A Fehérvár enyhítene a csalódottságon

   

Harmadszor utazik Csehországba a magyar EBEL-csapat, eddig 1-1 a mérleg. Ha nyerünk, még lesz miről beszélni az utolsó 3 meccs előtt, ha pont nélkül jövünk haza, akkor nem. Az alsó ház vezetője, a Znojmo pénteken gyakorlatilag biztosíthatja helyét a rájátszásban. Update: Sofron és Metcalfe kisebb sérülés miatt nem játszik.

“Hiába kezdtük jól a dornbirni meccset, egy buta gólt kaptunk kapitális egyéni hibából ? értékelte Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a dornbirni mérkőzést. ? Ettől megrogytunk, jó sokáig csak kerestük önmagunkat. Kaptunk két emberhátrányos gólt, sajnos ismét egyéni hibákból. A csapat nem dolgozott rosszul, de mindig egy-egy nevet lehetett rakni az aktuális hiba mellé, amiből gól lett.

Ellenfelünk nem számított arra, hogy 3-0 után is hiszünk a sikerben, ezért ők valamelyest visszább vettek, mi pedig feltámadtunk. Nagy akarással játszottunk, mindent megtettünk az egyenlítésért, ezáltal tovább nőtt a kockázat a játékunkban. De így is közel tudtunk kerülni a célhoz, amikor is egy újabb hiba végképp megpecsételte sorsunkat. Nyomás alatt mindig nehezebb gól lőni.

A szerdai mérkőzést mi rontottuk el, mert bár ellenfelünk jól, egyszerűen, fegyelmezetten játszott és megérdemelten nyert, nem hiszem, hogy jobb játékosokból áll a keretük.

A kudarcok ellenére sem adjuk fel könnyen tervünket, végig küzdünk, harcolunk, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a hátralévő mérkőzésekből. Mindenki csalódott a csapatban, ezen úgy tudunk enyhíteni, ha megmutatjuk, tudunk jól játszani és nyerni a következő meccseken. Bár két nagyon nehéz mérkőzés következik, ne felejtsük el, ezeken a szezon közben még esélyesekként léptünk jégre. Igaz, ezt most nem mondhatjuk, pénteken Znojmóban kezdjük a hétvégét. Meg kell próbálnunk újra két pontot szerezni. A játékoskeret nem változik, lehet, hogy a sorokba kicsit belenyúlunk, és megpróbáljuk koncentrálni az erőinket.

Az a fontos, hogy a vasárnapi meccsre úgy álljunk fel, hogy már nem csak matematikai esélyünk van a rájátszásba jutásra.”

A Znojmo idei keretére jellemző, hogy a negyedik sorban két világbajnok szlovák csatár, Uram és Pucher játszik, ha mindenki rendelkezésre áll. Fiala nem játszhat a Volán ellen, mert 2 meccsre eltiltották, miután Duco alaposan elverte. Rajta kívül Seda és Podesva hiányzik majd, sérülés miatt.

Orlí Znojmo 19:15

Sapa Fehérvár AV19

Znojmo, 2013. február 15. Játékvezetők: Berneker, Trilar, Hribar, Kalb.
Kacetl (Landsman) K Munro (Rajna)
Wharton, Planek, Lattner, Strömberg,Jarusek 1 Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi
Henry, Stach, Roznik, Bartos, Beranek 2 Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Novak
Sova, Kulmala, Beroun, Pucher, Havlik 3 Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Mihály Á.
Tichy, Boruta, Müller, Uram 4 Tokaji, Pozsgai, Hajós
Martin Stloukal E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum