A második a kötelező nyolcból a Brassónak

   

Brassóban a szakvezetés az alapszakasz végén igyekezett a lehető legegyszerűbben megfogalmazni a célokat. Tekintve a tetemes ponthátrányt és a hátralévő mérkőzések számát arra jutottak, hogy csak akkor van esélyük bejutni a rájátszásba, ha az összes további meccsüket megnyerik. Pénteken az első nehéz küldetést teljesítették, maradt még hét kipipálandó feladat. A Mol Liga vasárnapi játéknapján a Brassó az UTE-t fogadja. Az ilyen sorozatokban az egyik legnehezebben teljesíthető kihívás a végig magas szintű koncentráció fenntartása. Ez azt is jelenti, hogy ebben a nyolcmeccses szériában nem lesz könnyű ellenfele a Brassónak, még a papíron gyengébb csapatok ellen sem, éppen azért, mert nincs lehetőség a hibázásra. Az UTE számára a folyamatos fejlődés a cél, annak elérése, hogy egyik csapat se mehessen biztosra ellenük. Az elmúlt pár évben pedig jó úton járnak Ancsin János tanítványai, hiszen számtalan alkalommal mutattak már be bravúrokat nevesebb ellenfelek ellen.

Fotó: ASC Corona Brasov

A Brassóval kapcsolatban felemás a mérleg, hiszen Újpesten már sikerült legyőzni is őket, Brassóból azonban még pontot sem tudtak elhozni. Az eddigi három meccs összesített gólkülönbsége 14-5. A HSC pénteki könnyelműsége azonban intő példa lehet Greg Lindqvist számára, hogy milyen következményekkel járhat a figyelem lanyhulása.

Greg Lindqvist (Brassó): Várjuk már az Újpest elleni találkozót. Vasárnapi ellenfelünkkel szemben a legnagyobb tisztelettel kell felállnunk. Fiatal és kissé kiszámíthatatlan csapat, amely sokszor okozott már meglepetést. Ezzel együtt bízom benne, hogy megszerezzük a három pontot annak érdekében, hogy továbbra is életben tartsuk reményeinket a rájátszásra.

Ancsin János (UTE): Ancsin János (UTE): Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a Brassó a rájátszásba kerülésért játszik, amihez minden pontra szüksége van, tehát az életéért küzd majd ellenünk is. Nekünk egyetlen célunk maradt, matematikailag még lehetséges, hogy beérjük a Ferencvárost. Nem lesz egyszerű, de amíg van erre lehetőség, addig minden alkalmat meg akarunk ragadni ehhez.

Brassó–UTE 4-3

   

A HSC veresége nélkül is adott volt a feladat a brassóiak előtt, nyerni kellett az UTE ellen. Egyáltalán nem meglepő módon, ez csak igen nehezen sikerült. A 13. Percben a vendégek szereztek vezetést: Kovács Viktor egy emberelőnyt használt ki. A Brassó Piszarenkó révén 10 másodperccel a harmad lefújása előtt egyenlített. A második harmad elejét nagyon megnyomta a Brassó, az első 5 percben kétszer is mattolták Hajekot és az UTE védelmét. Előbb Virág Csanád ütötte be Rawlyk passzát a 22. Percben, majd Rawlyk maga volt eredményes, amivel már 3-1-re vezettek a hazaiak. Az UTE azonban nem adta fel, a 28. percben Dorner Benjámin egy újabb emberelőnyt kihasználva szerzett gólt. A harmadban több gól már nem született, bár a Brassó büntetőt is lőhetett, Hajek kifogta. A harmadik harmad elején egy újabb emberelőnyös találat született, ezúttal a Brassó volt eredményes a speciális játékban, a gólszerző HSC-től idén eligazolt Petres volt. Az UTE azonban tapadt ellenfelére, aminek az 56. percben meg is lett az eredménye, Meretei Márkó találatával ugyanis újfent egy gólra sikerült csökkenteni a hátrányt. 58:44-nél Ancsin János időt kért, azonban újabb gólt már nem sikerült szerezni, maradt a 4-3-as végeredmény. A HSC vereségének köszönhetően a Brassó vasárnap sokkal közelebb került a rájátszáshoz, a vesztett pontok tekintetében hátránya mindössze két pont a HSC-vel és 4 pont az Érsekújvárral szemben.

Fotó: ASC Corona Fenestela Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Fenestela Brassó: Nem volt jó napunk, nehéz ez ellen a fiatal csapat ellen játszani, amelyik 60 percen keresztül kőkeményen dolgozik. Nagyon örülök a három pontnak és a közönségünknek is, amely mindig, minden meccsen mögöttünk áll. Jól jön nekünk most a szünet, aztán visszatérünk az utolsó 6 meccsünkre, amelyen nem hibázhatunk.

Ancsin János, UTE: Nagyon közel voltunk egy nagyszerű eredményhez. Rengeteg gondot okoztunk a liga egy erős csapatának, és ennek nagyon örülök. Fiatal a csapatunk, van időnk arra, hogy fejlődjünk a következő szezonra.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1600 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Keresztes, Redai.
Polc: 89,3% (Fülöp R.)
K
Pleszkán: 92,6% (Hajek)
Wehrs, Hietamaki, Bonar, Zsók, Petres
1
Zalavári, Reiter, Kovács
Piszarenko, Rawlyk, Nagy Cs., Antal, Virág Csanád
2
Garbacz, Sommer, Németh, Szajbert, Virág Csaba
János, Fodor Cs., Imecs, Bálint
3
Bereczki, Dorner, Dömötör, Szirányi
Lőrincz, Mastaleriu, Mihailescu, Péter Zs., Basilidesz
4
Pichler, Ódry, Meretei
Lindqvist Greg
E
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:41 UTE PP Kovács Reiter Garbacz
1-1 19:50 BRA Piszarenko Fodor Cs. Bálint
2-1 21:28 BRA Virág Csanád Rawlyk
3-1 24:18 BRA Rawlyk
3-2 27:52 UTE PP Dorner Virág Csaba Szajbert
4-2 40:42 BRA PP Petres Nagy Cs. Rawlyk
4-3 55:10 UTE Meretei Pichler Ódry
54 Kapura lövések száma 28
28 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum