Az alapszakasz legfontosabb meccse

   

Ifj. Antal Előd, a HSC Csíkszereda másodedzője nyilatkozta ezt blogunknak a pénteki HSC Csíkszereda–Brassó meccs előtt. Ha ez igaz a HSC-re, akkor hatványozottan igaz a Brassóra. Telt ház várja az erdélyi csapatokat a Vákárban. A vendégek rájátszásba jutásának esélyeit már kimerítő részletességgel elemeztük, most legyen elég annyi, hogy a playoffremények életben tartásának alapfeltétele, hogy pénteken győzzenek Csíkszeredában. A HSC szempontjából nézve mindez azt jelenti, hogy egy rendes játékidőben elért győzelem esetén már biztos résztvevői lennének a rájátszásnak.

A két csapat idén hétszer találkozott egymással, az összesített eredmény 4-3 a HSC javára. De a legutóbbi csíkszeredai mérkőzést december 18-án a Brassó nyerte 3-2-re, Rawlyk lőtte a győztes büntetőt. A Brassó január vége óta nagy menetelésben van, legutóbbi hat találkozójukból ötöt megnyertek, csak Dunaújvárosban kaptak ki hosszabbításban. Kérdés, hogy a játékosok mennyire tudják majd elviselni a győzelmi kényszerrel járó nyomást. Az biztos, hogy a szezon egyik legizgalmasabb, legfeszültebb mérkőzésére van kilátás.

ifj. Antal Előd (HSC): “Az alapszakasz talán legfontosabb mérkőzése következik pénteken. A győzelem reményében állunk fel a jégre, hiszen amennyiben itthon tartjuk a három pontot, akkor a további mérkőzések eredményétől függetlenül bejutunk a rájátszásba. Ki szeretnénk használni a hazai pálya előnyét, ebben a szellemben is készültünk egész héten. Az edzéseinket ezúttal nem délelőtt, hanem délután tartottuk. Sérültünk továbbra is csak egy van, Bíró Ottó, míg Molnár Szabolcs már a csapattal készült, de hogy játékra képes-e, az a mérkőzés előtt fog eldőlni.”

“Az alapszakasz lassan a végéhez közeledik. Három meccs van még hátra és nekünk pontosan három győzelemre van szükségünk, ha azt akarjuk, hogy a rájátszásba kerüljünk – mondta blogunknak Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Csak magunkban bízhatunk, nem várhatunk más csapattól segítséget ahhoz, hogy ebben a szezonban a MOL Liga rájátszásába kerüljünk. Ahogy telt az idő, egyre jobban és jobban játszottunk, a legutóbbi, magyarországi túránk megmutatta, hogy jó úton járunk a csapattal. Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz Csíkszeredában jó eredményt elérni, de nekünk mennünk kell az utunkon, ahogy a legutóbbi meccseken tettük. Jó védekezésre van szükségünk és rendkívül fegyelmezett játékra az egész meccsen. Mivel nekünk is, nekik is létfontosságú a győzelem, ez a meccs már pont olyan lesz, mintha a rájátszásban lennénk. Ez egy 60 perces komoly csata lesz, és remélem, folytatni fogjuk a jó sorozatunkat. A csapat készen áll a csatára, ahogy hűséges szurkolóink is. Remélem, nyerni fogunk.”

HSC Csíkszereda–Brassó 1-3

   

A Brassó élt a lehetőséggel, életben tartotta rájátszásbeli reményeit. Nagy valószínűséggel csak az utolsó játéknapon dől el a MOL Liga alapszakaszának végső sorrendje és a negyedik elődöntős kiléte.
Az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésén korán vezetést szerzett a Brassó. A 6. percben Wehrs ütötte be Hietemaki és Bonar passzát. Ezután felváltva kerültek emberelőnybe a csapatok, de egyikük sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A mérkőzés a második harmad végén dőlt el, amikor a vendégek 105 másodperc alatt két gólt is szereztek. Előbb Nagy Csaba talált be Petres passzából, majd Rawlyk volt eredményes emberelőnyben. Az 54. percben kettős előnybe került a HSC, amit ugyan kihagyott, de a szimpla előnyt kihasználta, és Becze góljával 3-1-re felzárkózott. Az eredmény később sem változott, így hiába lőtt hatvanszor kapura a HSC, Polc egyetlen gólt engedélyezett, így 1-3 lett a végeredmény.

Győzelmével a Brassó egy pontra megközelítette a HSC-t a tabellán, mindkét csapatnak két mérkőzése van hátra az alapszakaszból, és mindketten a Fradival és a DAB-bal mérkőznek. Végletekig kiélezett küzdelemre lehet számítani.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „Sajnos elveszítettük ezt a mérkőzést, a Brassó megérdemelten nyert. Tudták, hogy mit akarnak, könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket, mi meg árnyékai voltunk önmagunknak a mérkőzés nagy részében. Telt ház előtt játszottunk és nem tudom megmagyarázni a vereséget. Rosszul kezdtünk, az első harmadban semmit nem játszottunk, majd a további harmadokban is csak periódusaink voltak. Polcot is naggyá tettük, bár tudtuk, hogy jó kapus. Egyes játékosaimban nagyot csalatkoztam.”

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: „Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon jól védekeztünk, amihez remek kapusteljesítmény is párosult. Jó volt a speciális játékunk és jókor jöttek a gólok is. Versenyben maradtunk a rájátszásért folytatott harcban. Jó volna, ha a HSC pontokat veszítene, de ehhez mi is kell hozzuk a saját mérkőzéseinket.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2500 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Redai, Butucel.
Kozuch: 88,5% (Ruczuj)
K
Polc: 98,3% (Fülöp Rajmond)
Nagy I., Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Wehrs, Hietamaki, Bonar, Zsók, Petres
Kósa, Papp, Szőcs, Moldován, Fadrny
2
Piszarenko, Rawlyk, Nagy Cs., Antal, Virág
Adorján, Flinta, Kmit, Becze, Tranca
3
János, Mastaleriu, Basilidesz, Imecs, Péter R.
Bors, Péter L., Molnár Zsombor, Molnár Zsolt, Bíró T.
4
Bálint Zs., Borsos, Péter Zs., Fodor
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:08 BRA Wehrs Hietamaki Bonar
0-2 36:05 BRA Nagy Cs. Petres Bonar
0-3 37:50 BRA PP Rawlyk Antal Piszarenko
1-3 54:55 SCC PP Becze Novák Hurtaj
60 Kapura lövések száma 26
12 Kiállításpercek 20
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum