A Dornbirnt muszáj legyőzni

   

Az EBEL-középszakasz ötödik meccsén nincs más választás, nyerni kell.

A két csapat ez évi négy meccsét mindannyiszor a hazaiak nyerték egy góllal. A Fehérvár egyszer vendégként hozott egy pontot, de mindez azt mutatja, óriási harc várható a Raktár utcában csütörtök este. Annál is inkább, mert már a magyar EBEL-csapat sem veszthet pontot, de a Dornbirnnak kimondva is az utolsó lehetőséget jelenti ez a meccs.

“Sokat dolgoztak játékosaink a Znojmo elleni meccsen, de sokszor nem úgy, ahogy kellett volna ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Nem tartotték be a megbeszélt és begyakorolt taktikai utasításokat, emiatt a csehek olyan játékkal vertek meg minket, ahogy mi szerettük volna őket. Egyszerű, jó hokit játszottak, el kell ismerni, jobbak voltak. Gyors, erőszakos, fegyelmezett csapat a Znojmo, biztonságosan védekezik, kockázatmentesen támad, nem véletlenül áll ott, ahol.

Azt szeretnénk, ha csütörtökön mi is valahogy így játszanánk, éppen úgy, mint a legutóbbi idegenbeli túránk két mérkőzésén. Tudjuk ezt a játékot, sokszor bizonyítottuk a szezonban. A Dornbirn ellen is mindenképpen szükség lesz a fegyelmezett hokira. Ez sem lesz egyszerű feladat, fontos hogy az adódó helyzeteinket jobban használjuk ki, mert egy-egy gól alapvetően tud megváltoztatni dolgokat egy meccsen. Kedden a sikertelen befejezések görcsössé tettek minket, míg például Salzburgban az első gól után felszabadultan kezdtünk játszani. Ebben a szezonban ez jellemző ránk.

Csütörtökön az lesz a fontos, hogy biztonságos védekezésből kiindulva támadjunk, ne hibázzunk, hanem várjuk meg, míg a Dornbirn teszi meg azt, és ne keressük a veszélyes lehetőségeket támadásban. Kedden a második és a harmadik gólt is azért kaptuk, mert támadásban nem biztonságos megoldást választva kockáztattunk, és buktuk a szituációkat.

Sajnos lesz egy hiányzónk is, Magosi Bálint nagyon komoly medvepuszit kapott, a meccset jegelve még be tudta fejezni, de utána komoly fájdalmai voltak, szerdára be is lázasodott. Néhány nap pihenőre van szüksége. Így a negyedik sorban Tyler Metcalfe két fiatal szélsőt kap, Hajós Roland és Németh Attila kezd mellett, reméljük, végig tudjuk játszani négy sorral a meccset. Magosi helyére Novak lép elő Mihály és Bailey mellé, a másik két sor változatlan. Miként a 8 hátvéd ? bár Varga Arnold meggyógyult, a junioroknál szerdán már játszott is ? és a kezdőkapus személye sem valószínű, hogy módosul.”

A Dornbirnból több fontos játékos hiányzik majd, Danny Bois, John Hecimovic, David Printz és Fabian Glanznig sem érkezik, viszont ne felejtsük el, hogy gyenge helyezésük ellenére nekik van az egyik leggólképesebb soruk. Andrew Jacob Kozek 48 meccsen lőtt 33 góllal vezeti a góllövőlistát, míg az olasz válogatott kanadai Luciano Aquino 47 meccsen gyűjtött 63 pontjával a kanadai táblázat élén áll.

A napokban egy nagy darab cseh hátvéddel erősítették meg a keretüket, Martin Tuma a brit élvonalból érkezik, és a hírek szerint az előző szezont a Jesenicében kezdő bekk Székesfehérváron bemutatkozhat új klubjában.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sapa Fehérvár AV19 19:15

Dornbirner EC

Székesfehérvár, 2013. január 31. Jatékvezetők: Erd, Trilar, Hofer, Rakovic.
Munro (Bálizs) K DesRochers (Enzenhofer)
Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, Novak 1 D’Aversa, Magnan-Grenier, Aquino, Kozek, Keith
Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Benk 2 Slivnik, Aarsson, MacMillan, Henrich, Haussle
Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Sofron 3 Fussenegger, Putnik, Petrik, Feichtner, Mitchell
Tokaji, Pozsgai, Németh, Metcalfe, Hajós 4 Wilfan
Jan Neliba E Dave MacQueen

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum