A határozottsággal vannak gondjaink

   

Csütörtök reggel indult Innsbruckba a Fehérvár, ahol este 8-kor már edzett is. Kovács Csaba megkapta a játékengedélyt az orvostól, visszatér, ezért három sor ismét módosul.

A cél a kevesebb hiba, a hatékonyabb helyzetkihasználás és az eddigi két innsbrucki meccs végeredményének másolása. A Fehérvár ugyanis először 9-0-ra, majd 1-0-ra nyert Innsbruckban ebben a szezonban. A középszakasz második fordulója következik, az elsőban bukott a magyar EBEL-csapat, hazai pályán a szlovén Olimpija ellen vesztett.

“Szeretnénk még kevesebb hibával jégkorongozni, mint legutóbb a Ljubljana ellen ? kezdte értékelését Énekes Lajos edző. ? Bár nem követtünk el túl sok hibát, de azt mind kihasználta az Olimpija, és biztosak lehetünk benne, az Innsbruck is kihasználja, ha hagyjuk. Ez a középszakasz arról szól, hogy aki eddig nem volt acélos, most gyakorlatilag a nulláról újra kezdve újabb esélyt kap, 10 mérkőzésen bármi lehet, láttuk az első körben, bárki nyerhet bárhol az alsó ágon is. 2-3 hét jó forma elég a rájátszásba jutáshoz.

Már kétszer nyertünk itt, de odahaza megtapasztalhattuk azt is, hogy ők is le tudnak győzni minket. Legutóbb 1 gólt lőttünk, az most nem lesz elég, és nem lesz könnyű továbbra is gól nélkül megúsznunk az innsbrucki meccseket, tehát mindenféleképpen több kell a két ponthoz, mint legutóbb.

A csapatjátékunk nagyjából működik az utóbbi meccseken, a határozottsággal vannak gondjaink. Egyszer kéne valakinek meglódítania a szekeret, és utána könnyebben menne az egész. Sok játékosunk rég lőtt gólt, ez a csapatjátékra is rányomja bélyegét. Kisebb önbizalomhiány lépett fel, megremegnek a kezek, sokszor nem lövünk, amikor pedig kéne. Ez épp a legutóbbi meccsre nem igaz, de előtte jellemző volt ránk.”

Az Innsbruck jól kezdte a középszakaszt, Znojmóból hozta el a két pontot, így máris beérte a Fehérvárt.

Kovács Csaba felépülése után Sofron és Vas melllett játszik, és érdekes módon az eddig egyben tartott sorunkat is szétszedte Jan Neliba edző, Magosi és Bailey társa ezúttal nem Benk, hanem Mihály lesz, míg Novak elkerül Banham és Sikorcin mellől, helyet cserél Benkkel. A hátvédpárok és a kezdőkapus nem változik.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

HC Innsbruck 19:15

Sapa Fehérvár AV19

Innsbruck, 2013. január 25. Játékvezetők: Graber, Kellner, Dreier, Ettlmayr.
Machreich (Tragust) K Munro (Bálizs)
Pittl, Insana, Schennach, Bartlett, Höller 1 Sille, Orbán, Mihály Á., Bailey, Magosi
Switzer, Manavian, Echtler, Lemieux, Mössmer 2 Durco, Pratt, Banham, Sikorcin, Benk
Pedevilla, Stern, Hörtnagl, Fox, McGregor 3 Horváth, Hetényi P., Kovács Cs., Vas M., Sofron
Lindner, Steiner, Steinacher 4 Tokaji, Pozsgai, Novák, Metcalfe, Németh A.
Daniel Naud E Jan Neliba

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum