A Ljubljana tény, a Slovan még nem

   

Rich Chernomaz utasításai szerint készül a Sapa Fehérvár AV19 péntektől, a szövetségi kapitány jövő heti érkezéséig Glen Williamson dolgozik az EBEL-kerettel. KHL-es csapattal mérkőzhet a magyar EBEL-együttes.

“Rich Chernomaz szövetségi kapitány kérésére abban maradtunk, hogy csapatunk a következő három hét nagy részében a válogatott szakmai irányítása szerint készül ? ismertette a részleteket Ocskay Gábor, a Fehérvár szakosztály-igazgatója. ? Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a válogatott edzői négynapos turnusokban dolgoznak az EBEL-keretünkkel. Pénteken egy, szombaton és vasárnap két-két, hétfőn újra egy edzést tartanak. Mivel Chernomaz március 8-án tér vissza Magyarországra, az első ilyen turnus lebonyolítására egyik stábtagját, az utánpótlás-válogatottak irányítóját, Glen Williamsont kérte fel, aki szombaton veszi át az irányítást a Fehérvárnál. Jan Neliba és Énekes Lajos szerződése március 31-ig szól, ők addig mindenképpen a csapattal dolgoznak, segítik a válogatott edzőinek munkáját.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Négynapos pihenőt kaptak a játékosok az utolsó EBEL-meccs után, de a héten máris nagy erőkkel folyik a felkészülés a szezon további nagy feladataira. Mindenki dolgozik, a teljes keret egyben maradt, a légiósok is egytől egyik Székesfehérváron edzenek. A vezetés 4-5 felkészülési mérkőzést szeretne lekötni a csapatnak márciusban. Az már eldőlt, hogy az Olimpija Ljubljanával kétszer játszunk, szó van arról, hogy a Brassóval is találkozunk, és tárgyalunk a KHL-ben induló Slovan Bratislavával is. Utóbbi meccsek még nem biztosak, hétfőn-kedden dől el, tető alá tudjuk-e hozni.

A válogatott edzői tehát 12 napon át dolgoznak majd csapatunkkal. Elmondásuk szerint kemény fizikai alapozást végeznek, amely a vb-re alapozza meg a csapat kondícióját. Azokon a további edzéseken, amikor ők nem lesznek jelen, szintén az iránymutatásuk szerint dolgozik majd a játékoskeretünk, az edzések taktikai része is az általuk kért irányban halad, azt gyakoroljuk, amit a világbajnokságon is játszani kíván a válogatott. Ez fontos különbség az eddigiekhez képest, mert nem egyezik a Jan Neliba által gyakoroltatott szisztémákkal, de megbeszéltük a cseh edzővel, hogy segít ebben a munkában is.

A Magyar Kupáig hátralévő egy hónapban tehát edzések és meccsek váltják majd egymást. Nem egyszerű meccseket lekötni, mert itt is figyelembe vesszük Rich Chernomaz szempontjait, alkalmazkodunk. Ugyanakkor kikötöttük, hogy mindent azért nem tudunk beáldozni a válogatott felkészüléséért, kompletten és jól akarunk szerepelni a március végi Magyar Kupában. Továbbá érdekes helyzet állhat elő jövő héten, amikor valamelyik magyarországi MOL ligás csapat számára szintén véget ér a szezon. Akkor aktuális kérdéssé válik, hogy velük mit tervezett a szövetségi kapitány.”

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum