A HSC ezúttal saját játékosát tiltotta el

   

Rendkívül fontos mérkőzésre kerül sor Csíkszeredában hétfőn este magyar idő szerint fél héttől, amelyet a Digi Sport is közvetít. A HSC Csíkszeredának hazai pályán kötelező a győzelem a Ferencváros-ESMTK ellen, de ehhez a vendégeknek is lesz szavuk. Eddig ötször találkozott egymással a két csapat, és a Ferencváros kétszer is győzött, egyszer rendes játékidőben, egyszer pedig hosszabbításban. A rájátszásért folytatott versenyben a HSC nem engedheti meg, hogy pontokat veszítsen, a Ferencvárosnak viszont már csak matematikai esélye van, gyakorlatilag elbúcsúzhat a rájátszástól.

“Kötelező a három pont begyűjtése, de előre leszögezném, hogy nem számítunk könnyű mérkőzésre a Ferencváros ellen – nyilatkozta a klub előzetesében Nagy Béla, a csapat másodedzője. – A Fradi eddig öt pontot vett el tőlünk, amelyek most nagyon jól jönnének. Azt az idei MOL Ligában megtapasztaltuk, hogy előre lejátszott mérkőzés nincs. Komolyan veszünk minden ellenfelet. A Ferencváros tegnap beleszaladt egy hatgólos vereségbe, de szerintem csalóka az eredmény. Molnár Szabolcsnak kiújultak a derékfájdalmai, így ő nem fog pályára lépni, és sajnos nem vagyok biztos abban, hogy a szezonban még használni tudjuk. Adorján József a Brassó elleni mérkőzés után fegyelmi büntetésben részesül, miután nem megengedett hangnemben beszélt az edzőkkel. A büntetése az, hogy két hétig a Csíkszeredai ISK-HSC csapatával készül. A pénteki mérkőzés mintájára ma este is négy sorral vágunk neki a Ferencváros elleni küzdelemnek.”

Az FTC 25-30 percig kiválóan helyt állt a Brassó otthonában, ha ezt az időszakot tovább tudják nyújtani Dobos Tamás tanítványai, akkor van esély a vasárnapinál szorosabb mérkőzésre.

A mérkőzést a Digi Sport mind Romániában, mind Magyarországon – az elmaradt Érsekújvár–Miskolc meccs helyett – műsorára tűzi, élőben.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

HSC Csíkszereda–FTC 6-1

   

Sokáig megint jól tartotta magát a Ferencváros, Kmit 1+2-vel zárt a HSC-ben. Bár nem sikerült a korai gólokat elkerülnie a vendégeknek, hiszen a Csíkszereda már a 8. percben 2-0-ra vezetett Becze és Hurtaj góljaival, innen egy közel fél órás gólcsend következett. Ezt Novak törte meg, aki a 38. percben háromgólosra növelte a HSC előnyét. Még ekkor sem tört meg a Fradi, azonban a 47. percben Lencsés és Borbás kiállítása után kettős előnybe kerültek a hazaiak, akik éltek is a kínálkozó lehetőséggel, a 48. percben Góga szerzett gólt.

Az 55. percben a Szereda új légiósa, az addig két asszisztot szerző Kmit köszönt be, amire egy percen belül Roczanov válaszolt. A végeredményt Mihály Ede állította be, az 58. percben szerzett találatával 6-1-re nyertek a hazaiak. Győzelmével a HSC pontszámban beérte a nála eggyel több mérkőzést játszó Érsekújvárt a táblázaton.

Timo Lahtinen, HSC Csíkszereda: “Szörnyen játszottunk, főleg a második harmadban. A fiúk talán a Ferencváros brassói vereségét követően azt hitték, hogy könnyen meglesz a meccs, de nem így volt. A lényeg a három pont.”

Dobos Tamás, Ferencváros: “Nagyon hamar kaptuk a két gólt. Innentől kezdve kinyíltunk, elkezdtünk rohanni az eredmény után. Két vasat lőttünk a második harmadban és egy olyan gólt kaptunk, amely könnyedén elkerülhető lett volna. A harmadik harmadban nagyon kinyíltunk, így felborult a pálya. Sok ziccert kínáltunk fel a Csíkszeredának, amelyekkel élni is tudtak.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 650 néző. Játékvezetők: Lascar, Miroslav, Keresztes, Mathe.
Kozuch: 96,2% (Ruczuj)
K
Szőke: 86,4% (Meravy)
Papp, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Győri, Erdélyi, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
Nagy I., Kósa, Tranca, Becze, Kmit
2
Hoffmann, Hrajnoha, Sijka, Dancsfalvi, Hegyi D.
Bors, Péter, Molnár Zsolt, Moldován, Szőcs
3
Lencsés, Mestyán, Roczanov, Revák, Berta
Flinta, Molnár Zsombor, Bíró T.
4
Horváth, Fodor Z., Léránt
Lahtinen Timo, Nagy Béla
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:29 SCC Becze Kmit
2-0 07:57 SCC PP Hurtaj Papp Kmit
3-0 37:19 SCC Novák Mihály Papp
4-0 47:22 SCC PP2 Góga Hurtaj
5-0 54:16 SCC Kmit Tranca Becze
5-1 55:11 FTC Roczanov
6-1 57:45 SCC Mihály Hurtaj Novák
44 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum