A DAB utolsó hazai alapszakaszmeccse

   

Az életéért, vagyis a rájátszásba jutásért küzdő Brassó elleni meccsnél jobbat nem is kívánhatna magának a szurkoló. Az eddigi dunaújvárosi találkozók alkalmával nem termett sok babér a brassóiaknak, háromból három DAB-siker született, 18-8-as összesített gólaránnal. Viszont mikor máskor nyerjen a Brassó, ha nem akkor, amikor a legfontosabb. Pénteken ugyanez sikerült a Ferencvárosnak, miért ne sikerülhetne ezúttal Greg Lindqvist tanítványainak?

A két csapat közül kétségkívül a Brassó számára fontosabb a találkozó. Január 31-én úgy nyilatkoztak, már nem csak a saját kezükben van a sorsuk, de ami tőlük telik, megteszik, és igyekeznek mindig a következő meccsre koncentrálva mind a nyolc, akkor még hátralévő mérkőzésüket megnyerni. Azóta kétszer verték a pénteken már szintén a rájátszásba jutott Miskolcot, és egyszer az UTE-t. Ugyanekkor Olti Zoltán, a brassóiak szakosztályvezetője azt is megjósolta, hogy a négy közé kerülésért folyó küzdelemben nem az ősi rivális HSC, hanem az Érsekújvár lesz a legnagyobb ellenfelük.

Nos a pénteki forduló után a HSC a harmadik 77 ponttal, az Érsekújvár a negyedik 73 ponttal, a Brassó pedig az ötödik 72-vel. Ráadásul a Brassó egy meccsel kevesebbet játszott. Mivel a két csapat már nem játszik egymással, így mindkettejüknek arra kell koncentrálniuk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék, miközben ellenfelük lehetőleg minél többször hibázzon.

A nyolc mérkőzés mindegyike nehéz, de közülük is kiemelkedik a vasárnapi. Egyrészt a magyarországi túra, és főleg a pénteken Miskolcon játszott meccs vehet ki sokat az erdélyi csapatból, másrészt bár a Dunaújváros teljesítménye az alapszakasz megnyerése óta kiszámíthatatlan, ebben nem csak mélységek, de magasságok is akadtak. Nagy kérdés, hogy vasárnap melyik arcát mutatja a DAB. A vendégek helyzetét nehezíti, hogy a vasárnapi lesz az Acélbikák utolsó hazai mérkőzése az alapszakaszban, és nyilván pozitív értelemben szeretnék azt emlékezetessé tenni a szurkolók számára. Minden adott tehát egy jó mérkőzéshez, mely vasárnap este hatkor kezdődik a dunaújvárosi jégcsarnokban.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Egy pillanatnyilag nagyon jó formában lévő csapattal találkozunk vasárnap, aki az életéért küzd minden mérkőzésen. Ebből következik, hogy kifejezetten nehéz meccsre számítok a sárga-kékek ellen. A rájátszás előtt kiváló felkészülés lesz ez nekünk. Fel kell nőnünk a feladathoz, javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, s az emberelőnyökre is sokkal jobban kell koncentrálnunk, ha három pontot szeretnénk szerezni. A kapuban Sevela kezd, a végső keret pedig csak a vasárnap délelőtti edzés után dől el.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Dab.Docler–Brassó 4-3

   

Feledtette az elmúlt meccsek gyenge teljesítményét a címvédő. A DAB kiváló mérkőzésen hosszabbításban győzte le az utóbbi időben félelmetes formában játszó Brassót.
A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Kiss Dániel helyezett remekül egy Galanisz által visszatett korongot emberelőnyben a 6. percben. A dunaújvárosiak vezető találatára kettővel válaszolt a Brassó. Előbb Wehrs volt eredményes egy késleltetett kiállítást követően a 12. percben, majd Antal Zsombor a 16. percben maradt egyedül a kapu előtt 3 másodperccel egy másik kiállítás leteltét követően. Ezzel az első 20 perc végén 2-1-re vezetett a Brassó. A második harmad 28. percében Gröschl Tamás egyenlített a DAB-nak, de Bonar a 35. percben visszavette a vezetést a vendégeknek. Hiába, mert Kiss Dániel saját maga második, csapata harmadik gólját szerezve ismét egyenlített, az asszisztos ezúttal is Galanisz volt.

A harmadik játékrészben felváltva kerültek előnybe a csapatok, a DAB egy percig kettős előnyben is játszott, de újabb gólt már nem sikerült szerezni, így jöhetett a hosszabbítás. Amelynek 5. percében Mihalik értékesítette Peterdi passzát, ezzel 4-3-ra nyert a hazai csapat.

Négy nyert meccs után kapott ki a Brassó, de szurkolóinak komoly aggodalomra semmi okuk nincs. Egyrészt az alapszakasz győztesének otthonában kalkulálható volt egy vereség, másrészt egy ponttal így is gazdagabbak lettek. Vesztett pontok tekintetében jelenleg azonos pontszámmal állnak, mint az Érsekújvár, az egymás elleni eredményben azonban az Érsekújvár a jobb.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Jó meccset játszottunk, megvolt a kellő korcsolyázó mennyiség, helyzetet is elegendő számban dolgoztunk ki, így a végén a győzelmet is megszereztük és ma ez volt a legfontosabb. Továbbra is elsősorban a rájátszásra készülünk, mert az igazán lényeges kérdések ott dőlnek el.

Greg Lindqvist (Brassó): A hosszú nemzetközi szünet utáni második mérkőzésen is sikerült jó ritmusban jégkorongoznunk. A hosszabbításban pár aprónak tűnő, de a végeredmény szempontjából végzetes hibát követtünk el, amelyet könyörtelenül kihasznált a DAB. Ha kicsit pontosabban játszunk, akkor akár a győzelmet is megszerezhettük volna.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Abonyi, Gangel.
Sevela: 91,4% (Kiss T.)
K
Polc: 92,0% (Fülöp)
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
1
Wehrs, Hietamaki, Bonar, Zsók, Petres
Hüffner, Nagy R., Somogyi, Kiss Á., Gröschl
2
Piszarenko, Rawlyk, Nagy Cs., Antal, Virág Cs.
Chvatal, Tőkési, Mihálik, Peterdi, Vaszjunyin
3
János, Mastaleriu, Fodor, Imecs, Bálint
Szabados, Strenk, Virág T., Papp V.
4
Borsos, Péter Zs., Basilidesz
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:55 DAB PP Kiss D. Galanisz Lindgren
1-1 11:19 BRA Wehrs Bonar Petres
1-2 15:37 BRA Antal Petres Rawlyk
2-2 27:46 DAB Gröschl Lindgren
2-3 34:13 BRA Bonar Wehrs Zsók
3-3 36:16 DAB PP Kiss D. Galanisz Pavuk
4-3 64:22 DAB Mihálik Peterdi
50 Kapura lövések száma 35
14 Kiállításpercek 24
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum