Győzelmi kényszerben a Brassó

   

Az Érsekújvár legyőzésével életben tartotta reményeit a Brassó, vasárnap este pedig a mostanában kicsit lelassult listavezető ellen szerezhet újabb nagyon fontos pontokat. A Brassó hátránya jelenleg négy pont az Érsekújvárral szemben, de eggyel kevesebb meccset játszott, mint a felvidéki csapat, így az esetleges vasárnapi győzelem kézzel fogható közelségbe hozhatná az első négybe kerülést. Ennek megfelelően kemény csatára lehet számítani, biztosan megalkuvás nélküli Brassót láthat a várhatóan ismét telt háznyi közönség.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

“A liga legjobb csapata ellen játszunk vasárnap – mondta Greg Lindqvist, a Brassó edzője –, de bízunk magunkban, hiszen már sikerült legyőznünk őket korábban, és most is “csak” ennyi a feladat. Meg kell érteni a csapatomnak, hogy csak akkor nyerhetünk és érhetjük el a rájátszást, ha a meccs minden pillanatában mindent beleadunk. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de remélem, újabb győzelmet fogunk aratni, amelyhez várjuk közönségünk bíztatását is.”

“Remek sorozatban van a Brassó, s a pénteki Nové Zámky elleni sikerrel nagyot léptek előre a negyedik helyért folytatott harcban – mondja Stephan Lundh, a Dab.Docler mestere. – Jó csapata van Greg Lindqvist kollégámnak, s a play-off miatti győzelmi kényszerük miatt nagyon-nagyon kemény összecsapásra számítok ellenük. Természetesen a mi feladatunk továbbra is az, hogy keményen dolgozzunk. A Csíkszereda ellen néhány buta kiállítást is összeszedtünk, amiből két gólt is kaptunk, ezekre is oda kell figyelni. A keretben nagy változás nem várható, Peterdi nem edzett szombaton, Galanisz viszont már jégen volt, de pontosat csak a vasárnap délelőtti edzés után fogok tudni.”

Brassó–Dab.Docler 1-2

   

Nagyon fontos pontokat nem szerzett meg a Brassó vasárnap este. Telt ház, 1700 néző előtt a Dab.Docler lépett jégre a brassói csarnokban, és a mérkőzés második felében megfordította az eredményt. Győzelmével a Dab.Docler már nem végezhet a harmadik helynél hátrébb, elsőként biztosította be matematikailag is a rájátszást. A Brassó nehéz helyzetbe került, de még messze nincs veszve semmi. A forduló másik nyertese a csak hétfőn pályára lépő Miskolc lett.

Fotó: ASC Corona Brassó

Gól nélküli, de nem eseménytelen első harmadot követően a 24. percben szerezte meg a vezetést a Brassó. A Dunaújváros sokat tett az egyenlítésért, rengeteget lőtt, de sokáig nem sikerült semmi, a 37. percben viszont egy viszonylag könnyebb korong kijött Polcról, a kicsorgót pedig Gröschl lőtte a kapuba. Nagyon rosszul kezdődött a harmadik harmad a hazaiak számára, hiszen Szappanos kevesebb, mint fél perc alatt megszerezte a vezetést a listavezetőnek. Ezután a Brassó nagyon sokat tett az egyenlítésért, az utolsó másfél percre a kapust is lehozta. Wehrs kapu mellé ment bombája után a lövésre elmozduló Sevela mellett meg is szerezhették volna az egyenlítő gólt, de nem volt szerencséjük sem. A Brassó a legrosszabbkor nem tudta legyőzni a Dab.Doclert.

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Úgy érzem, jó meccset játszott a csapatom, olyan volt, mint egy mini-rájátszás a play-offba jutásért. Ha olyan jó csapat ellen játszol, mint a Dab.Docler, akkor nem engedhetsz meg magadnak egyetlen egyéni hibát sem. Most az lesz a célunk a következő túránkon, hogy a két meccsen hat pontot gyűjtsünk, ez kell, hogy életben maradjanak a reményeink a rájátszásra.”

Szilassy Zoltán, Dab.Docler: Nagyszerű győzelmet arattunk ma este, egy nagyon nehéz ellenfél otthonában. Peter Sevela nagy formában volt ma este, gyakorlatilag neki köszönhettjük a mai győzelmünket.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1700 néző. Játékvezetők: Csomortani, Gergely, Mathe, Trandafir.
Polc: 94,1% (Fülöp)
K
Sevela: 97,1% (Kiss T.)
Wehrs, Piszarenko, Bonar, Zsók, Petres
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Nagy Cs., Rawlyk, Péter R., Antal, Virág Cs.
2
Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Peterdi, Azari
Hietamaki, Bálint, Imecs, Fodor
3
Tőkési, Hüffner, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Mastaleriu, Borsos, Basilidesz, Lőrincz
4
Erdélyi P., Papp V., Strenk, Virág T., Szabados
Lindqvist Greg
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:45 BRA Antal Wehrs Petres
1-1 36:35 DAB Gröschl Tőkési
1-2 40:28 DAB Szappanos Pavuk
34 Kapura lövések száma 34
12 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum