A Dab.Docler a rájátszásra készül

   

A Mol Liga keddi játéknapján egyetlen mérkőzést rendeznek, a listavezető Dab.Docler a sereghajtó Újpesthez látogat. A mérkőzésnek különösebb tétje nincs, a dunaújvárosiak minden valószínűség szerint ott lesznek a rájátszásban, míg az UTE már lecsúszott róla. Ez azonban semmi esetre sem jelenti azt, hogy érdektelen mérkőzésre van kilátás. Ancsin János tanítványainak ugyanis nem kevés elszámolni valója van a DAB-bal: egyrészt a címvédő az egyetlen olyan csapat, amelytől még nem sikerült pontot rabolni a szezonban, másrészt a legutóbbi megyeri úti összacsapás alkalmával súlyos, 10-0-s zakóba szaladtak bele ellenük. Az újvárosiak sem vehetik félvállról a meccset, a december vége óta tartó hullámvölgyből minél előbb szeretnének kikecmeregni, illetve a hétvégi erdélyi túra előtt is muszáj, hogy formába lendüljenek. Az UTE mindkét célra tökéletesen alkalmas ellenfélnek látszik. Az egyetlen gondot az jelentheti az Acélbikák számára, hogy egyszerre két vírus is szedi áldozatait az öltözőben: az egyik hasmenéssel, a másik magas lázzal jár.

Szilassy Zoltán (Dab.Docler): Mostantól minden mérkőzésen a rájátszásra készülés jegyében kell pályára lépnünk. Ez azt jelenti, hogy fizikai hokit kell játszanunk, önfeláldozóan kell jégkorongoznia a fiúknak, sok lövést kell produkálni, értékesíteni a kipattanókat, erősen és keményen védekezni – egy szóval egyszerűen és hatékonyan kell dolgoznunk. A pontelőnyünk ellenére továbbra is minden győzelemre szükségünk van. Sérültünk nincs, viszont betegünk annál több van, így pontos keret csak a délelőtti edzés után lesz, s akkor derül ki az is, hogy ki kezd a kapuban. Az nem kérdés, hogy mint minden mérkőzésen, az Újpest ellen is a győzelem a célunk.

UTE–Dab.Docler 1-7

   

Egyetlan harmadnyi hatékony játékkal is biztos győzelmet aratott Újpesten a Dab.Docler. A 32. másodpercben vezetést szerzett az UTE, és ekkor talán senki nem is gondolta volna, hogy a hátralevő 59 perc 28 másodpercben többször nem is fognak már betalálni Sevela kapujába. Jankovics góljára három percen belül válaszolt Galanisz, pár perccel később  pedig Kiss Ákos a vezetést is megszerezte. A második harmadban alig több, mint három perc alatt lőtt három gólt a Dunaújváros, Szappanos, Azari és Peterdi révén, ezt később Huba az este egyetlen emberelőnyös góljával és Gröschl toldotta meg, a második szünetre ki is alakult a végeredmény.

Ancsin János, UTE: “Egy jó első harmad után a második játékrész elején kaptunk három gyors gólt, ami rányomta a bélyegét a játékunkra. Bíztató, hogy a harmadik harmadra össze tudtuk szedni magunkat. Sajnos nem úgy megy a játék, ahogy szeretnénk, de megpróbáljuk orvosolni a bajokat.”

Szilassy Zoltán, Dab.Docler: “Könnyedén tudtunk győzni. Egy kihagyásunk volt, rögtön az első cserében, de utána örömhokit láthatott a kilátogató kevés néző. Gyakoroltunk, tempót mentünk, gólokat lőttün és győztünk. Reméljük, maradt a csapatban gól az erdélyi túránkra is.”

Erste Liga, Megyeri út, 118 néző. Játékvezetők: Haszonits, Németh, Ozsváth, Pálkövi.
Hajek: 86,5% (Pleszkán)
K
Sevela: 96,2% (Valentincik)
Dorner, Vecaj, Pál, Jankovics, Wéber
1
Lindgren, Pavuk, Galanisz, Szappanos
Zalavári, Sommer, Kovács, Reiter, Farkas
2
Huba, Nagy R., Vaszjunyin, Peterdi, Azari
Bereczki, Maklári, Virág Cs., Gergely, Németh
3
Chvatal, Hüffner, Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Garbacz, Meretei, Pichler, Dömötör, Szajbert
4
Strenk, Virág T., Szabados
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:32 UTE Jankovics Pál
1-1 03:29 DAB Galanisz Pavuk Nagy R.
1-2 07:40 DAB Kiss Á. Galanisz Pavuk
1-3 25:31 DAB Szappanos Galanisz
1-4 26:13 DAB Azari
1-5 28:55 DAB Peterdi Somogyi
1-6 32:28 DAB PP Huba Azari Vaszjunyin
1-7 39:22 DAB Gröschl Kiss Á. Somogyi
26 Kapura lövések száma 52
8 Kiállításpercek 4
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum