Tét nélküli örökrangadó Pesterzsébeten

   

Egy nappal korábban rendezik a szezon utolsó FTC–UTE meccsét a MOL Ligában – a Magyar Kupa-selejtező még hátra van. Mivel a Fradi péntek éjjel útra kel Csíkszeredába, lejátszani két még hátralevő mérkőzését, ezért az FTC–UTE mérkőzést csütörtökön rendezik. A hétfőn Miskolcon játszott mérkőzés után Dobos Tamás szünnapot rendelt el, így a csapat szerda este száraz és jeges edzéssel készült a lilák elleni meccsre. A két csapat idén eddig hétszer mérkőzött meg egymással. Meglepetésre Újpesten jobban ment a Fradinak, négy mérkőzésből hármat megnyert idegenben, a lehetséges 12 pontból 8-at megszerezve. Pesterzsébeten három meccset játszott egymással a két csapat, egyszer büntetőkkel nyert a Fradi 6-5-re, egyszer szintén büntetőkkel az UTE 4-3-ra, egyszer pedig 2-0-ra a hazaiak. Óriási csatára van tehát kilátás, a két együttes legutóbb a Megyeri úton találkozott, akkor az UTE nyert 3-2-re.

Mindkét keretben vannak sérültek. A házigazdáknál Hegyi Dominik combzúzódással bajlódik, Lévai Máté még mindig harcképtelen. Nagy László hüvelykujja csúnyán visszahajlott az elmúlt hazai meccsen, nem tudni még, hogy tudja-e vállalni a derbit. Michal Meravy a Miskolc ellen hétfőn csak két harmadot védett, a fiatal hálóőrnek szüksége volt a regenerálódásra. Az UTE-ban Vecaj Dominik vállsérülést szenvedett, jövő héten derül ki, kell-e műteni. Rajta kívül még két kérdőjel van, szintén apróbb sérülések miatt. A pótlásukra három fiatal játékost vethetnek be a lila-fehérek: Hodost, Fliszárt és Batát. Az újpesti kapuban feltehetően Hajek Márk kezd majd. Előzetes információk szerint a 19:00-kor kezdődő mérkőzésre kilátogatnak a Ferencváros kétszeres KEK-győztes női kézilabdacsapának tagjai is.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Dobos Tamás (FTC): Mindenféleképpen a győzelem a cél, a 3-2-es vereségért revánsot kell venni. Presztízscsata lesz a javából, szeretnénk győzelemmel búcsúzni az utolsó hazai mérkőzésünkön a MOL Ligától. Nehéz mérkőzésre számítok, nem szabad lebecsülni a lilákat, összeforrott, jó szellemiségű csapat, de nekünk csak a győzelem az elfogadható.

Ancsin János (UTE): A Ferencvárossal játszott meccsek fontosságát nem kell hangsúlyoznom. Akárhol áll a két csapat, mindig jobban odafigyelünk egymásra. Ezúttal is így lesz, ezt ígérhetem. A szezon vége felé szeretnénk szép emlékeket hagyni szurkolóinkban.

Ferencváros-ESMTK–UTE 4-3

   

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen hosszabbításban győzött a Ferencváros-ESMTK az ősi rivális UTE ellen. Dobos Tamás csapatának nagyon meg kellett küzdenie a győzelemért.

Gyors gólpárbajjal kezdődött a mérkőzés. A 2. perc legvégén két gyors keresztpasszal teremtett tiszta helyzetet Meravy kapujánál az UTE, és Ódry nem hibázott. Nem telt bele újabb két perc, amikor Borbás ért bele Mestyán lövésébe, ezzel megtévesztette Hajeket, és máris egyenlő lett az állás. A hazaiak fokozatosan fölénybe kerültek, de vagy Hajek hárított nagyszerűen, vagy sikerült a ziccereket elrontaniuk. Ahogy az lenni szokott, meg is bűnhődtek ezért. Előbb Hoffmann, majd Győri került a büntetőpadra. A kettős előnnyel sokáig nem tudott mit kezdeni az UTE, ám 5 másodperccel a szünet előtt bulihoz álltak fel a csapatok a Ferencváros kapuja előtt. Gergely hozta el a korongot, Virág hátraadta, Maklári pedig a kék vonalról nagy gólt lőtt.

A második harmad elején visszakapta a kettős előnyt a Ferencváros, azonban nem sikerült élni a lehetőséggel. Továbbra is fölényben játszott Dobos Tamás csapata, de a legnagyobb helyzeteket sem sikerült kihasználnia. Az egyébként remekül védő Hajek kétszer is rosszul korcsolyázott ki a kapujából, hogy felszabadítson, de a szinte üres kapus helyzeteket mindkétszer sikerült elhibázniuk a ferencvárosiaknak. A 28. percben aztán Géczi elé került a korong a kapu előtt, és lassú korongja becsapta a lilák kapusát. Ezzel lett egyenlő az állás. Két és fél percen belül válaszolt az UTE. Németh Péter korcsolyázott el a koronggal, lövését Meravy fogta, de a kipattanót Virág Csaba a hálóba passzolta. A hátralevő 10 percben Hajek borzolta a hazai szurkolók idegeit, minden próbálkozást fogott, egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni.

A harmadik harmad hozta a mérkőzés legkiegyenlítettebb periódusát, és érdekes módon ezt nyerték meg a hazaiak. Előbb az UTE jutott kettős emberelőnyhöz, amelyet nem sikerült kihasználniuk, majd a Ferencváros kapta meg ezt a lehetőséget. Az első harmaddal ellentétben ezúttal kilenc másodperc elég volt arra, hogy éljenek ezzel, Borbás volt a gólszerző. A rendes játékidő előtt még Vecajnak is ki kellett ülnie a büntetőpadra, de újabb gól már nem esett, következett a hosszabbítás. Ennek második percében Zalavári kapott büntetést bottal akasztásért, és ez végzetesnek bizonyult, Egy perccel később Erdélyi Tamás szerzett gólt Borbás passzából, ezzel a Ferencváros 2, az UTE 1 ponttal gazdagodott.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Németh, Halassy, Pálkövi, Vas.
Meravy: 85,0% (Szőke)
K
Hajek: 90,7% (Pleszkán)
Lencsés, Géczi, Hegyi Á. Z., Borbás, Kiss
1
Zalavári, Sommer, Németh P., Virág, Gergely
Erdélyi, Győri, Roczanov, Berta, Hoffmann
2
Garbacz, Maklári, Kovács, Reiter, Fliszár
Hrajnoha, Mestyán, Sijka, Dancsfalvi, Fekecs
3
Hodos, Dorner, Ódry, Pichler, Bata
Bontovics, Horváth D., Léránt
4
Vecaj, Szajbert, Nagy P. Z., Szirányi, Dömötör
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:00 UTE Ódry Dorner Szajbert
1-1 03:38 FTC Borbás Mestyán Dancsfalvi
1-2 19:58 UTE PP2 Maklári Gergely Virág
2-2 27:35 FTC Géczi Léránt Hoffmann
2-3 30:07 UTE Virág
3-3 54:54 FTC PP2 Borbás Berta Lencsés
4-3 62:32 FTC PP Erdélyi Borbás
43 Kapura lövések száma 20
20 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum