Az Érsekújvár még ponttalan a DAB ellen

   

Két nagy arányú győzelem után a Dab.Docler Érsekújvárra utazik. Nem lesz könnyű dolga Stephan Lundh tanítványainak, hiszen a házigazdák számára minden pont nagyon fontos annak érdekében, hogy tartani tudják a különbséget az ötödik Brassóval szemben, illetve hogy esetleg lépéselőnyre tegyenek szert az azonos pontszámmal, de egy hellyel hátrébb álló HSC előtt. Az Érsekújvár sem számíthat könnyű találkozóra, hiszen érdekes módon ebben a szezonban még nem sikerült pontot szerezniük a már biztos alapszakaszgyőztes ellen.

Robert Spisák vezetőedző többször panaszkodott arra, hogy játékosai mintha túlságosan is tisztelnék a címvédőt, nem tudják kihozni magukból azt a színvonalat, amire egyébként képesek. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy eddig csak két mérkőzést rendeztek az Érsekújvár otthonában, ezeken egy szoros és egy relatíve sima vendéggyőzelem született. Kérdés, hogy az alapszakasz első helyének megszerzése hét fordulóval annak vége előtt mennyire teszi kényelmessé az Acélbikákat. Minderre választ kapunk pénteken az este hat órakor kezdődő találkozón.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

 

Robert Spisák (Érsekújvár): A Dunaújváros nagyon jó és rutinos csapat, aki úgy hazai pályán, mint idegenben érett, kollektív játékra képes. A DAB már megnyerte az alapszakaszt, ezzel nagyon szoros lett a középmezőny, ezért minden pontnak nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál. Ezt a meccset ennek megfelelően készítjük elő, és nem titok, hogy pontokat akarunk szerezni. Ismerjük erősségeiket, hiányosságaikat, és ezek alapján úgy gondolom, bármi megtörténhet. Most már minden meccsnek nagy tétje van, hiszen a rájátszásba kerülés kérdése még nem dőlt el, de bízom a csapatomban, egy kiváló kapusteljesítmény mellett behúzhatjuk ezt a meccset is. Az idei bajnokságban még nem találtunk orvosságot az újvárosiak ellen, de nincs olyan csapat, aki nem fog ki gyengébb napokat. Örülök, hogy a csapatom komplett összeállításban léphet pályára.

Stephan Lundh (Dab.Docler): Jó meccsre számítok, mivel a legutóbbi meccsünkön egy kicsit könnyebb dolgunk volt, ezért fel kell egy kicsit pörgetnünk magunkat. Komoly edzéseket tartottunk a srácoknak, mert biztos, hogy a rájátszásba igyekvő Érsekújvár kemény ellenfél lesz. Mivel megvan az a luxusunk, hogy már biztos alapszakaszgyőztesek vagyunk, ezért igyekszünk majd minél több játékosnak lehetőséget adni. Ha minden jól megy tehát, akkor mindenki játszani fog, a kapuban Sevela kezd majd.

Érsekújvár–Dab.Docler 3-0

   

Új szerzeményei nélkül is megszerezte első pontjait a listavezető ellen az Érsekújvár, rögtön hármat. Hamar vezetést szerzett a házigazda, hiszen a negyedik percben előbb Mihajlov, majd a kilencedikben Mamonovs talált a Bikák hálójába. A DAB ma hadilábon állt a gólszerzéssel, míg a mérkőzés felénél az Érsekújvár már a harmadik gólját lőtte. A harmadik harmadra annyit változott a játék képe, hogy az addig csendesen csordogáló meccs kicsit magasabb hőfokúvá vált, ami azonban sajnos nem a gólok, hanem a kiállítások számának emelkedésével járt. Jellemző, hogy míg az első 40 percben összesen hat darab kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők, addig az utolsó 20 perc alatt 11-et és mellé még három darab 10 perces fegyelmit is. Gólt azonban már egyik csapat sem tudott szerezni, maradt a 3-0 az Érsekújvár javára.

Robert Spisak (Érsekújvár): Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk, amelyen nagyon jól kezdtünk. A harmadik harmadban igyekeztünk az irányításunk alatt tartani a mérkőzést, külön ki kell emelnem Karol Krizan teljesítményét, aki nagyszerű formában védett. Nagyon boldog vagyok, hogy hatodik mérkőzésünket meg tudtuk nyerni a listavezető ellen. Nagy köszönet jár szurkolóinknak is, akik szintén kivették részüket a sikerből!

Stephan Lundh (Dab.Docler): Az Érsekújvárnak négy nagy helyzete volt, ebből két gólt szerzett. Az első gólnál Sevela nem tudta, hol van a korong, a harmadik gólról nem tudom, hogy gól volt-e. A harmadik harmadban megvoltak a helyzeteink a gólszerzésre, többször játszottunk emberelőnyben, mégsem tudtunk betalálni. Jól ismerem Karol Krizant még Svédországból és nagyon jó kapusnak tartom, ma is parádésan védett. Az Érsekújvár nagyon jó csapat, szerintem be is fognak jutni a rájátszásba.

Erste Liga, Érsekújvár, 614 néző. Játékvezetők: Wolf, Kovács, Moravec, Vas.
Krizan: 100% (Zima)
K
Sevela: 92,7% (Kiss T.)
Hrudík, Tjoluskins, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Joanidis, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
2
Hüffner, Nagy, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Lehocky, Baron, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
3
Tőkési, Szabados, Virág, Peterdi, Vaszjunyin
Németh, Tarnóczy, Klobucnik, Spisák
4
Chvatal, Huba, Azari, Mihálik, Papp V.
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:51 NZÁ Mihajlov
2-0 08:42 NZÁ Mamonovs Mihajlov Stefanka M.
3-0 30:41 NZÁ Baron Stefanka O.
34 Kapura lövések száma 30
30 Kiállításpercek 34
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum