7 millió forintos büntetés a Patriotnak

   

A tulajdonosi körök közötti vita áll a Patriot-ügy mögött.

A Patriot Budapest nem utazott el a Himik elleni mérkőzésekre, adminisztratív okok miatt, viszont az MHK Szpartak ellen már jégre lépnek szerdán. A magyar MHL-csapat menedzsere, Alekszandr Hrapak a sovsport.ru-nak azt nyilatkozta, nem mertek nekivágni az oroszországi túrának, mert a játékosok többsége uniós állampolgár, tehát nem rendelkeztek megfelelő egészségügyi biztosítással. Hétfőn viszont kiderült, a helyzet mégsem katasztrofális, ezért útnak indultak a moszkvai mérkőzésre. Hrapak jelezte, vannak nehézségek a csapatnál, több játékossal szemben négy hónapos bértartozást halmozott fel a vezetőség.

Artur Oktyabrjov, az új orosz vezetőedző tudta, amikor érkezett, hogy vannak problémák a csapat körül, ám őszintén hozzátette, arra nem számított, hogy ekkorák. Kiemelte a megfelelő orvosi személyzet hiányát. A kialakult helyzetben a játékosokat arra biztatja, küzdjenek magukért és a csapatért. Ezzel eddig sem volt gond, a vereségek ellenére a Jégpalotába kilátogató szurkolók elégedetten távoztak, mert a Patriot becsületes játékkal maradt alul a meccseken. Ezt egyébként Hrapak is kiemelte.

Az MHL részéről Dmitrij Jefimov ügyvezető igazgató az orosz médiában elmondta, belső vita tört ki a Patriot-tulajdonosok között, az egyik csoport a másikat pénzügyi szabálytalanságokkal vádolta. Ezt a helyzetet minél hamarabb rendezni kell, emiatt kérni fogják a klub banki igazolásait, amiből kiderül, melyik tulajdonos milyen mértékben támogatta eddig az együttest. A két meg nem jelenésekért 5-0-s győzelmet írtak jóvá a vétlen csapatnak, a Himiknek, továbbá elmaradt meccsenként félmillió rubeles (nagyjából 3,6 millió forint) bírságot szabnak ki. Jefimov azt is elmondta, egyelőre sajnos nehézkes a kommunikáció az MHL és a Patriot között.

Fotó: mfafoto

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum