Harc a második helyért

   

Miközben a DAB megszerezheti az alapszakasz-győzelmet, addig a második helyért nagy csata várható a Miskolc és az Érsekújvár között. A hazaiak várják kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen egyrészt odahaza fogadják ellenfelüket, másrészt hétpontos előnyben vannak a jelenlegi bronzérmessel szemben. Egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tennének a Jegesmedvék az elődöntő esetleges pályaelőnyéért.

Az Érsekújvár eddig háromszor játszott Miskolcon, kétszer szoros, egyszer pedig sima vereség lett a vége. Ha most sikerülne meglepni az egyébként lendületben lévő borsodiakat, akkor négy pontra megközelítenék őket, ami hét fordulóval a vége előtt könnyedén behozható. A legutóbbi találkozásuk elmaradt, mert a Miskolc nem vállalta az utazást.

Tim Kehler (Miskolc): “Kedden hatodszor játszunk az Érsekújvárral, az utolsó öt meccset megnyertük, még szeptember végén kaptunk ki egyszer tőlük, idegenben. Eddig tehát jók voltunk ellenük, de azóta sokat erősödött a keretük, új kapus és mezőnyjátékosok érkeztek. Ennek következtében lényegesen erősebb csapat most az Érsekújvár, mint eddig bármikor, amikor ellenük játszottunk. Ezzel együtt bízom a sikerben, jó teszt lesz ez a mérkőzés. Azt már mondani sem kell, mennyire fontos három pont sorsa dől el holnap. Nagy Gergőn kívül szerencsére mindenki egészséges.”

Robert Spisak (Érsekújvár): “Egy újabb nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, már sokadszor a szezonban. Hétfőn edzettünk egy rövidet, emellett taktikai megbeszélést tartottunk, kedden kelünk útra, ha hóakadályok nem lesznek. A Miskolc nagyon jó, rutinos csapat, nagyon fontos lesz, hogy a játékosok betartsák a taktikai utasításokat. Most már minden meccsen nagy a tét, de bízom a csapatomban, és abban, hogy kiváló kapusteljesítménnyel, kemény defenzív játékkal, az első perctől az utolsóig összpontosítva pontokat tudunk rabolni az ellenféltől. Szerencsére mindenki hadra fogható, nincsenek sérültjeink. Bízom abban, hogy kemény, de sportszerű mérkőzéssel tudjuk szórakoztatni a miskolci közönséget.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Miskolc–Érsekújvár 6-3

   

Háromszor vezetett az Érsekújvár, mégis a Miskolc nyert három góllal, ezzel hatalmas lépést téve az alapszakasz második helyének megszerzése felé. A MOL Liga keddi fordulójának rangadóján a vendégek kezdtek jobban, hiszen a 8. percben Púchovsky góljával megszerezték a vezetést. A hazaiak erre csak a 23. percben tudtak válaszolni, Fodor egyenlített Tóth Adrián passzából. A második harmad végén visszavették a vezetést az érsekújváriak, ám a Jegesmedvék a 40. percben másodszor is egalizáltak Dubek révén. A 43. percben harmadszor is gólelőnybe kerültek Robert Spisak tanítványai, ám nem sokkal később a Miskolc három perc alatt három gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát. Miskolczi a 47. percben, Dubek a 48.-ban, Szilágyi az 50. percben mattolta Krizan kapust, ezzel egy pillanat alatt 5-3 lett 2-3-ról. A végeredményt Saluga állította be az 55. percben, az ő góljával nyert 6-3-ra a Miskolc. Győzelmével tízpontosra növelte előnyét üldözőivel szemben Tim Kehler csapata, ami hét fordulóval a vége előtt nehezen behozhatónak tűnik.

Tim Kehler (Miskolc): Egy egészen kitűnő mérkőzésen háromszor is talpra tudtunk állni, ami mutatja a csapat tartását. Az Érsekújvár láthatóan nagyon megerősödött, Krizan fantasztikusan védett. A játékosaim egyetlen pillanatig sem pánikoltak, és ez végül sikerre vezetett, a helyzeteinket gólokra tudtuk váltani. Az Érsekújvár rendkívül veszélyes csapat, egy pillanatra sem szabad ellenük kiengedni. Nagyon jó volt látni, ahogy a csapat minden egyes tagja küzdött, hajtott, és ez a hozzáállás hozta meg végül a nagyon fontos győzelmet.

Robert Spisak (Érsekújvár): A mérkőzés elején, különösen az első harmadban jól játszottunk, és 3-2-ig nagyon jól tartottuk magunkat. Utána a fegyelmezetlenségeinket a Miskolc gólokkal büntette.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1000 néző. Játékvezetők: Wolf, Lauf, Vas, Soós.
Gyenes: 92,1% (Budai K.)
K
Krizan: 88,0% (Zima)
Szirányi, Hegyi, Fodor, Czuba, Rafaj
1
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Joanidis, Tjoluskins, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
Orosz, Popovics, Ritó, Miskolczi
4
Lehocky, Baron, Tarnóczy, Klobucnik, Németh
Tim Kehler
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:16 NZÁ Púchovsky Stefanka O. Tjoluskins
1-1 22:36 MIS Fodor Tóth
1-2 37:31 NZÁ Mamonovs Tarnóczy Tjoluskins
2-2 39:11 MIS Dubek Saluga Tóth
2-3 42:50 NZÁ Dobry Uhnák
3-3 46:20 MIS Miskolczi Fodor Czuba
4-3 47:06 MIS PP Dubek Saluga Atkinson
5-3 49:24 MIS Szilágyi Nagy K.
6-3 54:33 MIS PP Saluga Smith Láda
50 Kapura lövések száma 38
20 Kiállításpercek 22
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum