Hári János a hét Allsvenskan-válogatottjában

   

Hári Jánost beválasztották a hét csapatába az Allsvenskanban, ez alkalomból interjú jelent meg vele a hockeysverige.se portálon. Ezt foglaljuk össze nagyon röviden olvasóink számára. Az interjú a Modóval történt szakítás okairól való faggatással indult. A magyar csatár a tőle megszokott őszinteséggel elmondta, hogy sem a saját maga, sem a klub által kitűzött elvárásoknak nem felelt meg. “Nem teljesültek a célok, mert nem játszottam. Ez ennyire egyszerű ? fogalmazott Hári. ? Nagyon kevés időt kaptam a Modónál. A statisztikák szerint ugyan vagy 30 meccsen léptem pályára, de ez vicces. Mert ha ebből húszat a padon ülve töltesz, akkor máris más a leányzó fekvése. Márpedig a Modónál ez volt a helyzet.” Ezért döntött úgy a magyar csatár, hogy egy szinttel lejjebb, az Allsvenskanban próbál szerencsét. Így került végül a Djurgardenhez.

Hárit kérdezték Magyarországról és az eljövetelének körülményeiről is: “Már gyerekként is fejlődni akartam, és ehhez a legjobb helynek Svédország tűnt számomra. Az mindig külön haszon, ha egy új nyelvet tanulhat, ha egy másik kultúrát ismerhet meg az ember. Idejövetelem előtt kétszer is szerepeltünk itt csapatommal nyári tornákon, azok után hívtak ide játszani.” Fiatalon elkerülni egy egészen másik közegbe, az sohasem egyszerű, vetette fel a riporter, de Hári nem panaszkodott, elmondása szerint minden nagyon simán ment, beleértve a nyelvtanulást is. Elmondta még, hogy a hoki egyre népszerűbb Magyarországon, a mai tömegbázist össze sem lehet hasonlítani azzal, ami akkor volt, amikor a magyar csatár elkezdett a játékkal ismerkedni.

Visszatérve Svédországba és új csapatához, Hári arról mesélt, hogy elég nehéz volt átállni az Elitserien stílusáról az Allsvenskanéra, de végül megítélése szerint elég jól sikerült a játékát a megváltozott stílushoz igazítania. Ezt mutatja az is, hogy eddigi 9 mérkőzésén 6 pontot szerzett, ezért is választották be a hét válogatottjába. “Igen, láttam. Ez mindig jó érzés, hiszen pozitív visszajelzést jelent arról, hogy jól végzed a munkád.”

A folytatásról szólva Hári kifejtette, hogy egyelőre a Modónál kívánja folytatni pályafutását, amint a Djurgardennel vége a szezonnak, megy vissza Örnsköldsvikbe. “Minden valószínűség szerint visszamegyek, és ugyanott folytatom, ahol eddig. Amíg nem kapok jobb ajánlatot, a Modóban vagyok a legjobb helyen. Ha itt a Djurgardenben jól sikerül a szezon hátralevő része, akkor talán jövőre a Modóban is több lehetőséget kapok. Aztán majd persze meglátjuk, hogy a Modo mit gondol minderről, és mi fog történni.”

A magyar csatárnak vasárnap még meccse lesz a svéd másodosztályban, másnap reggel repül haza a válogatotthoz, hétfőn délután kapcsolódik be a  közös munkába.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum