NHL-es kanadait honosított Kazahsztán

   

A KHL és a kanadai juniorliga legponterősebb hátvédje áprilisban vb-ellenfelünk lehet, Kazahsztán 22 KHL-játékossal érkezhet Budapestre.

Vlagyimir Krikunov kihirdette az olimpiai selejtezőre készülő kazah válogatott keretét, amelyben nem szerepel három kulcsjátékos, viszont ott van a korábban honosított Kevin Dallman. Az exszovjet országokból eddig is bátran hoztak játékosokat a kazahok, de kívülről ez ideig még nem.

A Kanadában született védő 2008 és 2012 között a KHL-es Bariszban játszott, sőt, a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte. Részt vett mind az öt KHL All Star-gálán, háromszor a leggól- és ponterősebb védő lett a KHL-ben, sőt a 2011/12-es szezonban a legtöbb assziszt is az ő nevéhez fűződött a bekkek közül. Dallman célja a 2014-es olimpiára kijutni, ezért nem lépett még jégre a kazah válogatott színeiben világbajnokságon, az olimpiai selejtező lesz a debütálása. Arról nincs információnk, hogy Dallmant csak az esetleges olimpiai szereplés motiválja, vagy esetleg kíváncsi a világ legjobb szurkolótáborára is, azaz áprilisban is tervezi-e a válogatottbeli szereplést.

A kazah keretben csakis KHL-játékosok kaptak helyet, főleg a Bariszból. Az előzetes lista szerint ezúttal nem kapott meghívást Konsztantyin RugyenkoMakszim Szpiridonov és Alekszej Bondarjev, de február 6-ig még bekerülhetnek.

Nem kapcsolódik szorosan a jégkoronghoz, de érdekes és kötődik a témához, hogy miért is távozott a Barisztól Dallman. A Dallman család és Kazahsztán viszonya mesésen indult. Kevin teljesítménye miatt az emberek hamar megőrültek érte, a szövetség pedig mindent megtett annak érdekében, hogy honosítsa a kiváló bekket. Ezt Dallman 2010-ben még visszautasította, mondván, hogy a kanadai állampolgárság számára nagyon fontos, de aztán beadta a derekát.

Az idillbe a játékos felesége, Stacy Dallman rondított bele, aki 2012 márciusában Kanadába visszatérve nem átallott az országot behálózó korrupcióról viszonylag hosszasabban értekezni a blogján. A dolgot felkapta az ellenzéki sajtó, így Stacy irodalmi tevékenysége hamar a politika fókuszába került. Stacy-t távollétében és nem hivatalosan, de kiutasították az országból. Nem sokkal később úgy döntött, ambíciói az oknyomozó újságírás terén meglehetősen visszafogottak, így 2012. április 8-án elbúcsúzott mindenkitől és abbahagyta a blogozást. Kevin Dallman nem töltötte ki szerződését, és az asztanai KHL-csapat nem gördítette akadályt távozása elé. Ebben a szezonban az SZKA-t erősíti.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum