Eldől, kik kerülnek a MOL Liga rájátszásába

   

Hétfőn három meccsel véget ér a MOL Liga alapszakasza, továbbra is három csapat versenyez a kiadó két helyért. Az már eldőlt, hogy a Dab.Docler nyerte az alapszakaszt és hogy a Miskolc végzett a második helyen. A 3–4. helyért három csapat küzd. A HSC-nek 83 pontja van és a DAB-ot fogadja, az Érsekújvárnak 82 pontja van és Újpestre látogat, míg a Brassónak szintén 82 pontja van és a Ferencvárost fogadja. Részletesen kifejtjük a lehetőségeket.

Négy közé jut a HSC a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha nyer, akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban vagy szétlövésben. Ha egy pontot szerez, akkor a HSC sikeressége szempontjából a Brassónak két pontnál vagy az Érsekújvárnak egy pontnál többet nem szabad szereznie, hiszen a Brassó ellenében pontazonosság esetén ő a továbbjutó, míg az Érsekújvárral szemben alulmarad. Ha a HSC nem szerez pontot, akkor az Érsekújvárnak sem szabad pontot szereznie vagy a Brassónak nem szabad győznie (a két esetből az egyik feltételnek kell teljesülnie, nem mindkettőnek).

Négy közé jut az Érsekújvár a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha mindhárom pontot begyűjti. Ha hosszabbításban vagy szétlövésben nyer az UTE ellen, akkor vagy a HSC-nek kell kikapnia a DAB-tól, vagy a Brassó nem szerezhet három pontot az FTC ellen. Ha egy pontot szereznek Robert Spisak tanítványai, akkor a HSC-nek rendes játékidőben kell vereséget szenvednie a DAB-tól, vagy a Brassónak kell veszítenie ahhoz, hogy a ligaújonc bekerüljön a playoffba. Ha hétfőn nem szerez pontot az Érsekújvár, akkor csak abban az esetben jut tovább, ha a Brassó is nulla ponttal végez a Fradi ellen.

A Brassó számára nincs olyan opció, amely a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosítaná számára az elődöntőbe kerülést, vagyis két riválisa közül legalább az egyiknek pontot vagy pontokat kell veszítenie. Ha a Brassó mindhárom pontot megszerzi az FTC ellen, akkor vagy a HSC kell kikapnia vagy az UTE-nak legalább egy hosszabbítást kiharcolnia az Érsekújvár ellen. Ha a Brassó két pontot szerez, akkor a HSC-nek a rendes játékidőben kell alulmaradnia a DAB-bal szemben, vagy az Érsekújvárnak akár 60 perc alatt, akár hosszabbításban. Ha a Brassó egy pontot szerez, akkor csak abban az esetben juthat tovább, ha az Érsekújvár rendes játékidőben vereséget szenved a Megyeri úton, míg ha nem szerez pontot a Brassó, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül nem juthat tovább.

A három csapat egymással szembeni minitáblázatait itt találják.

A HSC−DAB mérkőzés magyar idő szerint délután négy órakor rendezik, az UTE−Érsekújvárt hat órakor, míg a Brassó−FTC-t fél hétkor. A csíkszeredai és a brassói találkozók a magyarországi Digi Sport 2-n tekinthetők meg élőben.

Ezzel kapcsolatos hír még, hogy Bacsó András a budapesti Bujdosó Székely vendéglő tulajdonosa közös szurkolásra várja a Magyarországon élő csíki szurkolókat a HSC–Dab.Docler mérkőzésre. A HSC Csíkszereda vezetősége pedig ezúton is szeretné megköszönni a Magyarországon élő szurkolók maximális támogatását, akik jóban és rosszban mindig a csapat mellett voltak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 5-2

   

Meglepetésre nem volt telt ház a HSC Csíkszereda számára sorsdöntő mérkőzésen. A feladat a csíkiak számára legalább két pont megszerzése volt, ezt sikerült túlteljesíteni, három lett belőle. A hatodik perc legvégén Hurtaj emberelőnyből szerzett vezetést a HSC-nek, amit négy perc múlva Gröschl Tamás egyenlített ki. A második harmad ötödik percében Góga újra emberelőnyben szerzett gólt, erre szintén alig több mint négy perc múlva Nagy Richárd válaszolt szintén emberelőnyből. A játékrész végén újra a Csíkszereda került emberelőnybe, amit ugyan kihagytak a házigazdák, de öt másodperccel annak letelte után Molnár Zsolt harmadszor is vezetést szerzett a HSC-nek. Erre már nem volt válasza a DAB-nak, ellenben Gál Sándor tanítványai egy percen belül újra eredményesek voltak, Mihály Ede góljával a találkozó folyamán először vezetett két góllal a HSC.

A harmadik játékrészben sem sikerült közelebb férkőzni a vendégeknek, sőt, a 46. percben Kmit góljával már 5-2-re vezetett a HSC. Az eredmény a későbbiekben már nem változott, 5-2-re nyert a HSC. Ezzel az is eldőlt, hogy a Csíkszereda lett a Mol Liga idei alapszakaszának harmadik helyezettje.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Együtt volt a csapat első perctől az utolsóig. Voltak nehéz pillanataink a mérkőzés közepén, de ezeket szerencsésen áthidaltuk. Fontos volt a három pont megszerzése. Ez az igazi arcunk, vagy legalábbis ez kéne legyen. Minket szerintem a Dunaújváros nem választ a rájátszásban mivel többször is nyert a csapat ellenük. De bárki legyen az ellenfelünk ígérhetem, hogy nagyon megfognak szenvedni ellenünk.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Sok kiállítást kaptunk, amivel élni tudott az ellenfél. De nagyon nehéz felrázni a csapatot úgy, hogy már október óta magasan vezetünk a ligában. Készültünk a mérkőzésre, de nagyon nehéz olyan ellenfelek ellen játszani, akik az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak. Fejben nem tudtunk száz százalékosan ott lenni a meccsben. Ennek ellenére, a mérkőzés feléig jól játszottunk. A rájátszásba jutott csapatok mind egyformán erősek, legyen szó a Miskolcról, az Érsekújvárról vagy épp a Csíkszeredáról. A hazafelé úton lesz időm gondolkodni, hogy kit választunk a rájátszásra ellenfélként.

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Csata, Redai.
Kozuch: 92,3% (Ruczuj)
K
Sevela: 87,5% (Kiss T.)
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Papp V., Virág
Kósa, Papp Sz., Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny
2
Hüffner, Nagy R., Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Nagy I., Flinta, Kmit, Becze, Tranca
3
Chvatal, Tőkési, Azari, Mihálik, Vaszjunyin
Péter, Molnár Sz., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
4
Szabados, Strenk, Papp Cs.
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:59 SCC PP Hurtaj Lubomir Góga Novák
1-1 10:00 DAB Gröschl Vaszjunyin Lindgren
2-1 24:51 SCC PP Góga Novák
2-2 29:10 DAB PP Nagy R. Hüffner Somogyi
3-2 38:42 SCC Molnár Zsolt Moldován Fadrny
4-2 39:33 SCC Mihály Nagy I.
5-2 45:51 SCC Kmit Tranca
40 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , , , , ,

Összes (271)

Utolsó hozzászólások

 1. laci722
    #266
  laci722,   

  @fermentator: A hazai meccseinket is összeszedted?:)

 2. fermentator
    #267
  fermentator,   

  @laci722: Azt hiszem, te is a pályaelőnyre akarod felhívni a figyelmet.

  na, akkor arról annyit, hogy

  1. Elég nagy a gát, nagyobb, mint gondoltam, ha a HC Kinőttükmáramolligát már csak abban bízik. ;)
  2. A pályaelőnyt, azaz az akapszakasz első helyét nem az utóbbi 3-4 hét gyászos eredményeivel és formájával érte el a Dab, hanem az egész szezonbeli eredményével!
  És én sem nem azt nem állítottam, hogy a Dab az egész szezonban rossz formában lett volna (sőt! éppenhogy ennek az ellenkezőjét írtam), sem nem azt, hogy tutira nem jutha tovább az elődöntőből. Egyszerűen csak azt, hogy MOST ÉPPEN az öt csapat közül a leggyengébb formát mutatja.
  Hogy ennek oka van? Igen! (Minek nincs?)

  Mit nem lehet ezen megérteni?

  A témát befejeztem, aki szerint tévedek és a Dab igenis története formáját mutatta itt az utolsó néhány hétben, azt úgy sem tudom meggyőzni semmivel. :D

 3. laci722
    #268
  laci722,   

  @fermentator: Kicsit túlreagáltad!
  Nem a pályaelőnyre gondoltam,és veszekedni sem szoktam.Tőlem nem olvashattál "kinőttükmáramolligát"mert a hátam közepére sem kívánom az EBELT.
  Arra szerettem volna célozgatni,hogy az utóbbi 3-4 hét gyászos eredményei kizárólag idegenben játszott meccseken történtek.Ha jól emlékszem az egész alapszakaszban egy vereségünk volt hazai pályán.Ennek két oka lehet.Vagy az összes csapat be van gyulladva Dunaújvárosban,vagy a mi fiaink lazították el az idegenbeli meccseket.
  Csak ennyi lett volna

 4. fermentator
    #269
  fermentator,   

  @laci722: OK!
  A kinőttükmár az izét eleve szmájlival írtam. :) Csak a dramaturgia kedvéért került oda. :)
  De, annak, hogy csak idegenbeli meccseken kaptatok ki az említett időszakban lehet mg egy másik oka is: otthon alig játszottatok, csak az Újpesttel és a Fradival, rajtuk kívül pedig egy hosszabbításos győzelmetek volt (Brassó).

  De nem is ez a lényeg. hanem az, hogy sokkal gyengébben muzsikált a Dab (főleg februárban), mint korábban. Én ennyit akartam mondani.

 5. laci722
    #270
  laci722,   

  @fermentator: És ebben egyet is értünk:)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk