Máris javíthat a Csíkszereda

   

A Miskolctól pénteken elszenvedett vereség után a címvédőhöz látogat az erdélyi csapat. A HSC hárommeccses magyarországi túrájának minimális célja öt pont megszerzése volt, ezután pedig a Miskolc legyőzését fogalmazták meg elsődleges prioritásként. Mivel ez utóbbi pénteken nem sikerült, így nem maradt más lehetőség, vasárnap otthonában kell mindenképpen legyőzni a listavezető Dab.Doclert. A két csapat egymás elleni mérkőzéseit nézve mindenképpen érdekes összecsapásra van kilátás, hiszen eddig a HSC lopta a legtöbb pontot a DAB-tól, legutóbb január 18-án Csíkszeredában sikerült legyőzni őket. Ugyanakkor Dunaújvárosban háromból eddig csak egyszer sikerült szoros meccset játszania egymással a két csapatnak, igaz, akkor nyertek is Timo Lahtinen tanítványai. Összességében azonban 12-4 az idei dunaújvárosi meccsek mérlege a vendéglátók javára. Mindkét csapatnak van tehát miért visszavágnia a másiknak. Az már-már említésre sem érdemes, hogy a rájátszásért vívott élet-halál harcban minden pontért nagyon meg kell dolgozni, míg az újvárosiak érthető módon minél előbb szeretnék bebiztosítani első helyüket az alapszakaszban.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Szilassy Zoltán (másodedző, Dab.Docler): Mindig kemény meccset játszunk a Csíkszereda ellen, talán mondhatjuk, hogy az ő stílusuk fekszik nekünk a legkevésbé. Ettől függetlenül az is tény, hogy itthon mindig sokkal jobban játszunk a székelyek ellen, mint Erdélyben. Egész héten a rájátszásra gyakoroltunk, mindenképpen a sebességünket kell kihasználnunk, és agresszívnek kell lenni az ő kapujuk előtt. Mihalik visszatérésével egy kicsit átvariáltuk a sorokat: a szlovák csatár Azari és Papp Viktor mellé került, míg Virág Vaszjunyin és Peterdi mellett kapott helyet – a másik két trió érintetlen maradt. Sevela kezd vasárnap a kapuban. Lehetőség szerint négy sorral fogunk végig játszani, s természetesen a három pontért lépünk pályára – van miért visszavágni a kék-fehéreknek.

Nagy Béla (másodedző, HSC): Muszáj Dunaújvárosban bizonyítanunk. Nem lesz könnyű, hiszen a DAB-nak is fontos a mérkőzés. Tíz fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbra is minden megszerzett vagy elvesztett pont nagyon fontos, így mindenképpen győzni szeretnénk.

Dab.Docler–HSC Csíkszereda 10-2

   

Mészárlás volt Dunaújvárosban – ezzel a címmel kaptunk sajtóanyagot a HSC Csíkszeredától a vasárnap esti dunaújvárosi vendégszereplésük után.

Lássuk, hogy látta a vesztes fél sajtósa, Darvas Attila ezt a számára minden bizonnyal nem túl vidám hatvan percet: Tíz percig volt méltó ellenfele a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Dab.Doclernek a MOL Liga vasárnapi rangadóján. A folytatásban végig a hazai gárda akarata érvényesült, akik fölényes győzelmet arattak.

Csak nevében volt rangadó a Dab.Docler és a HSC Csíkszereda találkozója. A csíki csapat, bár győzelemben reménykedett, az nem sikerült, sőt mi több, csupán tíz perc erejéig volt méltó ellenfele a hazai gárdának.
Az első tíz percben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, és semmi nem árulkodott arról, hogy mi lesz a végére. A 10. perchez érve azonban a vendégvédelem két alkalommal is súlyos hibát vétett, amit a hazaiak szűk harminc másodperc alatt kétszer büntettek. Innentől kezdve felborult az egyensúly a két gárda között. A hazaiak könnyedén jutottak el a csíki kapuig, és még két gólt is szereztek az első harmad végéig.

A szünetben Kozuch helyett Ruczuj állt be a ketrecbe, míg az edzők leültették a csapat kapitányát, Gógát és Pappot is. A második játékrész ennek ellenére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, annyi különbséggel, hogy a 26. percben 5-0-s állásnál Becze megszerezte a becsületgólt. Becze találata után a hazaiak újabb három gólt lőttek.

Az utolsó harmadot már csak a rend kedvéért is le kellett játszani, bár sok érdekes dologról ez már nem döntött. A hazaiak még két gólt szereztek, amire a vendégek csak eggyel tudtak válaszolni.

Stephan Lundh (Dab.Docler): “A mérkőzés előtt azt beszéltük az öltözőben, az a cél, hogy a csapat jól érezze magát a jégen, pörögjön fel, lőjön szép gólokat. Egyszerre sikerült fizikai és gyors hokit játszanunk, ezt szerettük volna. Mihalik remekül beilleszkedett a csapatba, nagy erősítés, ez már az első meccse után is látszik, de mivel tavalyról ismertük, ezt is vártuk tőle. Az egész csapatra büszke vagyok. A vendégegyüttes ma könnyen feladta.”

Timo Lahtinen (HSC Csíkszereda): “Dunaújvárosban amúgy is nagyon nehéz dolgunk van, de ma egyszerűen leblokkoltunk. Ez nem volt játék, ez K. O. volt. Nagyon szörnyű meccs volt.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1150 néző. Játékvezetők: Haszonits, Kovács, Abonyi, Mayer.
Sevela: 94,3% (Kiss T.)
K
Kozuch: 75,0% (Ruczuj: 85,0%)
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
1
Papp Sz., Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Becze
Hüffner, Tőkési, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
2
Nagy I., Flinta, Mihály, Tranca, Kmit
Nagy R., Szabados, Virág, Peterdi, Vaszjunyin
3
Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Molnár Zsombor, Szőcs
Chvatal, Huba, Azari, Mihálik, Papp V.
4
Kósa, Bíró T., Péter
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Timo Lahtinen, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:11 DAB Galanisz Pavuk Szappanos
2-0 09:41 DAB Virág Peterdi Vaszjunyin
3-0 16:04 DAB Szappanos Galanisz
4-0 17:50 DAB Somogyi Kiss Á. Gröschl
5-0 23:38 DAB Peterdi Virág Vaszjunyin
5-1 25:52 SCC Becze
6-1 27:48 DAB Kiss D. Galanisz Pavuk
7-1 30:32 DAB SH Galanisz Szappanos
8-1 33:18 DAB Vaszjunyin Azari Nagy R.
9-1 43:21 DAB Kiss Á. Somogyi Gröschl
9-2 49:00 SCC PS Becze
10-2 55:32 DAB Mihálik Azari Chvatal
56 Kapura lövések száma 35
16 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum