A rájátszás reménye a tét Brassóban

   

A novembertől januárig tartó nagy brassói menetelés ellenére, az utóbbi két elveszített mérkőzés után ez a tétje a Ferencváros brassói vendégjátékának a hazaiak szemszögéből nézve. A csapatok közül az Érsekújvár kivételével mindenki 35 mérkőzést játszott, a Brassó lemaradása két forduló alatt hét pontra nőtt a negyedik HSC-vel szemben. A Fradi elleni meccs nem azért számít kötelező győzelemnek, mert az ellenfél annyival gyengébb, hanem mert a Brassónak egyszerűen nem maradt más választása, ha be akar jutni a négy közé. Jól tudja ezt Lindqvist mester is, ez világosan kiderül a nyilatkozatából.

A két csapat eddig ötször találkozott egymással a szezonban, ebből egyszer nyert a Fradi, méghozzá Budapesten, büntetőkkel. Az FTC játéka egész szezonban masszív, kívülről úgy tűnik, nagyon kis dolgokon múlik, hogy nem állnak sokkal jobban a ligában. Éppen ezért egyik csapat sem veheti félvállról őket, játszottak ők már hosszabbításos meccset a náluk 60 ponttal előrébb járó Dunaújváros otthonában is.

Greg Lindqvist (Brassó): Vasárnap új mérkőzés vár ránk, melyen meg kell változtatnunk az elmúlt két forduló negatív sorozatát, amikor sorozatban két vereséget is szenvedtünk. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Fradi mindig szívvel-lélekkel játszik, de remélem, hogy a játékosaim megértették, hogy a három pontos győzelmen kívül minden más eredmény nagyon távol visz bennünket a céljainktól, vagyis a rájátszásba jutástól.

Dobos Tamás (FTC): Ha egészen őszintén akarunk lenni, akkor a rájátszás szempontjából nekünk már lefőtt a kávé, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem komoly mérkőzések várnak ránk a szezonban. Sőt, a jövőre nézvést nagy téttel bíró szakasz elé nézünk, melynek során kiderül, kikre számíthatunk hosszú távon. Éppen ezért a fiatalok is nagyobb szerepet kapnak az elkövetkező meccseken, meglátjuk, mennyire sikeresen birkóznak meg komolyabb feladatokkal. A csapatból egyetlen hiányzónk van, Pilcsik Tamás tanulmányai miatt nem tudott velünk tartani.

Brassó–Ferencváros-ESMTK 7-1

   

Harminc percen keresztül keményen megdolgoztatta a pénzéért a Brassót a Ferencváros, de aztán felülkerekedett az erősebb csapat, és végül nagy gólkülönbségű győzelmet aratott. Az első harmadban nagyon jól játszott a Ferencváros, és egyáltalán nem volt érdemtelen, hogy Berta Ákos emberelőnyből vezetést szerzett nem sokkal a szünet előtt. A második harmad Mestyán 2+2 percével kezdődött, és ezt követően érezhetően kezdett fáradni a vendégcsapat, a láthatóan feltüzelt Brassó átvette az irányítást. A nyomás végül a 29. percben, Győri Tamás kiállítása alatt ért góllá, Péter Róbert ért bele egy lövésbe a kapu torkában, és ez becsapta Meravyt. Másfél perccel később már a hazaiaknál volt az előny, Antal Zsombor találata után. Nem sokkal később gyors egymásutánban újabb két brassói gól született, előbb Antal Zsombor másodszor, majd emberelőnyben Petres volt eredményes. Az utolsó harmadnak háromgólos brassói előnnyel indultak a csapatok, és hamar nött a különbség, egy perc sem telt el, amikor Petres is meglőtte a maga második gólját. A harmad közepén még Wehre és Imecs növelte az előnyt, a vége biztos győzelem lett az elfáradó Ferencváros ellen.

Fotó: ASC Corona Brassó

Greg Lindqvist, ASC Corona Brassó: “Valószínűleg az első harmadunk a szezon legrosszabja volt. Teljesen természetesen következett a játékból, hogy a Ferencváros megszerezte a vezetést. Örülök, hogy a csapatom jobban tudott koncentrálni a második harmadtól, és ezzel három nagyon fontos pontot szereztünk, hiszen a célunk a play-offba jutás.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Jól kezdtük a meccset, a játékosaim betartották, amit kértem tőlük előzetesen. Nem tudom, mi történhetett velünk az első szünet után, mintha bent maradtunk volna az öltözőben. Előbb mentálisan, aztán fizikailag is leeresztettünk, a végeredmény mindent elmond. Remélem, hétfőn Csíkszeredában jobb napunk lesz.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1100 néző. Játékvezetők: Miroslav, Toparceanu, Butucel, Trandafir.
Polc: 100% (Fülöp)
K
Szőke: 100% (Meravy)
Wehrs, Piszarenko, Bonar, Zsók, Virág
1
Győri, Erdélyi, Borbás, Kiss, Hegyi Á. Z.
Nagy Cs., Rawlyk, Péter R., Antal, Petres
2
Hoffmann, Hrajnoha, Sijka, Dancsfalvi, Hegyi D.
Péter Zs., Hietamaki, Bálint, Imecs, Fodor Csanád
3
Lencsés, Mestyán, Roczanov, Revák, Berta
Mastaleriu, Mihailescu, Borsos, Basilidesz, Lőrincz
4
Horváth, Fodor Z., Léránt
Petres Tivadar
E
Dobos Tamás, Horváth Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:10 FTC PP Berta
1-1 28:22 BRA PP Péter R. Hietamaki Virág
2-1 29:48 BRA Antal Péter R. Rawlyk
3-1 33:20 BRA Antal Bonar
4-1 35:43 BRA PP Petres Zsók Rawlyk
5-1 40:52 BRA Petres Bonar
6-1 49:32 BRA PP Wehrs Bonar Rawlyk
7-1 49:56 BRA Imecs Bálint
44 Kapura lövések száma 31
22 Kiállításpercek 20
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum