Fontos állomás a debreceni hoki számára

   

Pénteken este fél hétkor a Debrecen?UTE mérkőzéssel megkezdődik a Magyar Kupa selejtezője. A hazaiak hosszú idő után játszanak első osztályú ellenféllel tétmeccset.

A debreceniek az aktuális idényt az osztályváltás előkészítésére szánták, ennek érdekében igazoltak légiósokat és indultak a szlovák junior 1. ligában. A vezetők szorgosan jártak ellenfélnézőben MOL ligás mérkőzésekre. Most egy újabb fontos lépés következik, hosszú idő után játszanak első osztályú ellenféllel tétmeccset.

“Komoly erőfelmérés lesz ez csapatunk számára ? mondta blogunknak Korcsinszky György, a DHK elnöke. ? Megnézzük, hogy a MOL Ligában szereplő csapatokhoz képest a felnőttekkel kiegészített fiatal játékoskeretünk mit tud. Fontos állomás ez csapatunk életében, mert a vezetőedzőnk a két mérkőzés után nyilatkozik a vezetőség felé, hogy a tapasztalatok alapján jövőre hogyan képzelné el a játékoskerettel kapcsolatos változásokat.

Komolyan gondoljuk, hogy a 2013/14-es szezontól csatlakozunk a MOL Ligához. Ennek a folyamatnak lényeges része a Magyar Kupa-szereplés. Éppen ezért meghívtuk a város prominenseit is az UTE elleni mérkőzésre, és nagy létszámú közönséget is várunk.

A felnőtt és a juniorcsapatunk két hete együtt edz. A sikeres szereplésünkre 15-20%-nál nincs nagyobb esély, de egy mérkőzésen bármi lehet jégkorongban is. Nem titok, Vlagyimir Scseglov edző munkájával elégedettek vagyunk, már beszéltünk is az orosz szakemberrel a jövőről. Ő is hajlandónak látszik a munka folytatására, de megegyezés még nincs közöttünk, ez természetesen a jövő évi feltételtrendszer függvénye is.”

Fotó: mfafoto

 

Az ellenfélnél az egyértelmű cél a győzelem az első selejtezőn. “Be szeretnénk jutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ehhez pedig nyernünk kell Debrecenben ? fogalmazott blogunknak Ancsin János, az UTE edzője. ? Nem tudjuk, mit várhatunk pontosan ellenfelünktől, de a juniorcsapatukat ismerjük, onnan többen is pályára fognak lépni pénteken is. Annyi már ezen juniormeccsek tapasztalatai alapján is elmondható, hogy csak akkor lehetünk sikeresek, ha nem vesszük félvállról a Debrecent. Sajnos nem számíthatunk mindenkire, Gergely, Virág és Farkas sérült, nélkülük kell megszerezni a három pontot a selejtezőben. Reméljük, jó játékot láthat majd a debreceni közönség.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum