Rajna Miklós először kezdő az EBEL-ben

   

A nap kérdése, hogy az EBEL-története egyik legmélyebb gödrében lévő Fehérvár tudja-e folytatni a Salzburg elleni egyedülálló sorozatát. Zsinórban négyszer vertük Page-ékat, pontot sem hagytunk nekik. Igaz, ebből csak egy hazai meccs volt. Update: Pozsgai sérülés, Kovács betegség miatt nem játszik.
Márpedig vasárnap ismét Székesfehérváron kellene nyerni, ami a középszakaszban még nem sikerült. A Raktár utcában még pontot sem szerzett a Fehérvár, a 3 meccsen gólt is csak kettőt ütött. Ezen kellene változtatni, hogy legalább a szezonbúcsú édes legyen. Kedden még az Innsbruck érkezik hozzánk, az lesz az utolsó hazai mérkőzés az EBEL-szezonban.

Mi úgy érezzük, már matematikai esély sincs a rájátszásba jutásra, de egész hétvégén nem volt időnk végigszámolni az összes lehetőséget. Mivel az előttünk állók még többször játszanak egymással, így szükségszerűen szereznek 2-3 pontot, vállaljuk, hogy megelőlegezzük, a Fehérvár ez évben nem lesz ott az EBEL rájátszásában.

Ebben a helyzetben több érdekes kérdés is adódik. Talán a legfontosabb, hogy mi lesz a válogatott játékosokkal a világbajnokságig hátralévő közel két hónapban. Három tét nélküli EBEL-meccs van hátra a szezonból és egy vb-felkészülés szempontjából bakfitty Magyar Kupa. Valamit mindenképpen ki kell találni.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A másik izgalmas szempont, hogy mikor kezdi el a Fehérvár szakosztályvezetése az új csapat felépítését. Végigjátsszák-e a légiósok a szezont, jönnek-e fiatalok ez után nagyobb számban, marad-e az edző, távoznak-e újabb játékosok szerződésük lejárta előtt, ezt maguktól, netán “közös megegyezéssel” teszik. Választ vasárnap még semmiképp sem kaphatunk, egyrészt hétvégén nem volt ok a menedzsmentet összehívni, másrészt a játékoskerethez nem lehet hozzányúlni, mivel a junior EBEL-csapat péntek óta Ausztria nyugati felében turnézik.

Amit lehetett, megtett Jan Neliba, kezdőkapusként számít Rajna Miklósra. A 21 éves válogatott kapus eddig kétszer állt be csereként, összesen 34 percet töltött a jégen az EBEL-ben. Remélhetőleg ezúttal 60/65 perccel szaporítja ezt az adatot. Sofron István és Tyler Metcalfe felépült, mindketten edzettek már szombaton is, így teljes csapattal várjuk a Salzburgot, ahonnan csak az eltiltott Duco hiányzik majd, négy kőkemény sorral érkeznek, kiváló formába került fiatal csatárokkal.

Sapa Fehérvár AV19 17:30

EC Red Bull Salzburg

Székesfehérvár, 2013. február 17. Játékvezetők: Fussi, Smetana, Hofstatter, Smeibidlo.
Rajna (Munro) K Brückler (Gracnar)
Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi 1 Richmond, Pallestrang, Kristler, Schremp, Raffl
Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Novak 2 Davison, Heinrich, Di Benedetto, Duncan, Pöck
Horváth, Hetényi P., Mihály Á., Vas M., Sofron 3 Glenn, Trattnig, Regier, Cullen, Obrist
Tokaji, Hajós, Metcalfe 4 Welser, Lynch, Komarek, Bischofberger, Treille
Jan Neliba E Pierre Pagé

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum