Eldől, kik kerülnek a MOL Liga rájátszásába

   

Hétfőn három meccsel véget ér a MOL Liga alapszakasza, továbbra is három csapat versenyez a kiadó két helyért. Az már eldőlt, hogy a Dab.Docler nyerte az alapszakaszt és hogy a Miskolc végzett a második helyen. A 3–4. helyért három csapat küzd. A HSC-nek 83 pontja van és a DAB-ot fogadja, az Érsekújvárnak 82 pontja van és Újpestre látogat, míg a Brassónak szintén 82 pontja van és a Ferencvárost fogadja. Részletesen kifejtjük a lehetőségeket.

Négy közé jut a HSC a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha nyer, akár rendes játékidőben, akár hosszabbításban vagy szétlövésben. Ha egy pontot szerez, akkor a HSC sikeressége szempontjából a Brassónak két pontnál vagy az Érsekújvárnak egy pontnál többet nem szabad szereznie, hiszen a Brassó ellenében pontazonosság esetén ő a továbbjutó, míg az Érsekújvárral szemben alulmarad. Ha a HSC nem szerez pontot, akkor az Érsekújvárnak sem szabad pontot szereznie vagy a Brassónak nem szabad győznie (a két esetből az egyik feltételnek kell teljesülnie, nem mindkettőnek).

Négy közé jut az Érsekújvár a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, ha mindhárom pontot begyűjti. Ha hosszabbításban vagy szétlövésben nyer az UTE ellen, akkor vagy a HSC-nek kell kikapnia a DAB-tól, vagy a Brassó nem szerezhet három pontot az FTC ellen. Ha egy pontot szereznek Robert Spisak tanítványai, akkor a HSC-nek rendes játékidőben kell vereséget szenvednie a DAB-tól, vagy a Brassónak kell veszítenie ahhoz, hogy a ligaújonc bekerüljön a playoffba. Ha hétfőn nem szerez pontot az Érsekújvár, akkor csak abban az esetben jut tovább, ha a Brassó is nulla ponttal végez a Fradi ellen.

A Brassó számára nincs olyan opció, amely a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztosítaná számára az elődöntőbe kerülést, vagyis két riválisa közül legalább az egyiknek pontot vagy pontokat kell veszítenie. Ha a Brassó mindhárom pontot megszerzi az FTC ellen, akkor vagy a HSC kell kikapnia vagy az UTE-nak legalább egy hosszabbítást kiharcolnia az Érsekújvár ellen. Ha a Brassó két pontot szerez, akkor a HSC-nek a rendes játékidőben kell alulmaradnia a DAB-bal szemben, vagy az Érsekújvárnak akár 60 perc alatt, akár hosszabbításban. Ha a Brassó egy pontot szerez, akkor csak abban az esetben juthat tovább, ha az Érsekújvár rendes játékidőben vereséget szenved a Megyeri úton, míg ha nem szerez pontot a Brassó, akkor a többi mérkőzés eredményétől függetlenül nem juthat tovább.

A három csapat egymással szembeni minitáblázatait itt találják.

A HSC−DAB mérkőzés magyar idő szerint délután négy órakor rendezik, az UTE−Érsekújvárt hat órakor, míg a Brassó−FTC-t fél hétkor. A csíkszeredai és a brassói találkozók a magyarországi Digi Sport 2-n tekinthetők meg élőben.

Ezzel kapcsolatos hír még, hogy Bacsó András a budapesti Bujdosó Székely vendéglő tulajdonosa közös szurkolásra várja a Magyarországon élő csíki szurkolókat a HSC–Dab.Docler mérkőzésre. A HSC Csíkszereda vezetősége pedig ezúton is szeretné megköszönni a Magyarországon élő szurkolók maximális támogatását, akik jóban és rosszban mindig a csapat mellett voltak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 5-2

   

Meglepetésre nem volt telt ház a HSC Csíkszereda számára sorsdöntő mérkőzésen. A feladat a csíkiak számára legalább két pont megszerzése volt, ezt sikerült túlteljesíteni, három lett belőle. A hatodik perc legvégén Hurtaj emberelőnyből szerzett vezetést a HSC-nek, amit négy perc múlva Gröschl Tamás egyenlített ki. A második harmad ötödik percében Góga újra emberelőnyben szerzett gólt, erre szintén alig több mint négy perc múlva Nagy Richárd válaszolt szintén emberelőnyből. A játékrész végén újra a Csíkszereda került emberelőnybe, amit ugyan kihagytak a házigazdák, de öt másodperccel annak letelte után Molnár Zsolt harmadszor is vezetést szerzett a HSC-nek. Erre már nem volt válasza a DAB-nak, ellenben Gál Sándor tanítványai egy percen belül újra eredményesek voltak, Mihály Ede góljával a találkozó folyamán először vezetett két góllal a HSC.

A harmadik játékrészben sem sikerült közelebb férkőzni a vendégeknek, sőt, a 46. percben Kmit góljával már 5-2-re vezetett a HSC. Az eredmény a későbbiekben már nem változott, 5-2-re nyert a HSC. Ezzel az is eldőlt, hogy a Csíkszereda lett a Mol Liga idei alapszakaszának harmadik helyezettje.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Együtt volt a csapat első perctől az utolsóig. Voltak nehéz pillanataink a mérkőzés közepén, de ezeket szerencsésen áthidaltuk. Fontos volt a három pont megszerzése. Ez az igazi arcunk, vagy legalábbis ez kéne legyen. Minket szerintem a Dunaújváros nem választ a rájátszásban mivel többször is nyert a csapat ellenük. De bárki legyen az ellenfelünk ígérhetem, hogy nagyon megfognak szenvedni ellenünk.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Sok kiállítást kaptunk, amivel élni tudott az ellenfél. De nagyon nehéz felrázni a csapatot úgy, hogy már október óta magasan vezetünk a ligában. Készültünk a mérkőzésre, de nagyon nehéz olyan ellenfelek ellen játszani, akik az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak. Fejben nem tudtunk száz százalékosan ott lenni a meccsben. Ennek ellenére, a mérkőzés feléig jól játszottunk. A rájátszásba jutott csapatok mind egyformán erősek, legyen szó a Miskolcról, az Érsekújvárról vagy épp a Csíkszeredáról. A hazafelé úton lesz időm gondolkodni, hogy kit választunk a rájátszásra ellenfélként.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Csata, Redai.
Kozuch: 92,3% (Ruczuj)
K
Sevela: 87,5% (Kiss T.)
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Papp V., Virág
Kósa, Papp Sz., Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny
2
Hüffner, Nagy R., Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Nagy I., Flinta, Kmit, Becze, Tranca
3
Chvatal, Tőkési, Azari, Mihálik, Vaszjunyin
Péter, Molnár Sz., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
4
Szabados, Strenk, Papp Cs.
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:59 SCC PP Hurtaj Lubomir Góga Novák
1-1 10:00 DAB Gröschl Vaszjunyin Lindgren
2-1 24:51 SCC PP Góga Novák
2-2 29:10 DAB PP Nagy R. Hüffner Somogyi
3-2 38:42 SCC Molnár Zsolt Moldován Fadrny
4-2 39:33 SCC Mihály Nagy I.
5-2 45:51 SCC Kmit Tranca
40 Kapura lövések száma 26
10 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., csütörtök
NU16 09:30 HUNGER 0-4VÉGE
április 20., péntek
VB18 15:30 HUNAUT 0-4VÉGE
április 22., vasárnap
VB 12:30 GBRSLO 3-1VÉGE
VB 16:00 HUNKAZ 0-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:30 POLITA 1-3VÉGE
április 23., hétfő
VB 16:00 SLOPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAHUN 
  • SPORT 1
április 24., kedd
VB 16:00 KAZGBR 
  • SPORT 1
április 25., szerda
VB 12:30 ITAKAZ 
  • SPORT 1
VB 16:00 GBRPOL 
  • SPORT 1
VB 19:30 SLOHUN 
  • SPORT 1
április 26., csütörtök
VB 19:00 POLHUN 
  • SPORT 1
április 27., péntek
VB 16:00 KAZSLO 
  • SPORT 1
VB 19:30 ITAGBR 
  • SPORT 1
április 28., szombat
VB 12:30 KAZPOL 
VB 16:00 SLOITA 
VB 19:30 HUNGBR 
  • SPORT 1
Partnerünk