Ocskay bizalmat kér a menedzsmenttől az újjaépítéshez

   

Sokak által várt interjút közölt Új történet kell, hogy kezdődjön címmel a Sapa Fehérvár AV19 hivatalos honlapja, az albavolanhockey.hu.

Az írásból kiderül, hogy Ocskay Gábor szakosztály-igazgató már egy hónapja számításba vette azt a lehetőségét, hogy az idei évben a célkitűzés, a rájátszás nem sikerül. A probléma nagyon összetett, ez ebből a cikkből is kiderül. Idézünk Ocskay Gábor szavaiból:

“Be kell vallani, az ellenfeleink profibbak, jobban igazolnak. Nemcsak a játékosoké a felelősség, hogy ez a szezon így alakult. Ebben mi is hibásak vagyunk.”

“Az érkező új játékosok nem váltották be teljes mértékben a hozzájuk fűzött reményeket.”

“Talán a legnagyobb hiba az volt, hogy nyáron nem váltottunk edzőt.”

“Sokkal nagyobb versenyhelyzetet kell teremteni a játékosok között.”

“Az értékelésnél reálisnak kell azonban maradni: Ausztria és Szlovénia ott lesz az olimpián a világ legjobb 12 csapata között. Mi pedig e két ország klubcsapatainak méltó ellenfelei vagyunk évről évre ? és idén is azok voltunk.”

“Nincs igazi vezér: van hadsereg, van sok katona, de hadvezér, aki mutatná az irányt kritikus helyzetben ? az nincs. Azt vártam volna, hogy lesz a csapaton belül, de sajnos nem volt.”

Felelős vezetőként azonban már a jövőn gondolkodik. Leszögezte, most azon dolgoznak, hogy március végéig mérkőzéseket kössenek le annak érdekében, hogy a válogatott játékosok megfelelő állapotban kezdjék a vb-felkészülést.

“Az a legfontosabb, hogy a vezetés a legnagyobb támogatóinktól megkapja a bizalmat ahhoz, hogy egy új fejezetet nyissunk a klub életében. Mert úgy érzem: új történet kell, hogy kezdődjön.” Ocskay Gábor számára azonban alapkérdés, hogy megkapja-e a menedzsmenttől a bizalmat ehhez. A klubvezető célja a keret frissítése, egy új, fiatal csapat kialakítása, amelyben 3-4 junior EBEL-játékos is szerepet kaphat.

A pletykákat pontosítva megjegyezte, a fizetéssel nem tartoznak a játékosoknak, a tavalyi prémiumokkal azonban igen.

A jövő csapatáról sok konkrétumot természetesen még nem árul el a főnök, de némi támpontot azért ad: “A felépítendő új csapatban elsődleges lesz, hogy a játékosok itt akarjanak játszani. A cél, hogy fiatal, elkötelezett magyar mag legyen és 6-7 nagyon jó légiós. Új irányba kell induljunk. Ezt mindenki máshogy éli meg, még a szimpatizánsaink között is vannak, akik elégedetlenebbek, és keményebben fogalmaznak. De ez természetes. Biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen hiányozni fog a lelátóról legalább 500 ember, de ezen nem is lehet csodálkozni. Azon fogunk dolgozni, hogy olyan csapatunk legyen jövőre, amelynek az elszánt játéka láttán a közönség is más szájízzel távozik a csarnokból.”

A Fehérvár EBEL-csapata kedden búcsúzik saját közönségétől e szezonra.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum