Mindenki megkönnyebbült, hogy a Brassó kiesett

   

A Brassó negyedik MOL Liga-szezonjában nem jutott a rájátszásba, ennek ellenére hatalmasat fejlődött, mindenkire mindenhol veszélyes csapatot épített az ambiciózus vezetőség. Greg Lindqvist kiválóan rakta össze a csapatot, amely a szezon elején a sok sérülés miatt hetekig tartalékosan állt fel, de a szezon második felében közel 80%-os teljesítményt nyújtott. Olti-Pasca Zoltánnal, a Brassó egyik vezetőjével beszélgettünk.

 

A brassói jégcsarnok a miskolcit szorosan követve a második leglátogatottabb a 2012/13-as MOL Liga-idényben. 1130 fős átlagnézőszáma azt jelenti, hogy egy szezon alatt 70%-kal emelte népszerűségét az erdélyi csapat. A Corona Brassó azonos pontszámmal végzett, mint az Érsekújvár, de egymás elleni eredménnyel lemaradt a playoffról, és a HSC Csíkszereda is csak egy ponttal előzte meg.

? A Brassó nem jutott a rájátszásba, de az utóbbi két hónap talán legjobb teljesítményét nyújtotta a ligában. Elégedett a klubvezetés, vagy kudarcként értékelik az eseményeket?

? Elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével. A rájátszásba jutáshoz azok a pontok kellettek volna, amelyek elmentek októberben a sok sérülés miatt. Szerintem ebben az alapszakasz végén a Brassó volt a legjobb formában játszó csapat. Sajnálatos, hogy egy ilyen csapat kimarad a rájátszásból, de ahogy üzenetben írta nekem a playoffba jutott egyik csapat elnöke: “Most már mindenki megkönnyebbült, hogy a Brassó kiesett”. Tisztelem az őszinteséget, és minden csapatnak sok sikert kívánok a rájátszásban továbbra is.

? Terveik szerint jövőre hasonlóan komoly csapatot építenek?

? Visszatérve az előző pontra válaszolok. Azok, akik most “megkönnyebbültek”, ne feledjék, hogy a Brassóval sok gondjuk lesz a jövőben.

? Ezek szerint a költségvetés biztosított a következő szezonra is?

? Bár sokan azt is várják, hogy a Brassónak fogyjon el a pénze, mindenkit megnyugtatok, a költségvetésünk biztosított a következő szezonra is.

? Milyen módosításokat javasolnának a következő szezonra a lebonyolítás tekintetében? Vagyis hogyan lehetne jobbá tenni a MOL Ligát?

? Először is a MOL Ligának kell egy szabályzat, ami most nem létezik. Nem akarok visszatérni a szezonban felmerült gondokra, nem akarok beszélni a helytelen eljárásokról. Ha a MOL Liga egy komoly és sportszerű bajnokság akar lenni, sok mindent meg kell változtatni. Nem megyek bele a részletekbe, de rengeteg helytelen dolgot ismerek és nyilvánosságra is hozhatnám, csak azért nem teszem, mert nem szeretném, ha valaki is úgy értelmezné, panaszkodni akarok, vagy meg akarom magyarázni a csapatunk rájátszásban nem jutását. Majd lassan mindenki meggyőződik arról, hogy a Brassó egy sportszerű tag a MOL Ligában, ennek ellenére a legtöbb esetben jogtalanul volt büntetve.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

? Úgy tűnik, a szezon elejét mérgező óvás és fellebbezés körüli dolgokat lezárták, a végén sem jöttek vele elő, ami igazán dicséretes. Ezt megbeszélték klubon belül?

? Köszönöm szépen. Ezeket a dolgokat nem kellett külön megbeszélnünk, mert ez természetes volt. Ebből is látszik, hogy ennek a csapatnak komoly vezetősége van, ha valami el lett döntve, akkor azt be is tartjuk ? vagy ha nem, akkor kiszállunk ez egészből. Nem kezdünk el panaszkodni, lobbizni minden szinten, hogy segítsenek rajtunk. Senkitől nem kértünk segítséget és nem is fogunk kérni, mi csak azt kérjük, hogy egyenlő tagnak tekintsenek, és a szabályokat minden csapat esetében ugyanolyan mértékben használják. Még egyszer sok sikert kívánok mind a négy csapatnak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum