Az utolsó brassói esélyek egyike

   

Az utolsó esélyek egyikét próbálja megragadni a Brassó péntek este, amikor Érsekújváron játszik. Az elmúlt két forduló eredményei a Brassóiaknak kedveztek a legkevésbé. A rájátszásban még kiadó három helyre hajtó négy csapat közül hárman 3, a Miskolc pedig 6 pontot gyűjtött. Így a Brassó hátránya semmit nem csökkent az előtte állókhoz képest, miközben két játéknappal közelebb kerültünk az alapszakasz végéhez. Most a vesztett pontokat tekintve a Miskolc 43, a HSC 47, az Érsekújvár 50, a Brassó 54 ponton áll, egyértelmű, hogy a vendégek győzelmi kényszerben játszanak pénteken. És mivel Robert Spisák csapatának is égető szüksége van a pontokra, borítékolható, hogy nagyon kemény összecsapást láthatnak a nézők este.

Fotó: HC Nové Zámky

“Megint egy nehéz hétvége vár ránk – írják az érsekújváriak előzetesükben –, és elég kevés idő jutott a regenerációra. Szeretnénk folytatni a csíkszeredai formánkat, ahol fantasztikus játékkal leptük meg ellenfelünket és nyertünk. A Brassó rutinos hokisokból álló, nagyon jó csapat, hazai pályán többnyire telt ház előtt szimpatikus játékot mutatnak be. De az alapszakasz két csapat közti utolsó összecsapásán mi leszünk a vendéglátók, és ez nem alhanyagolható. Nagyon fontos lesz hogy jól kezdjük a meccset, Brassóban ezzel voltak gondjaink, ezen úszott el a jó eredmény. Nagyon fontos lesz a jó kapusteljesítmény, és az, hogy ne kövessünk el technikai hibákat. A helyzetkihasználáson sok múlhat. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha az első perctől az utolsóig 100%-osan összpontosítanak a játékosok.”

“Most az érseújvári meccsünk a legfontosabb feladatunk – mondta Greg Lindqvist, a Brassó edzője. – Három pontra van szükségünk, hogy ne szakadjunk le a rájátszásért küzdő csapatoktól. Győztük már le az Érsekújvárt az otthonában, tehát meg kell tudjuk csinálni újra. A túránkra Laczkó, János Imre és Péter Róbert nem tudott velünk tartani sérülések miatt, de nélkülük is keményen fogunk dolgozni és harcolni fogunk, hogy az egyik utolsó esélyünket megragadhassuk a rájátszásra. A kulcs a védőmunka lesz, igazi idegenbeli meccset kell játszanunk. Jó védekezés és fegyelmezettség, ez az alapja a sikernek.”

 

Érsekújvár–Brassó 5-3

   

Nagyon fontos mérkőzésen óriási küzdelem után szenvedett vereséget a Brassó Érsekújváron, és ezzel playoff-esélyei jelentősen csökkentek. Rosszul kezdett az erdélyi csapat, már a harmadik perc végén vezetett az Érsekújvár. Mihajlov gólját a 9. percben Sucharda toldotta meg, és a második harmad elején emberelőnyből Mamonovs is betalált, ezzel már háromgólos volt a felvidékiek előnye. A 34. percben Puchovsky 5+20-at kapott, majd Hrudik szabálytalanságát követően kettős emberelőnyhöz jutott a Brassó, Lindqvist időt kért, Bonar pedig fél perc alatt belőtte a felzárkózáshoz reményt adó találatot. A Puchovsky ötperces büntetéséből maradt idő alatt ugyanő még egyszer edeményes volt, az addig fölényes érsekújvári vezetés pillanatok alatt eltűnt. A 44. percben aztán a vendégek erőfeszítéseit siker koronázta, egy újabb emberelőnyben Antal Zsombor révén a Brassó ki is egyenlített. Az üldözőverseny a 48. percben kezdődött újra, amikor Uhnák belőtte a hazaiak nagyedik gólját.  A Brassó mindent megpróbált, a végén még Polc kapust is lehozta, de a próbálkozás a visszájára sült el, Mamonovs az üres kapuba talált.

Robert Spisák, HC Nové Zámky: “Minden mérkőzés nagyon fontos a bajnokság ezen szakaszában. Jól kezdtünk, 3-0-ra vezettünk, de aztán sokat hibáztunk és a Brassó egyenlíteni tudott. A pozitívum az volt ma, hogy tudtunk egy negyedik gólt is szerezni, ami már döntőnek bizonyult. Köszönjük közönségünknek a lelkes támogatást és a jó hangulatot.”

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Nagyon nehéz dolgunk volt ma. Szinte lehetetlen úgy egy meccset megnyerni, hogy az ellenfél 3-0-ra vezet, és olyan jó csapat, mint az Érsekújvár. Mégis visszajöttünk a meccsbe, de aztán hiába voltak további gólszerzési lehetőségeink, mi kihagytuk azokat, az Érsekújvár pedig még tudott gólt szerezni.”

Erste Liga, Érsekújvár, 2013. jan. 25., péntek. Játékvezetők: Varjú, Nagy, Pálkövi, Slavomir.
Krizan: 92,1% (Zima)
K
Polc: 85,3% (Fülöp)
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
1
Rawlyk, Bonar, Zsók, Petres
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
2
Nagy, Wehrs, Péter Zs., Antal, Virág
Joanidis, Tjoluskins, Barcak, Stefanka O., Púchovsky
3
Piszarenko, Hietamaki, Borsos, Lőrincz, Basilidesz
Lehocky, Baron, Tarnóczy, Klobucnik, Spisák
4
Mastaleriu, Mihailescu, Fodor, Imecs, Bálint
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:56 NZÁ Mihajlov Mamonovs Stefanka M.
2-0 08:13 NZÁ Sucharda Ruzicka
3-0 22:15 NZÁ PP Mamonovs Stefanka M. Mihajlov
3-1 33:53 BRA PP2 Bonar Wehrs Rawlyk
3-2 36:22 BRA PP Bonar Wehrs
3-3 43:35 BRA PP Antal Basilidesz Rawlyk
4-3 47:06 NZÁ Uhnák Ruzicka
5-3 59:49 NZÁ Mamonovs Mihajlov Stefanka M.
34 Kapura lövések száma 38
37 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum