Közel kerülhet a rájátszáshoz a Miskolc

   

Nagyon fontos rangadóra kerül sor péntek este Miskolcon. A jelenlegi második és harmadik helyezett játszik egymással, miközben Érsekújváron az őket üldöző negyedik és ötödik helyezett meccsén fontos pontok fognak elveszni legalább az egyik fél számára. A Jegesmedvék és a HSC Csíkszereda összecsapásán a borsodiak kényelmes előnyt szedhetnek össze az utolsó kilenc fordulóra. Ehhez nem kell mást tenniük, mint rendes játékidőben győzni. Csíkszeredai győzelem esetén viszont a HSC felzárkózhat, és az érsekújvári meccs számukra kedvező alakulása esetén leszakíthatja a felvidékieket és a Brassót. A nagy tétnek megfelelően nagy az érdeklődés is a mérkőzés iránt a borsodi megyeszékhelyen, remélhetőleg telt ház előtt, a megszokott jóó hangulatban játszhatnak egymással a csapatok.

Fotó: Mudra László (jégkorongblog.hu)

“Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk – mondta blogunknak Tim Kehler, a Miskolc mestere. – Sokszor játszottunk már egymással, nagyon nehéz lesz meglepni ellenfelünket, ahogy úgy gondolom, ők is nehezen tudnak majd meglepetést szerezni nekünk. A meccs fontossága leginkább abban áll, hogy ha nyerünk, akkor hétpontos előnyre tehetünk szert a HSC előtt, ami egy kis lélegzethez juttathat bennünket. Nagyon jó, hogy az alapszakaszban végig kiélezett küzdelem folyt a pályákon, a játékosoknak nem volt alkalmuk lazításra. Azt hiszem, ebből mindenki csak profitálhatott. Péntek este a legfontosabb a fegyelmezettség lesz, kevés kiállítással kell lehozni a meccset, és ezek mellett fontos a jó védőmunka, a helyzetek jó kihasználása is. Szerencsére teljes csapattal várhatjuk ellenfelünket. Remélem, izgalmas meccsen, telt ház előtt játszhatunk és győzelemmel örvendeztethetjük meg nagyszerű közönségünket.”

“A hétvége legfontosabb mérkőzése lesz a Miskolc elleni – mondja Nagy Béla, a csíkiak pályaedzője –, hiszen közvetlen ellenfelünkkel játszunk, a tőlük elvett pontok duplán számítanak. A miskolciak lépéselőnyben vannak eddig ellenünk, a játékosok is tudják, hogy csak maximális erőbedobással tudunk pontokat szerezni. A legfontosabb a hibátlan védőmunka lesz, ezt sokat gyakoroltuk az Érsekújvár elleni vereségünk után. Nagyon fontos lesz, hogy minél kevesebb hibával játsszunk, csak így lehet esélyünk a kiváló formában levő hazaiak ellen.”

A csíkiaknál többen is kisebb-nagyobb problémákkal küszködnek, Adorján, Bors Huba és Kósa sem százszázalékos, ám az ő játékuk elképzelhető. Nem így Bíró Tamásé, akinek péntek reggelre begyulladt a foga, így most azt kezelik gyógyszerrel. Mellette nem lesz a jégen Molnár Szabolcs, Moldován és Bíró Ottó sem.

Miskolc–HSC 3-2

   

Nagyon fontos pontokat szerzett odahaza a Miskolc, minek következtében kicsit ellépett a szoros középmezőnytől és egyre közelebb van a rájátszásba jutáshoz. Jól kezdtek a vendégek, a 9. percben Becze távoli lövésére későn reagált Gyenes kapus, ezzel vezetett a HSC. A 14. percben Péter Levente kapott 2+10 perces büntetést hátulról lökésért, amit Saluga büntetett Atkinson és Cowan passzából. Ekkor fölénybe került a Miskolc, azonban a vendégek szempontjából legjobbkor, 21 másodperccel a harmad letelte előtt Szőcs Szabolcs használt ki egy védelmi megingást, így az első szünetre egygólos szeredai előnnyel vonultak a csapatok.

A második harmadban úgy tűnt, a HSC kézben tartja a mérkőzést, mígnem a 33. percben Szilágyi emberhátrányból egyenlített. Sőt, az 50. percben Fodor Szabolcs találata már azt jelezte, hogy a mérkőzés folyamán először, a Miskolc szerezte meg a vezetést. Mindent megpróbáltak a vendégek, azonban a Jegesmedvék taktikus játékkal megakadályozták veszélyesebb helyzetek kialakulását. Fél perccel a vége előtt időt kért Lahtinen mester, azonban ez sem segített a Csíkszeredán, újabb gólt már nem tudtak szerezni, maradt a 3-2.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu – archív)

Győzelmével a Miskolc 74-re növelte pontjai számát, előnye az ötödik Brassóval szemben 14 pont, vesztett pontok tekintetében pedig 7-7 pont a HSC-vel és az Érsekújvárral szemben. Ez természetesen mindössze annyit jelent, hogy a csapat viszonylag kényelmes pozícióból várhatja az alapszakasz hajráját, amelynek során azonban továbbra is roppant kiélezett mérkőzésekre van kilátás. A HSC vereségből adódó gondjait az enyhítheti, hogy a Brassó kikapott Érsekújváron, így legnagyobb riválisa nem tudott pontokat lopni tőle a pénteki fordulóban.

Tim Kehler: “Ez a találkozó iramában, hangulatában nem alapszakasz, hanem szinte igazi playoff-mérkőzés volt. Nagyon örülök annak, hogy hátrányból is sikerült felállnunk, és legyőzni a Csíkszeredát. Rendkívül fontos három pontot szereztünk.”

Timo Lahtinen: “Nem vagyok elégedett a védekezésünkkel, hiszen mindenféle helyzetben, emberelőnyben és hátrányban, egálban is kaptunk gól. Egy ilyen szoros mérkőzésen ezt nem engedhetjük meg magunkat, hiszen így vereség lett a vége.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Abonyi, Székely.
Gyenes: 94,1% (Budai K.)
K
Kozuch: 94,1% (Ruczuj)
Szirányi, Hegyi, Fodor, Czuba, Nagy Gergő
1
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Nagy I., Péter, Tranca, Becze, Kmit
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Adorján, Bors, Molnár Zsolt, Molnár Zsombor, Szőcs
Miskolczi, Orosz, Popovics, Ritó, Rafaj
4
Flinta, Kósa
Tim Kehler
E
Timo Lahtinen, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:50 SCC Becze Hurtaj Flinta
1-1 14:49 MIS PP Saluga Atkinson Cowan
1-2 19:39 SCC Szőcs Molnár Zsombor Molnár Zsolt
2-2 32:34 MIS SH Szilágyi
3-2 49:04 MIS Fodor Czuba Atkinson
51 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum