Újabb hatpontos rangadó Csíkszeredában

   

Sorsdöntő lehet a HSC és az Érsekújvár sorsát illetően is a vasárnap esti csíkszeredai mérkőzésük. A hazaiak szorgalmasan lopkodták a pontokat a Dunaújvárostól, és ezzel meglehetősen jó pozícióba kerültek a rájátszásért folytatott küzdelemben. Viszont intő lehet számukra, hogy egy mumusuk érkezik a Vákár Lajos jégcsarnokba, az Érsekújvár ellen ugyanis az eddigi hat mérkőzésből csak kettőt nyertek meg, igaz, hazai pályán már pozitívba fordult a mérlegük. A vendégek számára égető lenne a pontszerzés, mert a Brassó a vesztett pontok alapján a nyakukra érkezett, a HSC és a Miskolc pedig egy kicsit elhúzott. Közvetlen riválisok mérkőznek tehát, remélhetőleg szép számú közönség előtt.

Fotó: HSC Csíkszereda

“Nagyon fontos mérkőzés következik – mondta Timo Lahtinen, a HSC Csíkszereda edzője –, és hazai pályán kötelező legyőzni közvetlen vetélytársunkat. A Dunaújváros ellen végül sikerült megszerezni a három pntot, szeretnénk a hétvégét hat ponttal zárni, az Érsekújvár ellen is rendes játékidőben szeretnénk győzni. Ehhez az kell, hogy fegyelmezetten védekezzünk, mert ellenfelünk nagyon technikás, rengeteget korcsolyázik. Molnár Szabolcs és Bíró Ottó nem egészséges, rájuk nem számíthatunk.”

“A Csíkszereda rutinos, jó csapat, és hazai pályán nagyon veszélyes – áll az érsekújváriak beharangozójában. – Szoros lett a középmezőny, ezért minden pontnak nagy jelentősége lesz a végelszámolásnál. Ezért úgy készülünk, hogy minél több pontot sikerüljön megszereznünk a meccsen. Ismerjük a HSC erősségeit, sbezhető pontjait, úgy gondoljuk, minden megtörténhet a meccsen. Fegyelmezett játékra, kiváló kapusteljesítményre lesz szükségünk, ha ez megvan, lehet esélyünk. Javulnunk kell a helyzetek és különösen az emberelőnyök kihasználásban. Remélem, sportszerű mérkőzésen jó játékkal tudjuk szórakoztatni a közönséget.”

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 2-4

   

A második harmad gólpárbajából a vendégek jöttek ki jobban, ezzel nagyon fontos meccset nyert meg az Érsekújvár Csíkszeredában. Jól kezdett a Szereda, Novak már a harmadik percben betalált. A második harmadban a vendégek vettek villámrajtot, Uhnáknak 77 másodpercre volt szüksége a gólszerzésre, ezzel egyenlített az Érsekújvár. Három perccel később Hrudik találata a ligaújonc vezetését jelentette. Ezután a HSC-n volt a sor, hogy egyenlítsen, a 30. percben Hurtaj váltotta gólra Novak és Mihály Ede passzát. A 38. percben egy 24 másodperces hazai rövidzárlat aztán eldöntötte a mérkőzést, ennyi idő alatt két gólt is kapott a Csíkszereda, előbb Miroslav Stefanka, majd Teluskins volt eredményes, amivel 4-2-re elhúztak a vendégek. A harmadik harmadban újabb gól már nem esett, így alakult ki a 2-4-es végeredmény. Három nagyon fontos ponttal gazdagodott az Érsekújvár.

Timo Lahtinen (HSC Csíkszereda): Hozott az Érsekújvár négy új játékost, ami többletet adott a játékuknak. Sajnos a védelemben sokat hibáztunk, amellyel élni is tudott ellenfelünk.

Robert Spisak (Érsekújvár): Nagyon felkészültünk erre a mérkőzésre. Az első harmadban jól játszottunk, de sajnos hátrányba kerültünk. A második harmadban eldöntöttük a találkozó sorsát. A hátralevő időben igyekeztünk a kezünkben tartani a mérkőzést, ami sikerült is.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1560 néző. Játékvezetők: Lascar, Iliescu, Keresztes, Redai.
Kozuch: 85,2% (Ruczuj)
K
Krizan: 94,3% (Zima)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Hrudík, Král, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
Nagy, Flinta, Tranca, Becze, Kmit
2
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Péter, Kósa, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
3
Joanidis, Tjoluskins, Barcak, Stefanka O., Klobucnik
Bors, Molnár Zsombor, Bíró T.
4
Baron, Tarnóczy
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:54 SCC Novák
1-1 21:17 NZÁ Uhnák Dobry
1-2 24:19 NZÁ Hrudík
2-2 29:16 SCC Hurtaj Novák Mihály
2-3 37:01 NZÁ Stefanka M. Mamonovs
2-4 37:25 NZÁ Tjoluskins Stefanka O. Tarnóczy
35 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum