A Ferencváros még éhes a sikerre

   

Vasárnap az FTC azt a ligaújoncot fogadja, amellyel korábban közösen indított csapatot. A vendégek nem hibázhatnak.

Érdekes dinamikája van az idei alapszakasz végének. Pénteken egy újabb hely kelt el a rájátszásért folytatott küzdelemben, a Miskolc már biztosan bejutott a legjobb négy közé – külön érdekesség, hogy mindehhez elég volt egy ötgólos hazai vereséget szenvednie. Így háromcsapatosra szűkült a további küzdelem, és kettőre a szabad helyek száma.

A HSC Csíszereda és a Brassó felfelé ívelő szakaszban van, míg a sokáig biztos továbbjutó helyen álló Érsekújvár vesztett pontok tekintetében már az ötödik. A Felvidéken az is aggodalomra adhat okot, hogy az utóbbi időben egyszerűen nem megy a góllövés Robert Spisák tanítványainak. Az elmúlt 120 percben ugyanis mindössze egyszer sikerült betalálniuk az ellenfél kapujába.

A Ferencváros ezzel szemben jó passzban várhatja a vasárnap este hétkor rendezendő találkozót, hiszen pénteken legyőzte a címvédő és alapszakasz-győztes Dunaújvárost. A feladat hasonló lesz az Érsekújvár ellen, hiszen a szlovákiai csapat is csak két pontot veszített eddig az FTC ellen, akárcsak a DAB. Itt van tehát a soha vissza nem térő alkalom, hogy a szezonban először hazai jégen szerezze meg a három pontot a Fradi a HC Nové Zámkyval szemben.

Dobos Tamás (FTC): Remek mérkőzést játszottunk pénteken, sikerült legyőzni a dunaújvárosiakat. Az Érsekújvár teljesen más csapat, rendkívül jó hokisok játszanak a felvidéki egyesületben, és várhatóan nagyon motiváltak lesznek. Nem adjuk könnyen magunkat, remélem, a srácok is éhesek egy újabb sikerre.

Robert Spisak (Érsekújvár): Sajnos ez a hét nem az elvárásaimnak megfelelően sült el a számunkra, pedig a srácok jól fel voltak készítve, hangolva, úgy a Miskolc, mint a Csíkszereda ellen. Ilyen a sport, de a harcot nem adjuk fel. Nem lesz könnyű dolgunk, mivel a hátralévő meccseinket meg kell nyernünk, ha a rájátszásra gondolunk. A pénteki mecset gyorsan el kell felejtenünk, és csak a vasárnapi meccsre koncentrálni, mert a Fradi is tud szerezni meglepetéseket. Az alapszakasz lassan a végéhez közeledik, és látni, hogy a játékosok a MOL Ligában meccsről meccsre látványos meccseket játszanak, ami a nézőközönséget szórakoztatja, és szép számban vonzza ki a pályákra. Remélem, hogy a meccs színvonalát emeli majd a közönség, a jó bírói ítételek, a fair játék, és egy jó gyors játékkal szórakoztatni tudjuk a közönséget.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ferencváros–Érsekújvár 3-5

   

Izgalmas és végig fordulatos mérkőzésen a felvidékiek szerezték meg a győzelmet az FTC otthonában, ezzel javítottak rájátszásba jutási esélyeiken.
A Ferencváros szerzett vezetést, a szezonbeli ötödik gólját lövő Mestyán talált be az 5. percben. Az előnyt Hegyi Dominik duplázta másfél perc múlva. Összekapta magát az Érsekújvár és egy emberelőnyt értékesítve a 16. percben kezdte meg a felzárkózást, Uhnak volt eredményes. A második harmadban átvették az irányítást a vendégek. Előbb a 28. és a 29. percben szereztek gólt, majd a 34. percben egy újabb emberelőnyt kihasználva már 4-2-re vezettek. A Fradi azonban nem adta fel, a 44. percben Horváth Dávid révén egy gólra zárkóztak fel, újra teljesen nyílttá téve a küzdelmet. Ezt követően azonban 50 másodperc kettős előnyt hagytak kihasználatlanul Dobos Tamás tanítványai, majd az 59. percben szimpla előnyből még gólt is kaptak, amivel eldőlt a három pont sorsa. A végeredmény 3-5.

Győzelmével az Érsekújvár két vereség után visszatért a helyes útra, és javította pozícióit a rájátszásért folytatott küzdelemben. Összesen 76 pontja van, a Brassónál egy meccsel többet játszva, előnye három pont. Ez azért is kedvező a számára, mert az egymás elleni összevetésben az Érsekújvár a jobb, tehát egy esetleges holtverseny számára jelentene előnyt. De még három nagyon kemény mérkőzés vár az érsekújváriakra is, hétfőn rögtön a vasárnap a Brassót megállító DAB-ot fogadják, majd érkezik a Miskolc, végül az UTE ellen zárják az alapszakaszt.

Dobos Tamás (Ferencváros): Nem sikerült a bravúr, pedig közel álltunk hozzá. A második harmadban mindenki túl mélyen lerohant, gólt akart lőni, ezt megbüntette a vendégcsapat. Ekkor vesztettük el a mérkőzést. A harmadik harmadban jól játszottunk ismét, de a vendégek kapusa nem hiába járt téli olimpián és jó néhány A csoportos világbajnokságon Szlovákia válogatottjával.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 210 néző. Játékvezetők: Haszonits, Halassy, Vas, Ozsváth.
Meravy: 84,4% (Szőke)
K
Krizan: 86,4% (Zima)
Lencsés, Géczi, Hoffmann, Borbás, Kiss
1
Hrudík, Tjoluskins, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
Erdélyi, Győri, Roczanov, Berta, Fekecs
2
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Hrajnoha, Mestyán, Sijka, Dancsfalvi, Hegyi Á. Z.
3
Král, Baron, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
Bontovics, Horváth, Hegyi D., Nagy
4
Németh V., Lehocky, Tarnóczy, Klobucnik
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:18 FTC Mestyán Borbás Hoffmann
2-0 05:56 FTC Hegyi D. Kiss Borbás
2-1 15:24 NZÁ PP Uhnák Dobry Sucharda
2-2 27:52 NZÁ Dobry Uhnák Sucharda
2-3 28:57 NZÁ Stefanka M. Mamonovs Hrudík
2-4 33:38 NZÁ PP Tjoluskins Mamonovs Hrudík
3-4 43:35 FTC Horváth Roczanov Berta
3-5 58:49 NZÁ SH Dobry Gabris
22 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 38
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum