A kiütött HSC Pesterzsébeten zárja túráját

   

Eddig nem a terveknek megfelelően alakul a HSC hárommeccses magyarországi vendégjátéka, de egyszerűen nincs idő a vasárnapi dunaújvárosi KO-val foglalkozni. A HSC szakmai vezetése eredetileg a Miskolc legyőzését és öt pont megszerzését tűzte ki célként. Pénteken a csapat kikapott Miskolcon, a vasárnapi 10-2 után pedig már az 5 pont sem teljesíthető. Hétfőn a Ferencváros fogadja a székely csapatot, amely nagyon nehéz helyzetbe hozhatja magát egy esetleges pontvesztés esetén. A hétvégi mérkőzések eredményeként ugyanis a Brassó négy pontra közelítette meg legnagyobb riválisát, ami azt is jelenti, hogy ha Pesterzsébetről is pont nélkül távoznak a csíkiak, akkor vesztett pontok tekintetében lőtávolon belülre kerül a két csapat. Az FTC szintén meccselt vasárnap, éppen a már említett Brassó volt az ellenfél, amely nehéz kezdés után, de végül simán gyűrte le őket, főként a hazai védelem megingásait kihasználva. A cél tehát egyértelmű a zöld-fehér csapatnál, nevezetesen feszesebbre húzni a védelmet. A mérkőzést a Digi Sport közvetíti.

Antal Előd (HSC Csíkszereda): “Öt pontot terveztünk szerezni ebből a három meccsből, ami nem sikerült. Nehezíti a helyzetünket, hogy vasárnap nem egyszerűen kikaptunk, hanem kiütöttek minket, ami után nincs sok időnk rendezni a sorokat. A Ferencváros otthon sosem könnyű ellenfél, de nekünk ebben a helyzetben most csak a győzelem elfogadható.”

Ferencváros–HSC Csíkszereda 3-4

   

Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt szerezte meg a HSC a három pontot érő gólt. A nagyon kiélezett találkozó tétje az volt, hogy ne legyen teljes kudarc a csíkiak hárommeccses túrája, eddig ugyanis 0 ponttal álltak 2 mérkőzésen. Az FTC jól állt a lábán, de a harmadik harmadban nem megy a zöld-fehéreknek. A várakozásoknak megfelelően igen szoros meccset játszott egymással a vasárnap katasztrofális vereséget szenvedő Csíkszereda és a különösen otthonában bárkire veszélyes Ferencváros. A második percben a HSC szerzett vezetést, Szőcs Szabolcs találatával. A hatodik percben majdnem egy percen keresztül kettős emberelőnyben támadhattak a vendégek, ezt azonban nem sikerült gólra váltaniuk.

Nem úgy a hazaiaknak, akik a 10. percben kilenc másodperc alatt használták ki Góga és Flinta fegyelmezetlenségét. Sőt, a 14. percben egy újabb szeredai kiállítást követően még ebből is sikerült faragniuk Dobos Tamás tanítványainak, hiszen a szimpla fórt öt másodperc alatt értékesítette a fiatal Horváth Dávid. Még itt sem volt azonban megállás, hiszen az emberelőnyeivel a mai napon nagyon jól gazdálkodó FTC a 26. percben újra gólt szerzett, ezúttal Borbás volt a végrehajtó, amivel már 3-1-re vezettek a zöld-fehérek.

Csíkszeredai szempontól fontos volt, hogy még a második harmad vége előtt legalább faragjanak a kétgólos hátrányból, ami sikerült is, Tranca Dániel talált be Adorján passzából a 38. percben.

A harmadik harmadban a HSC-n volt a sor, hogy kihasználjon egy emberelőnyt, a 45. percben Mihály Ede büntetett a Berta fegyelmezetlenségéből adódó előny során. A vezetést azonban hosszú ideig nem sikerült megszereznie Timo Lahtinen tanítványainak, mígnem 20 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, a három meccsen negyedik gólját szerző Becze Tihamér eldöntötte a három pont sorsát. először megnyerte a bulit, majd a Meravyról kipattanó korongot a kapus mellett elhúzva vágta a hálóba, kialakítva a 3-4-es végeredményt.

Dobos Tamás (FTC): “Nem játszottunk olyan jól mint a Brassó ellen, de taktikusan. A végén hiányzott a rutin ahhoz, hogy pontot raboljunk, vagy megnyerjük a meccset. Három kipattanó gólt szerzett a Szereda, nem takarítottunk elég jól a kapunk előtt. Bármelyik csapat ellen tudunk jó, élvezetes mérkőzést játszani, de sajnos többször is hullámvölgybe kerülünk, vezetésből sokgólos vereséget szenvedünk.”

Nagy Béla (HSC): “Mondhatom, hogy a sírból hoztuk vissza ezt a meccset. Dunaújvárosban pszichikailag a földre kerültünk, de most felálltunk. Nem gyenge szívűeknek ajánlott mérkőzés volt ez. Jól kezdtünk, hamar vezettünk, de ráültünk a vezetésre. Gyorsan fordított a Fradi, ettől összezavarodtunk. Szerencsére még a 2. harmadban közelebb kerültünk, a második fél órát pedig szinte végigtámadtuk. Ismét bebizonyosodott, hogy idén a MOL Ligában előre lejátszott meccs nincs, minden ellenfelet komolyan kell venni. Nagyon értékes 3 pontot szereztünk. Még egyáltalán nem biztos a playoffhelyünk, az előnyünk nem megnyugtató.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 230 néző. Játékvezetők: Haszonits, Varjú, Sipos, Soós.
Meravy: 89,7% (Szőke)
K
Kozuch: 90,0% (Ruczuj)
Lencsés, Bontovics, Mestyán, Borbás, Hegyi Á. Z.
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Becze
Hrajnoha, Hoffmann, Fekecs, Kiss, Sijka
2
Nagy I., Flinta, Mihály, Tranca, Kmit
Győri, Berta, Dancsfalvi, Roczanov, Pilcsik
3
Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Molnár Zsombor, Szőcs
Horváth, Nagy L., Léránt
4
Kósa, Bíró T., Péter
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Lahtinen Timo, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:42 SCC Szőcs Nagy I.
1-1 09:46 FTC PP2 Berta Győri Sijka
2-1 13:09 FTC PP Horváth Roczanov
3-1 25:47 FTC PP Borbás Berta
3-2 37:52 SCC Tranca Adorján
3-3 44:55 SCC PP Mihály Góga Novák
3-4 59:40 SCC Becze Adorján Tranca
30 Kapura lövések száma 39
16 Kiállításpercek 16
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum