Örökrangadóval a Gyermekvárosért

   

Péntek este hat órakor az idény utolsó bajnoki örökrangadójára kerül sor a Megyeri úti csarnokban. Különleges mérkőzés lesz ez, hiszen az UTE Jégkorongszakosztálya a fóti Károlyi István Gyermekváros lakóit látja vendégül.

“Akciónkkal szeretnénk felhívni a figyelmet az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került gyermekek és fiatalok támogatásának fontosságára – áll az UTE és a Gyermekváros közleményében. – A Gyermekváros növendékeinek, és általában a jövő generáció tagjainak pedig szeretnénk megmutatni a sportban rejlő erőt, izgalmat és szépséget, illetve a közösségi összetartozás páratlan élményét.”

Az UTE Jégkorong Szakosztálya az örökrangadó jegybevételének 50%-át felajánlja a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítványnak, továbbá egy szektort biztosít a Gyermekközpont növendékei és nevelői számára. Ezáltal – az anyagi támogatáson felül – egy különleges sportélménnyel szeretnék megörvendeztetni a fóti gyermekváros lakóit és munkatársait.

Fotó: UTE

“Még mindig van esélyünk befogni a Ferencvárost – mondta blogunknak Ancsin János, az UTE edzője. – Ehhez meg kell nyernünk mind a két hátralevő mérkőzésünket ellenük. Így péntek este is természetesen a győzelemre készülünk. Lesznek hiányzóink, Vecaj és Fekti szezonjának sérülés miatt vége, Ódry vizsgakötelezettségei miatt hiányozhat. Szerepet kap Fliszár, Hodos és Garbacz is.”

“Elég kudarcos időszakunk volt az utóbbi – mondta Dobos Tamás, a Ferencváros-ESMTK edzője. – Szeretnénk ismét jobb formát mutatni, és elsősorban jó teljesítményt nyújtani, ezzel győzni. Négy sorral állunk fel, de lesznek sérültjeink, Berta és Pilcsik is minden bizonnyal ki kell hagyja az örökrangadót.”

UTE–Ferencváros-ESMTK 3-2

   

Ahogy azt Ancsin János a meccs előtt megígérte, győzelemre játszott az UTE a Ferencváros-ESMTK ellen. Végül össze is jött a lilák harmadik rendes játékidős győzelme az idényben. Támadólag lépett fel az UTE az első harmadban, de az első gólt mégis a Ferencváros szerezte meg. Roczanov emberhátrányban vette be Pleszkán kapuját. Hamar jött az újabb ferencvárosi kiállítás, és a kettős emberelőnyben egyenlített az Újpest, Reiter volt a gólszerző. Nem sokkal később Gergely Csaba már a vezetést is megszerezte szimpla előnyből, pont két perc kellett a fordításhoz. A második harmad elején tovább nőtt a lila előny, a csapatkapitány Virág Csaba vállalta magára a befejezést. Az utolsó játékrészben a vendégek rengeteget támadtak, nagy fölényben játszottak, gólt azonban csak egyet tudtak szerezni. Lencsés emberelőnyben talált be. A lefújás előtt még Kiss Gábor végleges fegyelmit szedett össze, az UTE pedig győzelmével hét pontra zárkózott fel a Ferenccváros mögé.

Fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 350 néző. Játékvezetők: Druga, Sós, Bedő, Gangel.
Pleszkán: 93,5% (Hajek)
K
Meravy: 90,9% (Szőke)
Zalavári, Hodos, Reiter, Farkas, Kovács
1
Hrajnoha, Hoffmann, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
Dorner, Sommer, Németh P., Gergely, Virág
2
Lencsés, Mestyán, Sijka, Dancsfalvi, Pilcsik
Garbacz, Maklári, Dömötör, Szajbert, Pichler
3
Erdélyi, Győri, Nagy L., Léránt, Roczanov
Bereczki, Fliszár, Pál Zoltán, Szirányi, Jankovics
4
Bontovics, Horváth D., Fekecs, Hegyi D.
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:51 FTC SH Roczanov Borbás
1-1 12:28 UTE PP2 Reiter Kovács
2-1 13:51 UTE PP Gergely Maklári Sommer
3-1 21:41 UTE Virág Németh P.
3-2 48:48 FTC PP Lencsés Borbás Győri
33 Kapura lövések száma 31
16 Kiállításpercek 44
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum