Garát Zsombor

 

Garát Zsombort, a MAC játékosát választották az ifjúsági négyes torna legjobb hátvédjének. 1997-ben született, tehát még serdülő korú.

? A négyes torna legjobb hátvédje lett, pedig még csak serdülő korú. Minek köszönheti ezt?

? Igen, a különdíjat én kaptam, de magam sem értem, hogy miért. Az összetartáson úgy éreztem, hogy nem igazán megy, de szerencsére a keretben bent maradtam, ennek nagyon örültem. Ahhoz, hogy a díjat megkaphassam, nagy szükség volt a hátvédtársamra, Kocsis Fecóra, akinek ez volt első válogatott szereplése hátvédként! Ennek ellenére szuperül játszott, sokat segített. Bíztam benne, így nem kellett félnem, ha az ő oldalán támadott az ellenfél, hiszen tudtam, megoldja. A biztos társ miatt nem izgultam, így egyszerűbb volt a maximumot nyújtani.

? Milyen volt ez a torna, milyen a csapat és milyen a munka a válogatottnál?

? A torna szerintem nagyon jót tett a csapatnak a fejlődés szempontjából, hiszen a világbajnokságon mindegyik csapat magasabban szerepel, mint mi. Arra is jó volt, hogy meglássuk, miben és mennyire vagyunk lemaradva, vagy sem. Szerintem nagyon jó hír, pozitív visszajelzés az, hogy mind a három csapatot így meg tudtuk szorongatni, és a győzelem sem látszott elérhetetlennek ellenük. A csapat nagyon jó hangulatú, jó mentalitású, egyként tudunk működni. A válogatott megtanítja a játékosokat arra, hogy nyomás alatt is tudjanak teljesíteni. Óriási a verseny a bennmaradásért, például a mostani torna előtt az összetartásra kétszer annyi játékost hívtak be az edzők, mint amennyi végül játszott. A verseny a motiváció miatt alakul ki, hiszen mindenki szeretné felvenni a címerest mezt, hogy képviselhesse hazáját, ez az a versenyhelyzet, amely sok klubban nincs meg Magyarországon, hiszen a klubokon belül nem feltétlenül akar mindenki jégkorongozó lenni.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum