Az alapszakasz utolsó HSC–Miskolc meccse

   

A motivációval feltehetően egyik trénernek sem lesz különösebb gondja, hiszen a győzelemre mindkét csapatnak égetően szüksége van. Mert bár a Miskolc kényelmes helyzetből kezdte meg az erdélyi túráját, de ha pont nélkül tér haza, akkor oda a relatív biztonság. A matematikailag is holtbiztos rájátszásbeli részvételhez Tim Kehler tanítványainak még 8 pontot kell gyűjteniük úgy, hogy közvetlen riválisaikkal is többször mérkőznek: kétszer utaznak Érsekújvárra és február 15-én fogadják a Brassót, ami élethalál mérkőzésnek ígérkezik. E három kulcsfontosságú mérkőzésre ráadásul, a korábbi meccshalasztásnak köszönhetően, tíz napon belül kerül sor, és közte lesz még egy FTC elleni derbi is, igaz, az legalább otthon.

Miskolcon tehát egyértelmű a cél, mielőbb begyűjteni a szükséges 8 pontból minél többet. A HSC-nél egyelőre nincs értelme ennyire számolgatni, hiszen őket még 14 pont választja el a biztos rájátszásbeli helyezéstől. Ahhoz, hogy céljaikat elérjék, nekik vasárnap egyszerűen muszáj győzni a Miskolc ellen.

Fotó: HSC Csíkszereda

A két csapat egymás elleni mérlege nagyon hasonló. A négy miskolci összecsapás alkalmával, az emlékezetes 14-1-es KO-t leszámítva, mindig nagyon szoros eredmények született, egyszer a HSC rendes játékidőben nyerni tudott. A három csíkszeredai mérkőzésen szintén csak egyszer tudtak nyerni nagyobb fölénnyel (6-1) a házigazdák, a másik két alkalommal csak rávezetésekkel sikerült eldönteni a pontok sorsát.

Antal Előd (HSC): Vasárnap a Miskolc ellen nagyon kemény összecsapásra számítunk. A legutóbbi találkozón is szoros volt az eredmény, várhatóan ezúttal is hasonló lesz. A fiúk motiváltak, egyértelműen vissza akarnak vágni a múlt heti vereségért.

Tim Kehler (Miskolc): Úgy készülünk, hogy a Csíkszereda is nagyon motivált lesz, akárcsak a Brassó, hiszen a múlt héten kikaptak Miskolcon, és nekik is égetően szükségük van a pontokra. A sikernek két tényezője lesz: a fegyelmezettség, vagyis a hibák és a kiállítások minimalizálása és a hatékonyság. Várhatóan kevesebb helyzetünk lesz, vagyis azokat nagyobb százalékban kell értékesítenünk.

HSC–Miskolc 2-3

   

Kilenc emberelőnyt, köztük két egyperces dupla fórt hagyott kihasználatlanul a hazai csapat, nem is csoda, hogy nem sikerült megszereznie a győzelmet. A Mol Liga vasárnapi fordulójának első mérkőzésén a HSC a Miskolcot fogadta. A mérkőzés góltalan első harmadot eredményezett, amit azonban a másodikban pótoltak a felek. Adorján révén a hazaiak szereztek vezetést a 23. percben, a frissen igazolt Fadrny gólpasszt adott. Ezt Saluga egyenlítette ki a 27. percben Szirányi passzából. Két perccel később villant egyet a Novak-Hurtaj páros, utóbbi szerezte a hazaiak második vezető gólját. A 37. percben Tóth Adrián emberelőnyben egyenlített, így 2-2-vel vonultak a második pihenőre a csapatok. A harmadik harmadban mindkét csapat ügyelt a védekezésre, így az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás, amely szintén nem hozott döntést. Maradtak tehát a büntetők, amelyeket a Miskolc lőtt jobban, így alakult ki a 2-3-as végeredmény, a mérkőzést eldöntő gólt Czuba szerezte. A Miskolc nagyon fontos pontokkal gazdagodott, a Brassó előtt pedig megnyílt az út a felzárkózás megkezdéséhez.

Fotó: HSC Csíkszereda

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: „Jó mérkőzést láthatott a közönség. Sajnos az emberelőnyös helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Az ilyen helyzetekkel valamit kezdenünk kell az elkövetkezendő időben.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: „Örülök, hogy a brassói katasztrófális mérkőzés után talpra tudtunk állni. Nagyszerű mérkőzést játszottunk a Csíkszeredával, mindkét csapat keményen küzdött. Péntek nagyon rossz volt az emberhátrányos védekezésünk, most viszont ez kiemelkedően jól sikerült, pedig nagyon sok büntetést kaptunk. Budai fantasztikusan védett, nagy szerepe volt a győzelmünkben, de ez igazi csapatmunka volt. Nagyon intenzív, kemény, harcos mérkőzés volt. Maximálisan elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1300 néző. Játékvezetők: Gergely, Lascar, Mathe, Trandafir.
Kozuch: 90,0% (Ruczuj)
K
Budai K.: 95,1% (Gyenes)
Papp, Góga, Kmit, Hurtaj, Mihály
1
Szirányi, Hegyi, Fodor, Czuba
Kósa, Novák, Becze, Péter, Tranca
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
3
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
Flinta, Molnár Zsombor, Fadrny
4
Orosz, Rafaj, Popovics, Ritó, Miskolczi
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Tim Kehler
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:00 SCC Adorján Fadrny Becze
1-1 26:18 MIS Saluga Szirányi
2-1 28:38 SCC Hurtaj Novák Adorján
2-2 36:24 MIS PP Tóth Fodor Miskolczi
2-3 65:00 MIS GWS Czuba
41 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 32
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum