Az UTE ismét bravúrra készül Csíkban

   

Idegenben kisebb hullámvölgybe került a HSC, otthon javítania kell. A Mol Liga pénteki fordulójának első mérkőzésén a HSC Csíkszereda az UTE együttesét fogadja. A hazai csapatnak kisebb hullámvölgyön van túl, hiszen legutóbbi hárommeccses magyarországi túráján mindössze három pontot tudott szerezni a célként kitűzött öt helyett. Az UTE ugyan 9-3-ra kikapott a liga éllovasától kedden, de előtte a második Miskolc ellen szoros mérkőzést vívott, nem egészen egy hete pedig megnyerte az örökrangadót a Ferencváros ellen.

Az UTE számára eddig nem termett sok babér a HSC ellen, a megszerezhető 18 pontból hármat sikerült behúzni, igaz, ebben benne van egy emlékezetes hosszabbításos győzelem is Csíkkarcfalván. A MOL Liga szurkolóinak többsége hétvégén feltehetően leginkább a Miskolc erdélyi túrájára lesz kíváncsi, amikor is pénteken a Brassóval, vasárnap a HSC-vel mérkőzik a borsodi alakulat. De ha a csíkiak elkövetik azt a hibát, hogy már a pénteki mérkőzés előtt is a vasárnapra koncentrálnak, könnyen újra pórul járhatnak. A meccs 16:45-kor kezdődik, a belépés ingyenes.

Antal Előd (HSC): Elcsépelten hangzik, de újabb két nagyon fontos mérkőzésünk lesz a hétvégén. Az Újpest elleni mérkőzésen mondhatni kötelező a győzelem megszerzése, bár tudjuk azt, hogy azon csapatok ellen a legnehezebb nyerni, akikkel szemben esélyesek vagyunk. Keretünkből Bíró Ottó kivételével mindenki egészséges, Molnár Szabolcs és Moldován Ervin a héten már jeges edzéseket végzett.

Ancsin János (UTE): Továbbra is az a célunk, hogy minden mérkőzésen pontot vagy pontokat szerezzünk. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében a HSC ellen is, nem adjuk olcsón a bőrünket. Csütörtökön rendben megérkeztünk Csíkszeredába, este már edzeni is tudtunk egyet. Iskolai és egyéb elfoglaltságok miatt csak 16 mezőnyjátékossal érkeztünk, de ezzel a kerettel is küzdeni fogunk a végsőkig.

HSC–UTE 5-3

   

15 perc alatt kis híján elszórakozta addig felépített előnyét a HSC. A Mol Liga pénteki játéknapjának első mérkőzésén a HSC az UTE csapatát fogadta. Ezúttal nem sikerült az UTE-nak sokáig kihúzni kapott gól nélkül, hiszen a negyedik percben Hurtaj, a tizedikben Adorján, a 19-ben Kmit volt eredményes. Sőt, a mérkőzés felénél, Becze találatával már 4-0-ra is vezettek a hazaiak. A vendégek oldalán a gondokat tetézte, hogy a 44. percben Szőcs Szabolcs emberhátrányban is betalált, 5-0-ra alakítva az állást. Összekapta magát az UTE, a 45. percben Virág Csaba 5-1-re szépített, majd egy emberelőnyt is sikerült értékesíteni Németh Péter révén a 48. Percben. Ezt követően azonban kétszer is emberhátrányba kerültek a lila-fehérek, így a további felzárkózás meghiúsult. Másfél perccel a vége előtt Németh saját maga második, csapata harmadik gólját is megszerezte, de közelebb már nem jutottak a Csíkszeredához. Ancsin János előzetes ígéretéhez tehát tartották magukat a vendégek, az utolsó percekig küzdöttek.

Timo Lahtinen (HSC): „Az első harmadban jól játszottunk meg is volt az eredménye. A második harmadtól kezdve nem koncentráltunk eléggé a meccsre, és magunkra húztuk az ellenfelet, akik a kihagyásainkat büntették is.”

Ancsin János (UTE): Sajnos az első harmadot nagyon elrontottuk, bár tudtuk, hogy a HSC az életéért küzd. Utána összeszedtük magunkat és a második, illetve a harmadik harmadban egyenlő ellenfelei voltunk a haza csapatnak. A végén egy kis szerencsével döntetlent is elérhettük volna. Összességében azonban nem érdemeltünk volna győzelmet.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 775 néző. Játékvezetők: Toparceanu, Trandafir, Keresztes, Csata.
Kozuch: 100% (Ruczuj: 80,0%)
K
Pleszkán: 88,6% (Hajek)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Zalavári, Sommer, Reiter, Pál, Kovács
Nagy I., Flinta, Becze, Tranca, Kmit
2
Garbacz, Németh, Szajbert, Virág
Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Molnár Zsombor, Szőcs
3
Bereczki, Dorner, Dömötör, Szirányi
Kósa, Bíró T., Péter, Moldován
4
Pichler, Ódry, Meretei
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:05 SCC Hurtaj Góga Novák
2-0 09:05 SCC Adorján Molnár Zsombor
3-0 18:36 SCC Kmit Becze
4-0 30:05 SCC Becze
5-0 43:05 SCC SH Szőcs
5-1 44:15 UTE Virág Reiter
5-2 47:16 UTE PP Németh Szajbert
5-3 58:39 UTE Németh Virág Dorner
44 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum