Öt magyar játékvezető az EBEL-rájátszásban

   

A teljes magyar bíróállomány és az ellenőrünk is jól teljesített a szezonban, jutalmuk a rájátszásbeli szereplés.

A Sapa Fehérvár AV19 ugyan elbúcsúzott az EBEL küzdelmeitől, a bajnokság legérdekesebb szakasza, a rájátszás azonban nem marad magyar érdekeltség nélkül. Öt játékvezetőnk ugyanis bekerült a liga szűkített bírói keretébe.

Az idény folyamán minden eddiginél több feladatot kaptak a magyar játékvezetők színvonalas nemzetközi bajnokságokban. Az EBEL mellett az EBEL U20 (EBYSL) bajnokság és az orosz juniorbajnokság (MHL) találkozóin is közreműködtek hazánk játékvezetői. Ahogy a csapatok, úgy a sípmesterek számára is elérkezik a szezonbeli teljesítmények értékelésének ideje az alapszakasz végén. Ezt hívják keretszűkítésnek.

Ennek kapcsán jó hírekről számolhatunk be: példa nélkül álló elismerést könyvelhet el a magyar jégkorong-játékvezetés, hiszen az EBEL alapszakaszában bíráskodó öt játékvezető (Gebei Péter, Kincses Gergely, Kovács Balázs, Nagy Attila, Németh Márton) közül mindenki lehetőséget kap arra, hogy rájátszás kiélezett találkozóin is közreműködjön. Mellettük Beck Péter nemzetközi ellenőr is szerepet kapott abban a testületben, mely a játékvezetők teljesítményét értékeli a rájátszás mérkőzései során.

E szép eredmény ellenére hátradőlni persze nem lehet, ezt Beck Péter ? aki egyben a Játékvezetői Testület elnöke is ? aláhúzta blogunknak: “Nagyon örülök, hogy a srácok az egész éves munkájuk alapján bekerültek a rájátszás keretébe. Épp most jövök a salzburgi megbeszélésről, ahol az összes játékvezetővel és ellenőrrel együtt készültünk a playoff küzdelmeire. Nincs megállás, innentől még nagyobb figyelem esik a játékvezetőkre, hiszen most minden nulláról indul. Újra és újra meg kell küzdeniük az elődöntőbe és a döntőbe kerülésért. Az ezeken a mérkőzéseken szerzett tapasztalatok igyekszünk majd felhasználni a hazai bajnokságok rájátszásaiban is.”

Rögtön az első játéknapon lesz magyar érdekeltség, hiszen Gebei Péter és Kovács Balázs a Vienna Capitals?Znojmo mérkőzésre kapott meghívást, míg Kincses Gergely és Nagy Attila pedig a Medvescak?Salzburg mérkőzésen fújja majd a sípot.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum