Mindenki többet szeretne mutatni saját közönség előtt

   

Az alsó ház tabelláját vezető Znojmo érkezik Székesfehérvárra, ha az egyre jobb formába lendülő magyar EBEL-csapat nyer, helyet cserél a csehekkel, és a 7. helyre kerül.

“Nagyon jó kis mérkőzést játszottunk Salzburgban, azt folytattuk, amit Innsbruckban abbahagytunk ? értékelte Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a hét végi eseményeket. ? A küzdelmes első harmadban nem sok lehetőségünk adódott, de azt biztos kézzel használtuk ki. Kifejezetten jól védekeztünk, amire nagy szükségünk is volt. Két gólt kaptunk emberhátrányban, viszont mi mindkettőt 5 az 5 ellen lőttük. Adam Munro ismét végig kiválóan védett, de az első harmadban még annál is jobban.

A Salzburg tényleg úgy játszott, mint aki az életéért küzd. Helyezésétől függetlenül ez egy nagyon erős csapat, amely nagyon jó játékosokból áll, és jól is játszott ezen az estén. De Innsbruckban megnőtt az önbizalmunk, több briliáns megoldásra vállalkoztak játékosaink, olyanok és olyanokra, amelyekre vagy nagyon régen, vagy sohasem. Többen jól oldották meg a feladatukat, Sofron, Metcalfe, Benk és Kovács gólja élményszámba ment, mind-mind kimagasló egyéni teljesítmény.

Hamarabb is eldőlhetett volna a meccs, volt egy meg nem adott gólunk, amikor a bíró azt mondta, nem ért át a korong teljes terjedelmével a vonalon, Hetényi kapuvasat lőtt, Vas Marci szépen oldotta meg a szólót, de centikkel mellécsorgott a korong a kapusról, több lehetőségünk volt még hátrányból is. A Salzburg előtt ekkor ziccerek nem adódtak, még akkor sem, ha hozzáteszem, hogy a meccs 60%-át a mi harmadunkban töltötték. De ez Salzburgban megszokott, nagyon nyomnak, és közben néha elfeledkeznek a védekezésről. Mi ezt általában kihasználjuk, zsinórban negyedszer nyertünk a Red Bull otthonában.

Olyan játékot mutattunk be, amilyet szerettünk volna, és nagyon várjuk a folytatást, hogy kedden végre saját közönségünket is teljes mértékben kiszolgáljuk. Nem szoktam játékosokat egyénileg kiemelni, de a vasárnapi sikerben hatalmas szerepe volt Tyler Metcalfe-nak, aki fantasztikusan játszott, tanári módon kapta össze a sorát, és irányította végig a játékot. Reméljük, állandósítani tudja ezt a teljesítményt.

Kedden hazai pályán nem is lehet más a tervünk, mint a két pont megszerzése. Ez valamiért mindig nagyobb teher a játékosok számára ebben az idényben. Mindenki többet szeretne mutatni saját közönség előtt, és ez mégis nehezebb, könnyen átcsap görcsösségbe. Remélhetőleg a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésünk után megmarad ugyanaz a lendület, és esetleg a még mindig ritkábban gólt szerzőknél is elindul a verkli.

A Znojmo ellen is a biztonságos védekezésre építünk. Megpróbálunk a hatékony kontrákra játszani, de ez a Znojmo ellen nehezebb, mint például Salzburgban. A csehek játéka inkább az Innsbruckéhoz hasonlít, zárt védekezésből indulnak ki. Magunkra viszont semmiképpen nem szeretnénk húzni őket, így hát marad a türelemjáték, megvárjuk, amíg a Znojmo hibát követ el. Ezenkívül sok lövést szeretnénk látni az akciók végén, mert azzal adunk magunknak esélyt a gólszerzésre, akár közvetlenül, akár a lepattanókból.

Hétfőn fakultatív edzés volt, aki kevesebbet játszott, jégre mehetett. Az összeállításunkon nem szeretnénk változtatni, de van egy sérültünk, Pozsgai Tamás kézfeje megsérült, kedden döntenek az orvosok a játékáról. Ha nem játszhat, nem pótoljuk, mert Varga Arnold még mindig beteg. A csatársorok és a kezdő kapus személye azonban változatlan.”

A Znojmóval teljesen kiegyenlített 4 meccset játszott ez évben a Volán. Mindkét csapat nyert 1-1 meccset otthon és idegenben is. A csehek hozzánk hasonlóan hullámzó teljesítményt nyújtanak. A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Viki Trilar szlovén játékvezető hétvégén vezette 200. EBEL-mérkőzését. Facebook-oldalán meg is emlékezett a Medvescak?Linz meccs után erről, és gondolt a szurkolókra, az edzőkre és a játékosokra is: “Sorry to the fans, coaches and players – it’s not my last :) ” Tehát mint azt kedden is láthatjuk majd, nem a zágrábi volt az utolsó meccse.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Sapa Fehérvár AV19 19:15

Orlí Znojmo

Székesfehérvár, 2013. január 29. Játékvezetők: Jelinek, Trilar, Hribar, Kovács B.
Munro (Bálizs) K Kacetl (Landsman)
Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, Magosi 1 Wharton, Planek, Lattner, Strömberg, Jarusek
Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Benk 2 Henry, Stach, Roznik, Bartos, Beranek
Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Sofron 3 Sova, Kulmala, Müller, Seda, Havlik
Tokaji, Pozsgai, Novák, Metcalfe, Németh A./Hajós 4 Tichy, Beroun, Kominek, Pucher, Uram
Jan Neliba E Martin Stloukal

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum