A Miskolcnak kötelező a győzelem

   

A vasárnapi Mol Liga mérkőzések megadták az esélyt a Miskolcnak ahhoz, hogy egy kis lélegzethez jusson a rájátszásért vívott küzdelemben. A HSC Csíkszereda és a Brassó hazai veresége lehetőséget ad arra, hogy a borsodiak négy pont előnyre tegyenek szert a harmadik helyezett előtt, és akár 11 pontos, tehát majdnem négymeccses előnyre a jelenleg ötödik Brassó előtt. Tíz fordulóval az alapszakasz zárása előtt ez nem kevés. Ehhez egyetlen házi feladatot kell teljesíteniük Tim Kehler tanítványainak, mégpedig a Ferencváros legyőzését idegenben. Bár a rájátszásból már biztosan kimaradó zöld-fehérek ellen elvárható a győzelem, ez mégsem lesz olyan egyszerű. Egyáltalán nem érvényesült ugyanis az eddigi mérkőzéseken az a nagy különbség, ami a megszerzett pontok számában látható. A Fradi tavaly december 7.-én győzött utoljára a MOL Ligában épp a Miskolc ellen, hazai pályán. Nem lesz egyszerű megismételni a 3 pont otthontartását, de nem lehet más célja a zöld-fehéreknek. Bontovics Márton húzódással bajlódott a héten, de valószínűleg vállalja a játékot. Németh Ádámra, Lévai Mátéra hosszú ideig nem számíthat Dobos Tamás, de ezt a meccset Pilcsik Tamás, Borbás Gergely és Berta Ákos is kihagyja betegség és sérülés miatt. A mérkőzést a DigiSport élőben közvetíti.

Fotó: Ferencváros-ESMTK

“Nagyon nehéz meccsre készülünk – nyilatkozta a Ferencváros előzetesében Dobos Tamás, a zöld-fehérek edzője –, a Miskolcnak égetően szüksége van a három pontra. Nem adjuk ingyen magunkat, természetes, hogy győzelemre hajtunk. Ha a játékosok betartják a taktikai utasításokat, megszerezhetjük a győzelmet.”

“Ahogy az Újpest ellen, ugyanúgy a Ferencváros ellen is kötelező a győzelem, bár ez egyáltalán nem lesz könnyű – fogalmazott Tim Kehler, a Miskolc edzője. Csak nagyon fegyelmezett, összeszedett játékkal szerezhetjük meg azt a három pontot, amelyre nagy szükségünk van a rájátszás eléréséhez. Nem engedhetjük meg magunknak a pontvesztést, mert szoros a küzdelem, minden pontnak jelentősége van. Szerencsére mindenki egészséges, teljes csapattal tudunk utazni Pesterzsébetre.”

Ferencváros–Miskolc 1-8

   

Meglehetősen tartalékos Ferencváros fogadta a Miskolcot a Mol Liga hétfő esti meccsén, és 30 perc után el is fogyott az ereje. A vendégek helyenként nyomasztó fölényben játszva nagyon biztos győzelmet arattak. Nagyon bekezdett a Miskolc, a hazaiak nem tudtak kibontakozni, és ennek rengeteg létszámfölényes helyzet lett az eredménye Meravy kapuja előtt. A kétgólos miskolci vezetés az első 20 perc után inkább a Ferencvárosra nézve volt hízelgő. A szünetben Dobos Tamás rendet tett a fejekben, egészen más zöld-fehér csapat jött ki a második harmadra. A hazaiak letámadása nem ízlett a miskolciaknak, több nagy ferencvárosi helyzet is kimaradt, amíg a 31. percben Kiss Gábor megszerezte a szépítő találatot. Ezután viszont ismét gyökeresen megváltozott a játék képe. A fegyelmezett hazai védekezés megszűnt, hiba hibát követett, a miskolciak pedig gyorsan két góllal is büntettek, sőt, a harmad vége előtt az ötödik góljukat is megszerezték. Az utolsó harmadban a Ferencvárosnak már kedve sem nagyon volt játszani, a Miskolc kedve szerint lőhetett újabb gólokat. A lefújásig még háromszor tették ezt meg. A győzelemmel a Miskolc kis levegőhöz jutott a rájátszásért folyó hatalmas küzdelemben.

Fotó: Ferencváros-ESMTK

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Csak a második harmad elején játszottunk jól, a gólunk után elfelejtettük a taktikát. A Miskolc kihasználta a gyenge védekezésünket. Az öltözőben a srácokat megkértem, hogy ne egymásban, hanem magukban keressék elsősorban a hibát. Pénteken Újpesten kell helyt állnunk, nagyon nehéz lesz.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Nagyon jól játszottunk ma, gyorsan és pontosan kombináltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Sok jó egyéni teljesítmény volt nálunk, de elsősorban csapatként működtünk jól.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 220 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Pálkövi, Abonyi.
Meravy: 84,6% (Szőke)
K
Gyenes: 95,8% (Budai Krisztián)
Lencsés, Géczi, Fekecs, Sijka, Dancsfalvi
1
Szirányi, Hegyi Á., Fodor Sz., Czuba, Nagy Gergő
Erdélyi, Bontovics, Roczanov Dezső, Kiss G., Hegyi Á. Z.
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
Hrajnoha, Nagy L., Mestyán, Revák, Hoffmann
3
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
Horváth, Léránt, Hegyi D.
4
Miskolczi, Popovics, Ritó, Rafaj
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:16 MIS Czuba Fodor Sz. Hegyi Á.
0-2 11:46 MIS Tóth Nagy Gergő
1-2 30:31 FTC Kiss G. Roczanov Dezső Hegyi Á. Z.
1-3 33:04 MIS Nagy Gergő Czuba Fodor Sz.
1-4 34:03 MIS Popovics Miskolczi
1-5 38:43 MIS Szilágyi Hegyi Á. Ritó
1-6 46:01 MIS Saluga Láda Dubek
1-7 48:09 MIS Láda Gőz
1-8 48:38 MIS Tóth Dubek
24 Kapura lövések száma 52
4 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum