12 gólos győzelem Svájcban

   

Egy picit elvesztettük a fonalat, de hétvégén körbenéztünk, mi a helyzet az európai topligákban.

Csehországban a Slavia Praha nagyon beindult. Legutóbbi négy meccsét megnyerte, már az Extraliga második helyén áll, miután pénteken a prágai rangadón 3-2-re nyert hosszabbítás után, miközben a PSG Zlín kikapott a Rytíri Kladno otthonában 5-2-re. A Slavia lemaradása négy pont a tabellát vezető Plzen mögött, ugyanis utóbbi csapat 5-4-es vereséget szenvedett az egyre jobb formába lendülő, tabella utolsó helyén álló Pirati Chomutov otthonában. A cseheknél még négy forduló van hátra, a playoff szempontjából minden kérdés nyitott.

Finnországban a Jokerit vezeti a tabellát nyolcpontos előnnyel, bár két mérkőzéssel többet játszottak a fővárosiak, mint a csapatok többsége, akiknek még kilenc meccsük van hátra a 60 mérkőzéses alapszakaszból. Az SM-liigából csak az Ilves lóg ki, lefelé, ugyanis a tampereieknek csak 44 pontjuk van, az utolsó előtti TPS 17 ponttal előzi meg őket.

Németországban Pat Cortina klubcsapata, az EHC Red Bull München nagyon fontos mérkőzést bukott el pénteken, 1-0-ra kikapott a Straubing Tigers ottohában, ezzel megelőzte a münchenieket a tizedik helyért folytatott küzdelemben, Cortina tanítványainak a lemaradása egy pont. A DEL alapszakaszából négy forduló van hátra, egy hét múlva eldől, bejut-e a playoffba az EHC München.

Svájcban három forduló maradt az alapszakaszból, a nyolc playoffhelyből hét már gyakorlatilag elkelt, egyedül a nyolcadik hely a kérdés, amiért a 65 pontos Kloten és a 63 pontos EHC Biel harcol. Előbbiek szombaton erőt demonstráltak, 12-0-ra nyertek a tizedik helyen álló Rapperswil-Jona ellen, Alexandre Giroux és Matthias Bieber 3+1-gyel zárt, Brian Willsie négy gólpasszt adott, míg Patrick von Gunten egy gólt és három asszisztot jegyzett.

Svédországban majd csak március 5-én ér véget az alapszakasz, addig még hat forduló van hátra, Hári János Elitserien-csapata, a 77 pontos Modo a hatodik helyen áll, miközben a magyar csatár továbbra is kölcsönben játszik a Djurgardenben. A nyolcadik, még rájátszást érő helyen 67 ponttal áll a Brynas, a kilencedik AIK lemaradása hat pont. A tizedik Vajxö lemaradása tíz pont a playoff-helytől, de nyolc ponttal megelőzi az utolsó előtti Timrát, amely valószínűleg a Röglével együtt a Kvalserienre készülhet.

Szlovákiában is csak március elején ér véget a bajnokság első szakasza, hat fordulóval a vége előtt a 104 pontos HKM Zvolen előnye kilenc pont a második helyen álló HK Nitrával szemben. A meggyengült kassaiak a harmadik helyen állnak, míg a rájátszásba jutó csapatok mezőnye gyakorlatilag eldőlt, a nyolcadik HK Poprad előnye tizenhárom pont a kilencedik Zilinával szemben.

Extraliga (Csehország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

SM-liiga (Finnország)
aktuális forduló
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

DEL (Németország)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

NLA (Svájc)
aktuális forduló
tabella
kanadai táblázat

Elitserien (Svédország)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Extraliga (Szlovákia)
sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum