Főállású szövetségi kapitányunk lesz

   

Rich Chernomazzal 3 hónapos szerződést köt az MJSZ, a kanadai szakember ezalatt más munkát nem vállal, több időt tölt majd a válogatott dolgaival, mint elődei.

Kangyal Balázst, az MJSZ sportigazgatóját kértük meg, adjon felvilágosítást az új szövetségi kapitánnyal kapcsolatos tudnivalókról, és jellemezze a szakembert: “Hangos, erős személyiség, karizmatikus edző, aki sokat kiabál és szigorú. Bár alacsonyabb, mint Pat Cortina, de habitusa hasonló. Igazi hokis figura, akinek arcán látszik a sportágban eltöltött több évtized.

A lengyelországi EIHC-torna előtt 3 napot készül együtt a válogatott. Az első játékoskeretet az előző megbízott kapitány, a játékoskeretet jól ismerő Diego Scandella segítségével állítja össze az új szakmai vezető, aki felkészült, ambiciózus edző, hamar képbe hozta magát a magyar válogatottal kapcsolatban, kapcsolatrendszerét felhasználva tájékozódott.

14 éve gyakorlatilag folyamatosan vezetőedző a DEL-ben, a német első ligában, több évet tölt el egy-egy csapatnál. Ebből is látszik, hogy jó vezetői képességekkel megáldott szakember, aki igazi vezéregyénisége csapatának.

A Hockey Canada az utóbbi években többször is felkérte az Európában turnézó kanadai válogatott szövetségi kapitányának, a Team Canada vezetőedzője volt például a legutóbbi Deutschland Cupon, korábban Mark Messier-vel is dolgozott együtt a válogatottnál. Mindez talán nem lehet véletlen. Bízunk benne, hogy jól választottunk, de ezt igazából az eredmények minősítik majd, tehát csak a világbajnokság után lehet majd eldönteni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum