A Dornbirnt muszáj legyőzni

   

Az EBEL-középszakasz ötödik meccsén nincs más választás, nyerni kell.

A két csapat ez évi négy meccsét mindannyiszor a hazaiak nyerték egy góllal. A Fehérvár egyszer vendégként hozott egy pontot, de mindez azt mutatja, óriási harc várható a Raktár utcában csütörtök este. Annál is inkább, mert már a magyar EBEL-csapat sem veszthet pontot, de a Dornbirnnak kimondva is az utolsó lehetőséget jelenti ez a meccs.

“Sokat dolgoztak játékosaink a Znojmo elleni meccsen, de sokszor nem úgy, ahogy kellett volna ? mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. ? Nem tartotték be a megbeszélt és begyakorolt taktikai utasításokat, emiatt a csehek olyan játékkal vertek meg minket, ahogy mi szerettük volna őket. Egyszerű, jó hokit játszottak, el kell ismerni, jobbak voltak. Gyors, erőszakos, fegyelmezett csapat a Znojmo, biztonságosan védekezik, kockázatmentesen támad, nem véletlenül áll ott, ahol.

Azt szeretnénk, ha csütörtökön mi is valahogy így játszanánk, éppen úgy, mint a legutóbbi idegenbeli túránk két mérkőzésén. Tudjuk ezt a játékot, sokszor bizonyítottuk a szezonban. A Dornbirn ellen is mindenképpen szükség lesz a fegyelmezett hokira. Ez sem lesz egyszerű feladat, fontos hogy az adódó helyzeteinket jobban használjuk ki, mert egy-egy gól alapvetően tud megváltoztatni dolgokat egy meccsen. Kedden a sikertelen befejezések görcsössé tettek minket, míg például Salzburgban az első gól után felszabadultan kezdtünk játszani. Ebben a szezonban ez jellemző ránk.

Csütörtökön az lesz a fontos, hogy biztonságos védekezésből kiindulva támadjunk, ne hibázzunk, hanem várjuk meg, míg a Dornbirn teszi meg azt, és ne keressük a veszélyes lehetőségeket támadásban. Kedden a második és a harmadik gólt is azért kaptuk, mert támadásban nem biztonságos megoldást választva kockáztattunk, és buktuk a szituációkat.

Sajnos lesz egy hiányzónk is, Magosi Bálint nagyon komoly medvepuszit kapott, a meccset jegelve még be tudta fejezni, de utána komoly fájdalmai voltak, szerdára be is lázasodott. Néhány nap pihenőre van szüksége. Így a negyedik sorban Tyler Metcalfe két fiatal szélsőt kap, Hajós Roland és Németh Attila kezd mellett, reméljük, végig tudjuk játszani négy sorral a meccset. Magosi helyére Novak lép elő Mihály és Bailey mellé, a másik két sor változatlan. Miként a 8 hátvéd ? bár Varga Arnold meggyógyult, a junioroknál szerdán már játszott is ? és a kezdőkapus személye sem valószínű, hogy módosul.”

A Dornbirnból több fontos játékos hiányzik majd, Danny Bois, John Hecimovic, David Printz és Fabian Glanznig sem érkezik, viszont ne felejtsük el, hogy gyenge helyezésük ellenére nekik van az egyik leggólképesebb soruk. Andrew Jacob Kozek 48 meccsen lőtt 33 góllal vezeti a góllövőlistát, míg az olasz válogatott kanadai Luciano Aquino 47 meccsen gyűjtött 63 pontjával a kanadai táblázat élén áll.

A napokban egy nagy darab cseh hátvéddel erősítették meg a keretüket, Martin Tuma a brit élvonalból érkezik, és a hírek szerint az előző szezont a Jesenicében kezdő bekk Székesfehérváron bemutatkozhat új klubjában.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sapa Fehérvár AV19 19:15

Dornbirner EC

Székesfehérvár, 2013. január 31. Jatékvezetők: Erd, Trilar, Hofer, Rakovic.
Munro (Bálizs) K DesRochers (Enzenhofer)
Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, Novak 1 D’Aversa, Magnan-Grenier, Aquino, Kozek, Keith
Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Benk 2 Slivnik, Aarsson, MacMillan, Henrich, Haussle
Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Sofron 3 Fussenegger, Putnik, Petrik, Feichtner, Mitchell
Tokaji, Pozsgai, Németh, Metcalfe, Hajós 4 Wilfan
Jan Neliba E Dave MacQueen

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 29., vasárnap
MK 16:00 UTEDEB 3-2VÉGE
EL 17:30 SCCFHA 7-3VÉGE
MK 19:45 BJAAVS 3-2 BVÉGE
    • M4 SPORT+
január 30., hétfő
EL 17:30 GYEFHA 2-0VÉGE
január 31., kedd
EL 17:30 SCCDAB 8-3VÉGE
AL 20:30 IKOLHL 5-4VÉGE
AL 20:50 FTCSZG 2-4VÉGE
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 6-5VÉGE
EL 18:40 BJAFTC 5-1VÉGE
AL 19:15 ASPWRM 6-3VÉGE
AL 20:15 DBFETO 4-7VÉGE
február 3., péntek
EL 14:00 FHABJA 
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 DEBUTE 
EL 18:30 MISFTC 
ICEHL 19:15 AVSKAC 
február 4., szombat
AL 14:00 SZGWRM 
AL 16:00 ASPDBF 
AL 19:30 SPCFTC 
AL 21:00 IKOETO 
Partnerünk
Archívum