Eldől, kik kerülnek a MOL Liga rájátszásába

   

Hétfőn három meccsel véget ér a MOL Liga alapszakasza, továbbra is három csapat versenyez a kiadó két helyért. Az már eldőlt, hogy a Dab.Docler nyerte az alapszakaszt és hogy a Miskolc végzett a második helyen. A 3?4. helyért három csapat küzd. A HSC-nek 83 pontja van és a DAB-ot fogadja, az Érsekújvárnak 82 pontja van és Újpestre látogat, míg a Brassónak szintén 82 pontja van és a Ferencvárost fogadja. Részletesen kifejtjük a lehetőségeket.

Négy közé jut a HSC a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha nyer, akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban vagy szétlövésben. Ha egy pontot szerez, akkor a HSC sikeressége szempontjából a Brassónak két pontnál vagy az Érsekújvárnak egy pontnál többet nem szabad szereznie, hiszen a Brassó ellenében pontazonosság esetén ő a továbbjutó, míg az Érsekújvárral szemben alulmarad. Ha a HSC nem szerez pontot, akkor az Érsekújvárnak sem szabad pontot szereznie vagy a Brassónak nem szabad győznie (a két esetből az egyik feltételnek kell teljesülnie, nem mindkettőnek).

Négy közé jut az Érsekújvár a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha mindhárom pontot begyűjti. Ha hosszabbításban vagy szétlövésben nyer az UTE ellen, akkor vagy a HSC-nek kell kikapnia a DAB-tól, vagy a Brassó nem szerezhet három pontot az FTC ellen. Ha egy pontot szereznek Robert Spisak tanítványai, akkor a HSC-nek rendes játékidőben kell vereséget szenvednie a DAB-tól, vagy a Brassónak kell veszítenie ahhoz, hogy a ligaújonc bekerüljön a playoffba. Ha hétfőn nem szerez pontot az Érsekújvár, akkor csak abban az esetben jut tovább, ha a Brassó is nulla ponttal végez a Fradi ellen.

A Brassó számára nincs olyan opció, amely a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosítaná számára az elődöntőbe kerülést, vagyis két riválisa közül legalább az egyiknek pontot vagy pontokat kell veszítenie. Ha a Brassó mindhárom pontot megszerzi az FTC ellen, akkor vagy a HSC kell kikapnia vagy az UTE-nak legalább egy hosszabbítást kiharcolnia az Érsekújvár ellen. Ha a Brassó két pontot szerez, akkor a HSC-nek a rendes játékidőben kell alulmaradnia a DAB-bal szemben, vagy az Érsekújvárnak akár 60 perc alatt, akár hosszabbításban. Ha a Brassó egy pontot szerez, akkor csak abban az esetben juthat tovább, ha az Érsekújvár rendes játékidőben vereséget szenved a Megyeri úton, míg ha nem szerez pontot a Brassó, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül nem juthat tovább.

A három csapat egymással szembeni minitáblázatait itt találják.

A HSC?DAB mérkőzés magyar idő szerint délután négy órakor rendezik, az UTE?Érsekújvárt hat órakor, míg a Brassó?FTC-t fél hétkor. A csíkszeredai és a brassói találkozók a magyarországi Digi Sport 2-n tekinthetők meg élőben.

Ezzel kapcsolatos hír még, hogy Bacsó András a budapesti Bujdosó Székely vendéglő tulajdonosa közös szurkolásra várja a Magyarországon élő csíki szurkolókat a HSC?Dab.Docler mérkőzésre. A HSC Csíkszereda vezetősége pedig ezúton is szeretné megköszönni a Magyarországon élő szurkolók maximális támogatását, akik jóban és rosszban mindig a csapat mellett voltak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum