Folytatni akarja a jó sorozatot a Miskolc

   

Nincs könnyű helyzetben az UTE, mert a szlovák U20-as bajnokságban való szereplés miatt ismét sakkozni kell a játékosokkal a juniorcsapat és a Mol Liga csapat között. Ennek ellenére nem lehet más a célja a hazai csapatnak, mint hogy borsot törjön a rájátszásért hajtó Miskolc orra alá. Ehhez persze a vendégeknek is lesz hozzáfűznivalójuk, és nyilvánvaló, hogy a Dab.Docler elleni fölényes győzelem után önbizalommal jól fognak állni. Ugyanakkor óvatosságra kell intse őket, hogy az idény eddigi egyetlen UTE-Miskolc meccsén szó szerint az utolsó pillanatig vesztésre álltak, és csak a hosszabbításban sikerült a győzelmet megszerezniük.

“Az UTE minden ellenfele ellen pontot akar szerezni, és el akar kerülni az utolsó helyről – fogalmazta meg még az érsekújvári meccs előtt a célokat Ancsin János, a lilák edzője.” Vasárnap azok közül, akik nevezhetők a szlovák juniorbajnokságba, tehát 1993-as születésűek vagy fiatalabbak, többen is ott fognak szerepelni, így mindenképpen változások lesznek a keretben. A pontos névsort viszont majd csak vasárnap lehet megmondani.

“Nagyon szép mérkőzést játszottunk a Dunaújváros ellen pénteken – értékelt blogunknak Tim Kehler, a Miskolc edzője. – Nagyon meg voltam elégedve a játékkal és az eredménnyel is. Óriási verseny zajlik a rájátszásba kerülésért, ami nagyon jót tesz a bajnokságnak, és mi három nagyon fontos ponttal gazdagodtunk. Folyamatosan javultunk a Dab ellen, és ez a meccs remek végszó volt a két csapat alapszakaszbeli meccseihez. Természetesen tudjuk, hogy ellenfelünk betegségekkel, sérülésekkel küzdött, ezért a győzelmet nem szabad túlértékelni. Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a játékosainkat továbra is a földön tudjuk tartani. Annál is inkább, mert a pénteken megszerzett három pont csak akkor érhet valamit, ha vasárnap Újpesten nem hullajtunk el pontot, pontokat. Nagyon komolyan kell vegyük a lilákat, hiszen megvicceltek már bennünket, majdnem megégettük magunkat náluk. Nagyon koncentráltaknak kell lennünk, mindenképpen három pontért megyünk Újpestre.”

UTE–Miskolc 1-9

   

Ezúttal nem bízta a véletlenre a meccset a tartalékos UTE ellen a Miskolc, és fölényes győzelmet aratott. Nagyon rosszul kezdődött a találkozó a lilák számára, már a 24. másodpercben a kapujukba került a korong, amikor Dubek ért bele egy távoli lövésbe Hajek előtt. Még rosszabbul folytatódott, hiszen az első újpesti kisbüntetést fél perc alatt kihasználta a Miskolc, Tóth Adrián góljával. Másfél perc múlva kicsit felzárkózott a hazai csapat, Farkas volt eredményes, de a 17. percben Tóth Adrián második góljával ismét megnyugtató lett a vendégek előnye. A következő 40 percben az addig csak mérsékelt miskolci fölény egyre nagyobbá vált, és mindkét harmadban 3-3 góllal terhelték meg a sárgamezesek Hajek hálóját. Sorrendben Saluga, Tóth, Láda, Fodor kétszer és Popovics szerzett gólt, utóbbi büntetőlövésből elig több, mint egy perccel a vége előtt.

Fotó: UTE

Ancsin János, UTE:  “Ma nem voltunk egy súlycsoportban a Miskolccal. Ha hullámvölgyben vagyunk, akkor sajnos ekkora a különbség a két csapat között.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “Jól játszottunk ma, szép gólokat lőttünk, kiszolgáltuk a szurkolóinkkal. Ám a lényeg mégis a három pont, hiszen az visz előre bennünket a céljaink felé.”

Erste Liga, Megyeri út, 160 néző. Játékvezetők: Sós, Haszonits, Sipos, Abonyi.
Hajek: 82,4% (Székely)
K
Budai K.: 95,0% (Gyenes)
Dorner, Vecaj, Pál, Jankovics, Wéber
1
Láda, Hegyi, Fodor Sz., Czuba, Nagy Gergő
Zalavári, Sommer, Kovács, Reiter, Farkas
2
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
Bereczki, Maklári, Virág, Gergely, Németh
3
Gőz, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Smith
Meretei, Pichler, Schellin, Szajbert
4
Miskolczi, Ritó, Rafaj
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
E
Kehler Tim
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:24 MIS Dubek Atkinson Saluga
0-2 09:05 MIS PP Tóth Fodor Sz. Nagy Gergő
1-2 10:44 UTE Farkas Kovács
1-3 16:21 MIS Tóth Atkinson Dubek
1-4 22:42 MIS PP Saluga Cowan
1-5 30:11 MIS Tóth Saluga
1-6 35:16 MIS Láda Dubek Saluga
1-7 45:00 MIS Fodor Sz. Nagy Gergő
1-8 50:41 MIS Fodor Sz. Smith Nagy Gergő
1-9 58:53 MIS PS Popovics
20 Kapura lövések száma 51
8 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum