A Miskolc három pontra áll a rájátszástól

   

De pénteken egy hosszabbításban vagy szétlövésben elért győzelem is elég a Jegesmedvéknek a Brassó ellen a MOL Liga egyik rangadóján. Ugyanakkor idén eddig 7-ből 5-ször az erdélyiek nyertek.

A házigazdák jelenleg 85 ponttal a másodikok, míg a Brassó 69 ponttal az ötödik. Ez azt is jelenti, hogy alapesetben a borsodi csapatnak 3 pontot kell gyűjtenie a biztos rájátszást érő pontszám eléréséhez, de mivel éppen a Brassóval játszik, ezért egy kétpontos győzelem is elég. A Miskolc elvileg ráér, hiszen még négy mérkőzése van hátra, közte a Ferencváros és az UTE elleni is, ahol egyértelmű esélyesnek számít.

Az is nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a Macik egyrészt szeretnék mihamarabb biztos helyen tudni magukat, másrészt a második hely megszerzése is fontos az esetleges pályaelőny biztosítása miatt, harmadrészt pedig a Brassóval külön elszámolni valójuk van, hiszen az idén lejátszott hét meccsük alatt mindössze kétszer sikerült győzni ellenük.

A Brassó motiváltságáról szinte szót sem kell ejtenünk, hiszen a legbiztosabban úgy kerülhetnek be a rájátszásba, ha a hátralévő mind a hat mérkőzésüket megnyerik. Ezek közül, bár éppen a győzelmi kényszer miatt egyik sem tűnik könnyűnek, kiemelkedik a Miskolc és a HSC ellen vívandó ütközet. Bizakodásra adhat okot Greg Lindqvist tanítványainak, hogy idén már kétszer is tudtak győzni Miskolcon, először október 28-án rendes játékidőben, január 6-án pedig hosszabbításban. Fontos lehet az is, hogy a vendégek egyszerre csak egy feladatot akarjanak megoldani, hiszen vasárnap a DAB, hétfőn pedig az UTE otthonában lépnek jégre, ezzel azonban pénteken nem szabad foglalkozniuk.

Tim Kehler (Miskolc): A Brassó az egyik legnehezebb ellenfelünk ebben a szezonban. Most azonban érdekes lélektani helyzetben vagyunk, mert igazán tétje a Brassó számára van a mérkőzésnek. Ha nem nyernek, még távolabb kerülnek a rájátszástól. Nekünk már csak három pont kell a biztos playoffhelyhez, és ezt pénteken akarjuk megszerezni. Ráadásul a csapat vissza akar vágni a Brassónak ezekért a vereségekért, így nagyon kemény mérkőzésre számítok. A korábbi találkozóinkon bebizonyosodott, hogy számunkra csak a rendkívül fegyelmezett és koncentrált játék hozhatja meg a sikert. Ismerjük a Brassó agresszív stílusát, ám nekünk most érzelemmentes, a taktikai utasításokat végig betartó hozzáállásra van szükségünk. Nagyon lényeges lesz a kapusteljesítmény. Az utóbbi időben mind Gyenes, mind Budai remekül védett, bízom benne, hogy ez így lesz pénteken este is. A védekezésben a korábbinál sokkal összeszedettebben kell játszanunk, nem hibázhatunk, mert a Brassó azonnal kihasználja azokat. Döntő lehet az emberhátrányos és emberelőnyös játék minősége is. Úgy gondolom azonban, hogy ha az utóbbi hetekben mutatott teljesítményt nyújtjuk pénteken este, akkor megszerezhetjük a rájátszásba jutáshoz hiányzó három pontot. A héten többen is bajlódtak kisebb-nagyobb betegséggel, sérüléssel, de remélem, mindenki tudja vállalni a játékot, Nagy Gergő kivételével.

Greg Lindqvist (Brassó): Számunkra már elkezdődött a rájátszás, mert egy ideje minden meccset meg kell nyernünk ahhoz, hogy esélyünk legyen bekerülni a legjobb négy csapat közé. A Miskolc jó csapat, amelynek jó játékosai vannak, de már többször sikerült itt nyerni, miért ne sikerülhetne most is pontokat rabolni tőlük. Laczkó Attila és Péter Róbert sajnos továbbra is sérült, de a többiek egészségesek. Nyerni akarunk.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Miskolc–Brassó 3-8

   

Továbbra sem bír a Brassóval a Miskolc, Rawlyk négy pontot hozott össze, mind a nyolc brassói gólt más lőtte. Rekord közeli büntetéspercek a rangadón.
Talán a tétnélküliség okozta, de a Miskolcnak nem sikerült a rájátszás matematikai bebiztosításához szükséges három pontot összehoznia a pénteki, Brassó elleni mérkőzésen. A hazaiak az első harmad után 3-0-s vesztésre álltak, és Fodor révén ugyan a 28. percben megkezdte a felzárkózást a borsodi alakulat, Imecs hamar válaszolni tudott. Érdekesség, hogy a négy brassói gólból Rawlyk háromban asszisztosként vállalt szerepet. Saluga a 39. percben újra kettőre csökkentette a hazai hátrányt, így 2-4-es állással kezdődött a harmadik harmad.

Fotó: Jezoviczki Máté (Miskolci Jegesmedvék)

Ami a 32. másodpercben egy Popovics–Zsók párharccal kezdődött, 5+20 perc lett a vége mindkét oldalon, ráadásként Popovics még kapott egy két perces kis büntetést is. Ráadásul fél perccel később Cowan is kiállíttatta magát a hazaiaktól, így kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, akik alaposan kihasználták az előnyt, hiszen kétszer is eredményesek voltak. Előbb Rawlyk tett a passzai mellé egy gólt, majd Piszarenko talált be szimpla előnyből a 43. percben. Sőt, 40 másodperccel később Petres találata 7-2-es brassói vezetést jelentett, és ekkor elszabadultak az indulatok. Bonar, Fodor, Atkinson és Wehrs kapott büntetést a legkülönfélébb elosztásokban. Ez azt jelentette, hogy a harmad 195 másodperce alatt a játékvezetők 166 percnyi büntetést osztottak ki. A mérkőzés hátralévő részében szórványos két percek mellett Tóth Adrián és Borsos Attila is betalált, így alakult ki a 3-8-as végeredmény.

Győzelmével a Brassó folytatja menetelését a rájátszást érő helyek megszerzéséért, már csak egy pontra van a negyedik helyezett Érsekújvártól, és ötre a harmadik HSC-től. A Miskolcnak pedig még bőven lesz lehetősége a szükséges három pontot begyűjteni, a hátralévő mérkőzéseik a mainál könnyebbnek tűnnek.

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: A szezon leggyengébb mérkőzésén sok hibával játszottunk, és ez vezetett a vereséghez.

Greg Lindqvist (Miskolc): Jól kezdtük a mérkőzést, stabilan játszottunk és a speciális játékunk is nagyon jól működött, hiszen emberelőnyben gólokat lőttünk, emberhátrányban pedig kiválóan védekeztünk.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző. Játékvezetők: Druga, Kovács, Moravec, Juhász.
Gyenes: 75,0% (Budai K.: 76,2%)
K
Polc: 92,9% (Fülöp)
Szirányi, Hegyi, Fodor Sz., Czuba, Miskolczi
1
Wehrs, Hietamaki, Bonar, Zsók, Petres
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Piszarenko, Rawlyk, Nagy Cs., Antal, Virág
Láda, Gőz, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
János, Mastaleriu, Fodor Cs., Imecs, Bálint
Orosz, Popovics, Ritó, Rafaj
4
Borsos, Péter Zs., Basilidesz
Tim Kehler
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:15 BRA Zsók Bonar Petres
0-2 14:04 BRA Virág Rawlyk Antal
0-3 17:27 BRA PP Péter Zs. Virág Rawlyk
1-3 27:42 MIS Fodor Sz. Hegyi
1-4 29:49 BRA Imecs Antal Virág
2-4 38:44 MIS Saluga Atkinson
2-5 40:58 BRA PP2 Rawlyk Wehrs Bonar
2-6 42:36 BRA PP Piszarenko Nagy Cs. Virág
2-7 43:15 BRA Petres Bonar Antal
3-7 54:46 MIS Tóth Fodor Sz. Szirányi
3-8 59:08 BRA Borsos Péter Zs. Bálint
42 Kapura lövések száma 33
116 Kiállításpercek 74
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum