Nem mindenki tud gólt lőni, de védekezni mindenki tud

   

Rich Chernomaz Diego Scandella mellett Glen Williamsont választotta az edzői stábba, így három kanadai szakember irányítja a magyar válogatott felkészülését, és a budapesti világbajnokságon is ők állnak a kispadon.

Rich Chernomaz az első két helyet célozza meg a világbajnokságon, egyértelműen a feljutás reményében készíti fel a magyar csapatot. A 34 fős keretet kedd este szűkíti 6 fővel a szakvezetés. A kedd kora délutáni sajtótájékoztatón az eddigi tapasztalatokról és a tervekről beszélt a 49 éves szakember.

“A fiatalok lehetőséget kapnak, igyekeztünk minden olyan játékosnak meghívót küldeni, akire számítunk és akire kíváncsiak vagyunk a felkészülés során. Néhány év múlva minden bizonnyal végbe megy a generációváltás a válogatottban, de addig is egy-két fiatalt meg kell próbálnunk beépíteni. Keressük azokat a játékosokat, akik majd ki tudják szorítani a rutinos, idősebb játékosokat. A fiatalok hozzák a sebességet, az energiát a keretbe, és az alapembereknek is szükségük van arra, hogy ne érezzük biztosnak a helyüket.

A fiatalok az elején természetesen többet hibáznak még, de ezért kell őket játszatni, mert csak a rutin megszerzése után várható tőlük még jobb teljesítmény.

A tapasztaltabb játékosok esetleg már nem annyira mobilak, mint pályafutásuk csúcsán voltak, ezért a csapatnak kell megoldania ezt a feladatot, együtt kell védekeznie. Felelősségteljes játékot várok, minél kevesebb korongot szabad eladnunk, inkább nekünk kell elvennünk az ellenféltől, és abból akciókat vezetni. Fontos a fegyelem, szeretnénk úgy játszani, hogy a lehető legkevesebb kiállítást kapjuk.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Nem feltétlenül mindenki tud gólt lőni a csapatból, de védekezni mindenki tud, ezen lesz a hangsúly a következő hetekben. Jelszavaink a felelős védekezés és a csapatvédekezés.

Az eddigi néhány napban jó benyomást tett rám a játékoskeret, figyelmesek, fogadókészek a srácok. Jó keveréket adnak a fiatalok és a rutinos játékosok, Lengyelország ellen jó lehetőségünk lesz megnézni, hogy a fiatalok versenyhelyzetben hogyan reagálnak, kiderül, hol tartanak.

Bármilyen tehetséges lehet egy játékos, a jégen áldozatokat kell hozni a csapat érdekében. A világbajnokságon nagyon kemény ellenfeleink lesznek, Olaszország és Kazahsztán a két legkomolyabb rivális. Ha őket le akarjuk győzni, akkor nekünk még keményebbnek kell lennünk. A csapat ügyét vivő játékosokból kell csapatot építenünk, erre a feladatra vállalkoztam.

Jelen helyzetben a legnagyobb figyelmet a kapusok érdemlik. Ez egy kulcspozíció minden csapatban. Most öt kapussal edzünk, egy Zürichből érkezett edző igyekszik javítani a hibáikat és a stílusukat, technikájukat. Nem biztos, hogy Thomas Schleger áprilisban is velünk lesz, ezt majd még meglátjuk. Egy kapusnak arra van szüksége, hogy minél többet védjen. A jelenlegi legtapasztaltabb magyar kapus, Hetényi Zoltánhoz két hét múlva utazom Cincinnatibe, beszélek a klubvezetőkkel is. Azt tudni kell, hogy ha a rájátszásba jut a csapata, akkor aligha engedik haza az ECHL-ből.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum