David Longstaff-fal kevesebbek a britek

 

A 38 esztendős brit csatárt régről ismerheti a magyar szurkolótábor, hiszen már a múlt évezredben is tagja volt annak a brit válogatottnak, amellyel a magyar is sok emlékezetes csatát vívott. Longstaff először 1994-ben volt felnőtt válogatott, azóta 101 alkalommal képviselte hazája színeit válogatott mérkőzéseken. Századik válogatottságát egy Románia elleni mérkőzésen ünnepelte a novemberi olimpiai előselejtezőn, amikor is hatalmas meglepetésre Nagy-Britannia Japánban a házigazdákat és Koreát is legyőzve továbbjutott a csoportjából a lettországi selejtezőbe.

“Nagyon sok boldog emléket szereztem pályafutásom során, melyekre büszke lehetek, kezdve egészen az 1994-es debütálásommal, amikor A csoportos vb-n Oroszország ellen játszhattam ? nyilatkozta a csatár az iihf.com-nak. ? Természetesen ezek közé tartozik a Japán ellen vívott utolsó ütközet is, melynek során volt szerencsém segíteni a válogatottat abban, hogy bekerüljön az olimpiai selejtező utolsó körébe.”

David Longstaff karrierje során 17 nagyobb nemzetközi tornán vett részt. Nem csoda hát, hogy egykori csapattársa, a jelenlegi brit szövetségi kapitány, Tony Hand is csak elismerő szavakkal nyilatkozott róla: “Emlékszem, hogy fiatal kölyökként került a keretbe, melynek az idők során igazi vezetőjévé vált jégen és jégen kívül egyaránt. Mindenki kedvelte őt a válogatott öltözőjében, ahonnan nagyon fog hiányozni. Szeretnék mindazért köszönetet mondani neki, amit a brit válogatottért tett.”

A szövetségi kapitány épp kijelölte a rigai olimpiai selejtezőre utazó 22 fős brit játékoskeretet. Áprilisi vb-ellenfelünknek nagyon nehéz dolga lesz, Lettország, Franciaország és Kazahsztán lesz ellenfele februárban.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum