Miskolcon a jelmezverseny, Érsekújváron és Újpesten a rájátszás a tét

   

Három mérkőzést játszanak hétfőn a MOL Ligában, a Miskolc a Ferencvárost, az Érsekújvár a Dab.Doclert, az UTE pedig a Brassót fogadja.

A Miskolc az idei alapszakasz utolsó hazai meccsére készül. A borsodi csapat feltett szándéka, hogy megszerezze a második helyet a rájátszás előtt, ehhez hat pontot kell szereznie, legegyszerűbben ezt a Fradi és az UTE ellen teheti meg. Ezzel együtt nem lesz ez olyan egyszerű feladat, a hétvégén az FTC megverte a DAB-ot és nagyon szoros mérkőzést vívott az Érsekújvárral. Nagy kérdés, fizikálisan mennyire bírják majd a megterhelést Dobos Tamás tanítványai. A hazai csapatban nem játszhat a Brassó ellen a második végleges fegyelmijét begyűjtő Popovics és Atkinson.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szervezők igyekeznek emlékezetessé tenni a találkozót a közönség számára, így a hagyományos macidobálás mellé jelmezversenyt is hirdettek. Eszerint akik erre a mérkőzésre bármilyen jelmezben érkeznek (egy álarc nem elég, legalább a felső ruházatnak jelmeznek kell lennie), azok ingyen tekinthetik meg a találkozót. Sőt, a jelmezes szurkolókat lefényképezik, és a fényképek alapján a Jegesmedvék játékosai kiválasztják a nekik legjobban tetsző jelmezt. A legtöbb szavazatot kapó három fanatikus külön ajándékban is részesül. Macidobálásban pedig az a cél, hogy a tavalyi rekordot jelentő 846 plüssállatkánál többet gyűjtsenek össze. A bedobált macikat természetesen idén is a Ronald McDonald Ház kapja. A találkozó fél hétkor kezdődik.

Tim Kehler (Miskolc): A célunk az, hogy az alapszakaszban biztosan megszerezzük a második helyet. Ehhez még hat pontra van szükségünk, és ebből hármat hétfőn akarunk megszerezni. Másrészt szeretnénk kárpótolni szurkolóinkat a pénteki mérkőzés után. Sok mindent elrontottunk azon a találkozón, a tapasztalatokat levontuk, megbeszéltük, és most már csak előre nézünk. A Fradi veszélyes ellenfél, erről a pénteken a Dunaújváros is meggyőződhetett. Ez a siker egészen biztosan feldobta őket, nagyobb önbizalommal fognak ellenünk játszani. Nekünk viszont vissza kell térnünk a helyes útra, a fegyelmezett, gyors játékra, ami eddig sikerre vezetett bennünket. Biztos vagyok abban, hogy jó hangulatú mérkőzés lesz, hiszen a szurkolók általában szeretik a kiegészítő programokat, mint most a jelmezverseny és a macidobálás. Ehhez a csapatnak is hozzá kell tennie a saját részét, ami természetesen egy győzelem kell, hogy legyen.

Az Érsekújvár roppant nehéz hetet zár a Dunaújváros elleni mérkőzéssel, hiszen kedden a Miskolcot, pénteken a HSC-t fogadták, vasárnap a Ferencvároshoz látogattak. Mindhárom meccs komoly erőpróbára késztette Robert Spisak tanítványait, akiknek a lehetséges kilencből mindössze három pontot sikerült összegyűjteniük. Vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állnak, mint a Brassó, azaz hibázni csak akkor hibázhatnak, ha ezt a Brassó is megteszi. De a biztos rájátszást érő hely eléréséhez az a legbiztosabb, ha mind a három hátralévő meccsüket megnyerik. Ebben az esetben ugyanis a Brassó pontszámban már semmiképpen sem előzheti meg őket, az egymás elleni eredményekben pedig az Érsekújvár a jobb. Kiszámíthatatlan eleme az egyenletnek a Dab.Docler formája, akik már most elsősorban a rájátszásra készülnek. Legutóbb Érsekújváron sima, 3-0 arányú győzelmet aratott a házigazda, nagy kérdés, ezúttal mennyire sikerül alapszakasz-győzteshez méltón játszani. A mérkőzés fél hétkor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti, először adnak MOL Liga-meccset Érsekújvárról.

A Brassó újpesti vendégjátékának legnagyobb kérdése az, sikerül-e a vendégeknek 7 ponttal zárni a magyarországi turnéjukat. A feladat egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. Egyrészt ez lesz a csapat harmadik mérkőzése péntek óta, a harmadik városban, nyilvánvaló, hogy egyre nehezebb felpörögni és a szokásos ritmusú játékot produkálni. Másrészt az UTE csapata ettől függetlenül is kemény dió, jó példa erre a két csapat legutóbbi brassói párharca, amelyet csak nagy nehézségek árán, egyetlen góllal tudtak behúzni Greg Lindqvist tanítványai. Harmadrészt, ha ma kikapnak és az Érsekújvár nyer, akkor jó eséllyel végleg búcsút mondhatnak a rájátszásnak, hiszen ebben az esetben a felvidéki csapatnak elegendő lesz három pontot gyűjteni a Miskolc és az UTE elleni két mérkőzés alkalmával ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a rájátszást. A meccs hat órakor kezdődik.

Érsekújvár–Dab.Docler 6-1

   

A második harmadban nyújtott teljesítményének köszönhetően nagyon fontos három pontot szerzett a ligaújonc, amely magabiztos győzelemmel zárta a szezon eddigi legnehezebb hetét a címvédő ellen.

Az alapszakasz megnyerése óta hullámvasúton mozgó Dab.Docler ezúttal nem tudott komoly ellenállást kifejteni az Érsekújvár ellen. Már a 45. másodpercben emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit fél percen belül Gábris gólra is váltott. Ezt még Tőkési révén kiegyenlítette a DAB, azonban az Érsekújvár ismét csak nagyon jó időben, a harmad utolsó percében visszavette a vezetést.

A második harmad felénél aztán állva hagyta ellenfelét a ligaújonc felvidéki csapat, nem egész nyolc perc alatt háromszor is mattolták Sevelát. A 29. percben Král, a 30.-ban újra Gábris, a 36.-ban Ondrej Stefanka volt eredményes. A harmadik harmadra így nem sok kérdés maradt, Dobry azért ütött még egy gólt, és láthattunk egy verekedést is, a gólszerző Stefanka és Szappanos között, de az eredmény már nem változott, 6-1-re nyertek a hazaiak.

A következő fordulóban, pénteken Robert Spisak csapata a Miskolcot fogadja, és ha minden számukra kedvezően alakul – tehát ha nyernek és a HSC is megveri a Brassót –, akár már aznap négy közé is juthatnak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Robert Spisak, HC Nové Zámky: Ma este végre sikerült gólokat ütnünk. Az első két harmadban nagyon fontos gólokat szereztünk, a harmadikban pedig ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést. Végre kellően agresszívek voltunk az ellenfél hálója előtt. Köszönjük szurkolóink támogatását!

Stephan Lundh, Dab.Docler: Az Érsekújvár nagyon jól játszott ma este. Nagyon jó csapatuk van. Ma este a játék minden elemében jobbak voltak. Nagyon meg lennék lepve, ha nem jutnának be a rájátszásba.

Erste Liga, Érsekújvár, 473 néző. Játékvezetők: Babic, Gebei, Sipos, Soós.
Krizan: 96,9% (Zima)
K
Sevela: 80,6% (Kiss T.)
Hrudík, Král, Klobucnik, Stefanka M., Mamonovs
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
2
Hüffner, Nagy, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Mihajlov
3
Chvatal, Tőkési, Mihálik, Peterdi, Vaszjunyin
Németh, Tarnóczy, Púchovsky
4
Szabados, Strenk, Virág, Papp V.
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:12 NZÁ PP Gabris Dobry
1-1 10:41 DAB Tőkési Mihálik Chvatal
2-1 19:11 NZÁ Mamonovs Hrudík
3-1 28:02 NZÁ Král Stefanka M. Mamonovs
4-1 29:29 NZÁ Gabris Dobry Baron
5-1 35:52 NZÁ Stefanka O. Stefanka M.
6-1 53:27 NZÁ Dobry Ruzicka
31 Kapura lövések száma 32
41 Kiállításpercek 43
Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum