Csak a győzelem fogadható el Csíkszeredában

   

A Mol Liga vasárnapi fordulójában a HSC a Ferencvárost fogadja. Miután pénteken hazai pályán kapott ki az egyik legnagyobb riválisának számító Brassótól, ahhoz, hogy saját kezében tartsa a sorsát, a hátralévő mindkét mérkőzését meg kell nyernie. Habár a szezon első mérkőzésén a Fradi meglepetésre nyerni tudott Csíkszeredában, azóta két sima hazai siker született.

Dobos Tamás csapata ugyanakkor bármikor képest meglepetést okozni és várhatóan vasárnap is 60 percen keresztül kell a HSC-nek koncentrálnia a győzelem megszerzésére. Ha ugyanis pontot vagy pontokat veszítene Gál Sándor csapata, és a Brassó nyer a DAB ellen, akkor elfogyna a csíkszeredaiak pontelőnye. Ez pedig komoly kockázatot jelentene, hiszen az utolsó fordulóban a DAB ellen sem lenne könnyű feladat a rájátszást bebiztosítani. Mint azt elemzésünkben megírtuk, a HSC-nek a hátralévő két meccsén 5 pontot kell begyűjteni ahhoz, hogy rájátszásba kerülése ne függjön a Brassó más meccseken elért eredményeitől.

A Ferencvárosnak sok hiányzója miatt foghíjas kerettel kell felvennie a küzdelmet. Kiss Gábor hivatalos ügy, Hoffmann Attila mini torna miatt (edzőként kell helytállnia) mondta le az utazást. Nagy László belázasodott, Fekecs Norbert sem egészséges. Fodor Zoltán, Revák Zoltán, Németh Ádám, Hegyi Dominik hosszabb ideje sérült.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Létfontosságú a vasárnapi mérkőzés a pénteki eredmények tükrében. Pénteken a győzelemre törekedtünk, hogy minél hamarabb jussunk tovább, de csak a saját bajunkat gyűjtöttük meg. A győzelem a cél, más eredmény elfogadhatatlan.

Dobos Tamás (Ferencváros-ESMTK): Pár héttel ezelőtt 28 játékosnak tartottam edzést, most három komplett sorom se volt a délelőtti edzésen. Nagyon nehéz helyzetben van a csapat, este a Szeredaiak mindent meg fognak tenni a 3 pontért. Szeretnénk tisztességgel helytállni és minél több borsot törni a hazaiak orra alá.

HSC Csíkszereda–Ferencváros-ESMTK 4-1

   

A brassóiakhoz hasonlóan teljesítette a kötelező feladatot a HSC Csíkszereda is. Vasárnap este 800 néző előtt legyőzte a Ferencvárost, és ezzel hármat már megszerzett az elődöntőbe jutáshoz szükséges 5 pontból. Nagyon jól tartotta magát a tartalékos Ferencváros, így hiába próbálkozott sokkal többet a kék-fehér csapat, gól nélkül zárult az első 20 perc. A szünet után sokkal jobban összpontosítottak a hazai játékosok, ezt bizonyítja, hogy a 24. percben Molnár lőtte ki a felső sarkot Szőcs kapu mögül visszaadott passzából. Felborult a pálya, Meravy kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A 32. percben aztán már ő is tehetetlen volt, Fadrny lövése átcsorgott rajta és Szőcs passzolta be a korongot a kapuba. Ezt követően kicsit visszavett a HSC, több találat nem is esett. A harmadik harmad első perceiben folytatódott a HSC ábrándozása, és ezt hamar ki is használta a vendégcsapat. Berta talált a kapuba, és ezzel újra nyílt lett a meccs. A hazai szurkolókat Novak nyugtatta meg három perccel később, a végeredményt pedig Góga állította be az 55. perc legelején.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Nehezen indultunk be, de sikerült hozni a győzelmet. Örülök, hogy a fiatalok jól játszottak. Készülünk a holnapi döntő mérkőzésre.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: „Elég tartalékosan jöttünk. Azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk, betartották a játékosaim. Jól tartottuk magunkat, de sajnos a végére elfáradtunk.”

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 800 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Csata, Siko.
Kozuch: 95,5% (Fülöp)
K
Meravy: 90,9% (Szőke)
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Hrajnoha, Géczi, Mestyán, Berta, Roczanov
Kósa, Papp, Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny
2
Erdélyi, Győri, Hegyi Á. Z., Dancsfalvi, Borbás
Nagy I., Flinta, Kmit, Becze, Tranca
3
Lencsés, Bontovics, Horváth, Léránt, Sijka
Bors, Molnár Sz., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
4
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Dobos Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:39 SCC Molnár Zsombor Szőcs Bíró T.
2-0 31:32 SCC PP Szőcs Fadrny
2-1 43:52 FTC Berta Bontovics Horváth
3-1 46:23 SCC Novák Bíró T. Kósa
4-1 54:01 SCC Góga Bíró T. Molnár Zsombor
44 Kapura lövések száma 22
6 Kiállításpercek 6
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum