Máris döntőbe juthat a HSC

   

A felvidéki MOL Liga-elődöntő legnagyobb kérdése, hogy kisöpri-e a hazaiakat a HSC Csíkszereda. Az erdélyiek 2-0-ra vezetnek, és zsinórban 11 gólt lőttek az Érsekújvárnak.

Nagyon furcsán alakult az elődöntő nem magyarországi ága, ahol a HSC pályaelőnnyel fogadta az Érsekújvárt. Az első mérkőzés 35. percében ugyanis már 3-1-re is vezetett a liga felvidéki újonca, amikor a csíkszeredai fiatalok, Becze, Tranca, Molnár Zsombor megfordították az állást, végül 5-3-ra győztek. A második mérkőzés azután sokkal simábban alakult, nagy kérdés, hogy az utazás fáradalmai, vagy az előző napi kudarc maradt benne a csapatban, esetleg egyszerűen minden összejött a HSC-nek, de azt a találkozót 7-0-ra nyerte a hazai csapat. Második alkalommal a légiós sor brillírozott, hiszen Hurtaj mesterhármast szerzett, míg Novak két asszisztot.

Azt már a párharc felvezetőjében megemlítettük, hogy a HSC harmadik sorára, melyet két fiatal erdélyi csatár, Becze és Tranca, Kmittel, a rutinos szlovák csatárral kiegészülve alkot, az utóbbi időben érdemes odafigyelni, hiszen roppant ponterősek. Kérdés, hogy mire lesznek képesek idegenben. Feltételezhetően más lesz a taktika szerdán, 2-0-s előnye birtokában a HSC valószínűleg az eddigieknél is komolyabb hangsúlyt helyez a feszes védekezésre, hiszen nem neki lesz sürgős a góllövés.

Ennek épp az ellenkezője igaz az Érsekújvárra, amely roppant nehéz helyzetbe került, hiszen innen már minden apró hiba a kiesést jelentheti számára. Ugyanakkor türelmesnek kell maradni, hiszen ha fejetlenül nekiesik a HSC-nek, annak hasonló következményei lehetnek, mint a második mérkőzésen. Talán ennek az egyensúlynak a megtalálása jelentheti a legnagyobb feladatot Robert Spisak számára. Nagy kérdés, hogy a jellemzően fiatal szlovák tehetségekből álló csapat, melynek jó része eddig legfeljebb utánpótlásszinten vett részt rájátszásban, mennyire lesz képes elviselni és megfelelően kezelni a fokozott stresszel járó helyzetet.

Az elődöntő már említett felvezetőjének címében Gál Sándor csíkszeredai edző véleményét idézve azt írtuk, hogy ennek a párharcnak nincs esélyese. Nos, a helyzet azóta alaposan megváltozott, a HSC egy győzelemre áll a továbbjutástól, kisebb csodára lesz az érsekújváriaknak szükségük a továbbjutáshoz (egészen pontosan két érsekújvári, majd a döntő meccsen egy csíkszeredai győzelemre). A HSC tavalyi, Miskolc elleni elődöntője azonban még túlságosan is friss emlék ahhoz, hogy tudjuk, a sportban általában, és a jégkorongban különösen, minden előfordulhat. Az idő előrehaladtával az esetleges hibákért egyre nagyobb árat kell fizetniük a csapatoknak. Esélyek tehát ide vagy oda, az izgalmak fokozódnak.

Robert Spisak (Érsekújvár): Nagyon sajnáljuk az első két meccsünket, főleg az elsőt, mivel számunkra nagyon jól alakult a mérkőzés első két harmada. Sajnos az utolsóban nem azt játszottuk, amit kellett volna. A playoffban minden megtörténhet, ezek a meccsek már másról szólnak, mint a bajnokság alapszakaszában. Nem a szépségre kell játszani, hanem a győzelemre. Ugyan az első két csatát elveszítettük, de a harcot nem adjuk fel, az utolsó percig küzdeni fogunk. Hazai közönségünk előtt szeretnénk bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk be a playoffba. Két hazai két győzelemmel ki akarjuk harcolni az ötödik meccs jogát, ahol már bármi megtörténhet.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): A teljes kerettel tudtunk elutazni Érsekújvárra. Nincsenek sérültjeink. Komolyan készülünk a mérkőzésre, vagy a mérkőzésekre, bár szeretném, ha már az első összecsapáson el tudnánk dönteni a továbbjutás sorsát. A két győzelem önbizalmat adott a csapatnak, de nem szabad elrugaszkodnunk a valóságtól, hiszen az Érsekújvár egy nagyon jó képességű csapat.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Érsekújvár–HSC Csíkszereda 1-4

   

A vártnál könnyebben győzte le a HC Nové Zámkyt az erdélyi csapat, amely két hazai győzelme után idegenben is megmutatta, jobb ellenfelénél, így söpréssel jutott a nemzetközi bajnokság döntőjébe.

Az első szeredai mérkőzéshez hasonlóan a felvidékiek szereztek vezetést. A 6. percben Ruzicka talált be. Az első harmadban csak a hazaiak hokizhattak emberelőnyben, ennek ellenére előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette Gál Sándor csapata. Molnár Zsombor és Lubomir Hurtaj volt eredményes, utóbbi 21 másodperccel a dudaszó előtt.

A folytatásban a Csíkszereda dominált, egy-egy gólt lőtt harmadonként, miközben a védekezése tökéletesen működött. Moldován Ervin és Lubomir Hurtaj lőtte a további gólokat.

A HSC Csíkszereda mindhárom harmadot egy góllal nyerte, a mérkőzést 4-1-re, az elődöntőt 3-0-ra. Nagy elismerés jár Becze Tihaméréknek, nagyon viszontagságos szezonon vannak túl, egy darabig még a négy közé jutásuk is veszélybe került, de a lényegi szakaszra nagyon összeálltak. Bármelyik magyarországi csapatot is kapják ellenfélül a MOL Liga-döntőben, óriási küzdelemre van kilátás.

Robert Spisak (Érsekújvár): “A szezon legjobb meccsét játszottuk ezen a napon, rengeteg lehetőségünk volt, de ezeket nem tudtuk kihasználni, ezért vesztettünk. Nagy köszönetet mondok játékosaimnak és szurkolóinknak ezért a szezonért. Csapatunk jól teljesített, elégedett vagyok. Minden jót kívánok a HSC Csíkszeredának a döntőben.”

Gál Sándor (HSC Csikszereda): “Nagyon boldogok vagyunk, hogy kiharcoltuk a döntőbe jutást. Nagy szerencsénk volt az első harmadban, mert az érsekújváriak tucatnyi nagy helyzetet alakítottak ki. Ezeket azonban nem lőtték be, mi pedig később átvettük az irányítást. Korrekt, jó meccst játszottunk ezúttal is.”

Erste Liga, Érsekújvár, 526 néző. Játékvezetők: Babic, Halassy, Moravec, Abonyi.
Krizan: 88,9% (Zima)
K
Kozuch: 97,5% (Ruczuj)
Hrudík, Tjoluskins, Uhnák, Stefanka M., Mamonovs
1
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Mihajlov
2
Kósa, Papp, Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Tarnóczy
3
Nagy, Flinta, Kmit, Becze, Tranca
Németh, Král, Spisák, Púchovsky, Klobucnik
4
Molnár Sz., Péter, Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Gál Sándor, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:51 NZÁ Ruzicka Dobry Sucharda
1-1 12:32 SCC Molnár Zsombor
1-2 19:39 SCC Hurtaj Novák
1-3 32:26 SCC Moldován Fadrny Papp
1-4 58:50 SCC Hurtaj Novák Nagy
40 Kapura lövések száma 36
2 Kiállításpercek 6
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum