Visszatér Csíkszeredába az ott még nyeretlen DAB

   

Az újvárosiak természetesen minél előbb változtatnának ezen a számukra méltatlan helyzeten. A MOL Liga pénteki fordulójának első mérkőzésén a HSC a Dab.Doclert fogadja. A listavezető mérlege a HSC ellen érdekes módon negatív: hazai pályán három meccsből egyszer kikapott Hurtajéktól, míg az eddigi két Csíkszeredában lejátszott találkozón összesen egy pontot szerzett. A Csíkszereda az elmúlt két fordulóban szerzett győzelmének, valamint az ellenfelek számára kedvező eredményeinek köszönhetően kicsit leszakította egyik legnagyobb ellenfelét, a Brassót, de ez az előny a kiszámíthatatlan meccsek miatt hamar elolvadhat.

A DAB számára egyrészt fontos lehet, hogy végre Csíkszeredában is győztesen hagyja el a jeget, másrészt hogy matematikailag is mielőbb bebiztosítsa rájátszásbeli helyét, illetve alapszakasz-győzelmét. Jelenleg 92 pontja van, a hátralévő 11 mérkőzésen még 10 pontot kell hozzátenni, hogy senki ne veszélyeztethesse elsőségét a tabellán. Ehhez azonban a többi csapatnak is lesz egy-két szava. A 16 órakor kezdődő mérkőzést a Digi Sport közvetíti mindkét országban.

ifj. Antal Előd (másodedző, HSC): Hétvégén két nagyon fontos mérkőzés elejébe nézünk. A sűrű középmezőny miatt nagyon fontos minden pont megszerzése, főleg hazai pályán szinte kötelező a győzelem. A Dunaújváros már toronymagasan első, ezért ők nem számítanak a rájátszásba kerülésért vívott harcba. A tőlük megszerzett pontok bónusznak számítanak. Ennek tükrében készülünk. Mindenki egészséges, kivéve Molnár Szabolcsot és Bíró Ottót. Négy csatársorral készültünk, akik mind lehetőséget kapnak reményeink szerint. Remélem a hétvégén itthon tartjuk a hat pontot.

Góga Attila (csapatkapitány, HSC): Nagyon fontos mérkőzés, mérkőzések előtt áll a csapat. Egész héten volt alkalmunk és időnk készülni. Sokat gyakoroltuk az emberelőnyös szituációkat, mivel döntő szerepe lesz ezen helyzeteknek. A legutóbbi dunaújvárosi mérkőzésünkön rengeteg előnyünk volt, amelyeket nem tudtunk kihasználni. Mérkőzések múlhatnak az ilyen szituációkon, ezért is fektettünk nagyobb hangsúlyt eszekre. Úgy érzem, fizikálisan rendben van a csapat. Teljes bedobással készülünk. Nagyon fontos ez a hat pont, ha megszerezzük, jelentős előnyünk lesz a Brassóval szemben, bár még 10 mérkőzésünk van, amelyeken pontokat lehet gyűjteni. Úgy érzem, hogy ha a hazai meccseinket hozzuk, akkor nem lehet probléma a rájátszásba kerülés.

Tranca Dániel (csatár, HSC): Két nehéz meccsünk lesz a hétvégén, hiszen két előttünk lévő csapattal játszunk. Muszáj nyernünk. A lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni, ami sokat segítene a rájátszásba kerüléshez. A mi sorunk jól megy, de remélem, hogy fokozatosan az egész csapat egyre jobb lesz.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): Remélem, hogy ezúttal sikerül sokkal jobb formát és teljesítményt nyújtani, mint legutóbbi erdélyi túránkon. Szerencsére ahhoz képest sokan visszatértek már a sérültek és a betegek közül. A legfontosabb, amit mindenkitől elvárok, hogy keményen dolgozzunk, a rájátszásra készülés jegyében minél hatékonyabban jégkorongozzunk, és természetesen mindent megtegyünk a három pontért. A keret nagyjából ugyanaz marad, mint legutóbb Újpesten, az egyetlen változás az, hogy Tőkési visszatér a posztjára. Az, hogy ki kezd majd a kapuban, csak a péntek délelőtti edzés után derül ki.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 3-2

   

Verekedésből és dulakodásból több jutott erre a meccsre, mint jégkorongból.

Nem sikerült túl színvonalasra a MOL Liga két meghatározó csapatának rangadója. A HSC Csíkszereda nem játszott jól, a vendég Dab.Docler pedig a meccs nagy részben kifejezetten gyengén teljesített, főleg önmagához képest. A bágyadt hokit csak a dunaújvárosi csapat, a HSC többet tett a győzelemért.

Gól nélküli első harmad után Mihály Ede egyenlő létszámban szerzett vezetést, majd a szlovák Jaroslav Kmit emberelőnyben egy lepattanó korongot vágott be a Kiss melletti minimális helyen, ezzel megduplázta előnyét a HSC Csíkszereda. Gröschl Tamás a semmiből szépített, így a második szünet előtt visszajött a meccsbe a DAB.

A harmadik harmadra sem pörgött igazán fel Stephan Lundh csapata, és amikor már úgy tűnt, csöndben végigmegy a meccs, Pavuk Attila egy óriási bal felső sarkos lövéssel mattolta Kozuchot. A végig sokat fegyelmezetlenkedő DAB-ból Somogyi a vége előtt néhány perccel tette fel a koronát az addig látottakra, amikor 2-2 után éppen lendületbe jött volna a csapata, Szőcsöt támadta meg. Ezzel 4 perces hátrányba került csapata a hajrára, és ez a körülmény döntőnek bizonyult, Becze Tihamér szemfüles góllal megszerezte a vezetést és a győzelmet.

Első soros centerét, Galanisz Nikandroszt nevezte ugyan a Dab.Docler a meccsre, de nem lépett jégre. Nem első számú kapusával, Peter Sevelával állt fel a vendégcsapat, Kiss Tamás ismét jól védett. Egyszerű helyzetekben bizonytalankodott néha, de ezekből nem lett baj, egyébként pedig nehéz helyzetekben sokáig jól tartotta csapatát. A HSC Csíkszereda három bónuszponttal gazdagodott, nagy lépést tett a rájátszás bebiztosítása felé, a Dab.Docler pedig látványosan nem talál motivációt a meccsek nagy többségében, mióta ilyen fölényesen vezeti a tabellát.

Timo Lahtinen (HSC Csíkszereda): “Minden alkalommal nagyon kemény mérkőzéseket játszunk a dunaújvárosi csapattal. Ez most sem volt másként. Negyedik alkalommal sikerült legyőznünk őket. Egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, ahol a helyes eredmény született. Volt egy pár téves ítélet, amelyet a játékvezetők elkövettek. Az utolsó négy percben emberelőnybe kerültünk, amelyet sikerült kihasználnunk, ennek köszönhetjük a győzelmet.”

Stephan Lundh (Dab.Docler): “Két nagyon jó csapat lépett ma pályára, és igazán jó mérkőzést lehetett látni. Ám sajnos a játékvezetők nem emelkedtek fel a mérkőzés színvonalához. Sok volt a szabálytalanság, ám nevetséges, hogy egyes esetekben miket fújtak be. Amúgy egy jó mérkőzés volt.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1400 néző. Játékvezetők: Gergely, Toparceanu, Csata, Mathe.
Kozuch: 91,7% (Ruczuj)
K
Kiss T.: 91,4% (Sevela)
Papp Sz., Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Nagy I., Flinta, Tranca, Becze, Kmit
2
Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Peterdi, Azari
Bors, Kósa, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
3
Tőkési, Hüffner, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Molnár Zsombor, Péter, Bíró T.
4
Erdélyi P., Papp V., Strenk, Virág, Szabados
Timo Lahtinen, Nagy Béla
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:51 SCC Mihály Novák Góga
2-0 33:25 SCC PP Kmit Papp Sz.
2-1 34:14 DAB Gröschl Kiss Á. Huba
2-2 55:24 DAB Pavuk Lindgren
3-2 58:19 SCC PP Becze Nagy I.
35 Kapura lövések száma 24
14 Kiállításpercek 38
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum