Fehérvár?Dornbirn 0-1

   

Egymás után a második meccsen nem lőtt gól a Fehérvár idehaza. A középszakaszban három hazai meccsen egy pontot sem szerzett a magyar EBEL-csapat. De vannak csodák, ennek ellenére még mindig versenyben vagyunk, maradt egy pont a hátrány.
A két nappal korábbinál gyengébb első harmadot produkált a Fehérvár, mégis jobban jött ki belőle, nem 0-2, hanem 0-0 volt az állás. Pedig a Dornbirn több kihagyhatatlannak látszó helyzetet is kialakított. Hátul rosszul zártunk, sokszor csak Munróra bíztunk egy-egy Dornbirn-támadás hatástalanítását.

A második húsz perc első fele meddő Volán-játékot és veszélyes Dornbirnt hozott. Munro tudása legjavát nyújtotta, de érezhető volt, ha nem változnak a dolgok, előbb-utóbb ez is kevés lesz. Nem változtak a dolgok, Keith bevágta közelről. Bénult percek után valamelyest magára talált a harmad második felére a Fehérvár. Sok gólszerzési lehetőséget alakítottak ki a magyar csapat játékosai a vendégkapu előtt, de nem tudtuk eltenni a korongot az ebben a szakaszban egyébként nem túl magabiztos Desrochers mellett.

Nem tudott ritmust váltani a Volán, még az emberelőny sem hozta fel a játékát az utolsó húsz percben. Egy Horváth?Aquino csata vitt némi színt a meccsbe, remélni lehetett, hogy ettől felpezsdül a játékunk, ráadásul az olasszá lett kanadai csatár védelmére siető dornbirninek köszönhetően még előnybe is kerültünk. Ismét nem tudtunk élni ezzel, még a harmadba is alig jutottunk be. A másik oldalon Trilarék néztek el egy nehezen elnézhető szituációt, Petrik lökte palánkra szabálytalanul Orbánt, majd az osztrák lába beszorult a plexiről lecsorgó magyar bekk alá, a derék szlovén nem átallotta Orbánt kiállítani.

Csakhamar Benk is erre a sorsa jutott, vétlenül, de durván találta fejbe ütővel az ellent, 2+2-t megért ez. 70 másodperc kettős hátrányt kaptunk, amit hősiesen védekezve megúsztunk, pedig az utolsó szituációkban ketten maradtunk, Baileyt kilőtték, a jégen feküdt. Az ezt követő három percben is megúsztuk a szimpla fórt. A végén mindent megtettünk a gólszerzésért, de ez nem jött össze, pedig többször is úgy tűnt, megvan az egyenlítés. Sajnos 120 perce nincs ember a csapatban, aki a hálóba lőné a korongot. A taps járt a végén a csapatnak, végig kemény küzdöttek a Fehérvár játékosai.

Szerencsére Legalább a másik két meccs jól alakult, így nem úszott el nagyon még semmi. Most másfél hét szünet jön, talán a legjobbkor.

Az EBEL alsó házának többi mérkőzése:

Innsbruck?Ljubljana 4-3
Znojmo?Salzburg 3-2

Az állás:

7. Znojmo 12 pont
8. Ljubljana 7 pont
9. Salzburg 7 pont
10. Fehérvár 6 pont
11. Dornbirn 5 pont
12. Innsbruck 4 pont

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sapa Fehérvár AV19 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Dornbirner EC

Székesfehérvár, 2013. január 31. Jatékvezetők: Erd, Trilar, Hofer, Rakovic.
Munro (Bálizs) K DesRochers (Enzenhofer)
Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, Novak 1 D’Aversa, Tuma, Aquino, Kozek, Keith
Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Benk 2 Magnan-Grenier, Slivnik, MacMillan, Henrich, Mitchell
Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Sofron 3 Aarsson, Fussenegger, Petrik, Feichtner, Haussle
Tokaji, Pozsgai, Németh, Metcalfe, Hajós 4 Putnik, Wilfan
Jan Neliba E Dave MacQueen
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
0-1 23:09 Keith Aarsson Aquino
- Kapura lövések száma -
16 Kiállításpercek 16

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum