Bónuszpontokra hajt a Miskolc

   

A MOL Liga-forduló magyarországi rangadóját Miskolcon játsszák péntek este, ahová a Dab.Docler látogat. Azzal a tudattal vághatnak a hazaiak az alapszakasz utolsó Miskolc–Dunaújváros párharcának, hogy legutóbb megszerezték történelmi első pontjukat a DAB otthonában. Az eddigi hét meccs dunaújvárosi fölényt mutat, de az szezon második felére a Miskolc felzárkózott ellenfeléhez. Mivel a házigazdáknak nincs elszórni való pontjuk, így egyetlen céljuk lehet, a győzelem. Hiszen az valószínűleg önmagában is fontos tényező lesz az alapszakasz végén, hogy az Érsekújvár, Miskolc, HSC Csíkszereda, Brassó négyesből ki hány pontot tud lopni a dunaújvárosiaktól. Stephan Lundh csapata kisebb hullámvölgyben volt karácsony után, ezt vereségek is jelezték, de hétfőn a HSC Csíkszereda ellen úgy tűnt, kezdenek visszatalálni arra az útra, amelyen a szezon elején jártak. Sok kiállításuk ellenére is magabiztos győzelmet arattak ellenfelük fölött. Péntek este nagyon éles meccsre lehet tehát kilátás, amelyet remélhetőleg telt háznyi közönség követ majd a népkerti csarnokban.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

 

“A címvédővel alaposan megismerhettük egymást, hiszen ez lesz a nyolcadik, az alapszakaszban az utolsó meccsünk ellenük – mondja Tim Kehler vezetőedző a miskolciak előzetesében. – Az utolsó pár mérkőzésünk már igen szoros volt, legutóbb pedig meg is szereztük első idegenbeli pontunkat. Ez nagyon fontos volt, bebizonyítottuk, hogy ott is van keresnivalónk. Most hazai jégen találkozunk, és Miskolcon eddig eredményesebben tudtuk felvenni a küzdelmet velük. Győztük is már le őket itt rendes játékidőben. A recept tehát adott, azt kellene végig koncentrálva, fegyelmezetten végrehajtani, fantasztikus szurkolótáborunk támogatásával. Nagyon lényeges, hogy keveset hibázzunk, különösen a védekezésben, mert a dunaújvárosiak minden ilyen megingást könnyen kihasználhatnak. A DAB ellen begyűjtött minden egyes pontnak nagy jelentősége van, hiszen közelebb visz célunk, azaz a rájátszás eléréséhez. Hatalmas küzdelemre, jó mérkőzésre és sok szurkolóra számítok. Abban biztos vagyok, hogy a nézők nagyon jól fognak szórakozni, hiszen mindig színvonalas csatákat vívtunk, vívunk a DAB-bal. Gőz Balázson kívül mindenki rendelkezésemre áll pénteken.”

“Mindig kemény meccsek várnak minket Miskolcon, de ettől függetlenül nagyon szeretünk odajárni – nyilatkozta Szilassy Zoltán, a Dab.Docler másodedzője. – Sajnos nagyon sok a betegünk, egy ilyen járvány egy öltözőben, ahol huszonkét ember együtt van, könnyen terjed, így Erdélyi, Gröschl és Huba is próbálja kiheverni a lázat és a megfázást. Az, hogy közülük ki játszhat pénteken, majd csak délelőtt dől el. Mellettük Chvatal válla is sérült, és persze Virág és Papp Csaba sem egészséges még. Sőt Tőkési térde is bevizesedett, de ő valószínűleg bevethető lesz. Jelen állás szerint tehát 4-5 hátvéddel kell bizonyítanunk Borsodban, de nem baj, hiszen ez is egy teszt, amit a legjobb tudásunk szerint kell megoldanunk. Ami biztos, hogy a kapuban Sevelával kezdünk. Az látszott a Csíkszereda elleni meccsen, hogy kifelé jövünk a gödörből, hiszen helyenként igen mutatós játékkal, magabiztosan gyűrtük le a székelyeket. Ezt a teljesítményt kell átmentenünk a miskolci mérkőzésre. Nyilvánvaló, hogy továbbra is ellenünk szerezhetik meg a rájátszásért küzdő csapatok a bónuszpontokat, ezt minden bizonnyal Tim Kehlerék is fejben tartják. Ettől függetlenül három pontért utazunk, s mindent meg fogunk tenni azért, hogy a Jegesmedvék fölé kerekedjünk pénteken is.”

 

Miskolc–Dab.Docler 6-2

   

A Mol Liga magyarországi rangadóján a Miskolc idén másodszor tudta legyőzni az ezúttal kissé tartalékosan felálló Dunaújvárost. Vendég szempontból kimondottan jól indult a találkozó, hiszen Papp Viktor már a harmadik perc legelején vezetést szerzett a vendégeknek. Azonban a Jegesmedvék másfél percen belül egyenlítettek, sőt, Kiss Dániel kiállítását követően, emberelőnyből a vezetést is megszerezték. Két és fél perc alatt tehát egygólos hátrányból egygólos előnyt kovácsoltak. Nem álltak le a gólgyártással a borsodiak, hiszen ugyanebben a harmadban még kettőt rámoltak be Sevela kapujába, amivel az első harmad végére már 4-1-re vezettek. Innen hátra is dőlhettek volna, azonban ezt nem egészen egy hónappal ezelőtt egyszer ugyanitt már megtették (http://www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=8755) és akkor 35 perc alatt kiegyenlített a DAB. Ezúttal taktikusabban játszottak tehát a miskolciak, a második harmadot 1-1-re, a harmadikat 1-0-ra hozva, végül is 6-2-re megnyerték a találkozót.

Tim Kehler (Miskolc): Nagyon elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Rendkívül fontos három pontot szereztük a bajnok ellen, és mindezt kitűnő csapatteljesítménnyel értük el. A védekezésünk szilárd volt, Gyenes remekül védett, különösen a második harmadban, a támadásaink pedig végig veszélyesek voltak. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Ezúton is szeretném megköszönni fantasztikus szurkolóinknak ezt a frenetikus hangulatot.

Stephan Lundh (Dab.Docler): A Miskolc jobb volt ma, jól használták ki a helyzeteiket, és persze néha szerencséjük is volt.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1244 néző. Játékvezetők: Druga, Varjú, Moravec, Slavomir.
Gyenes: 94,7% (Budai K.)
K
Sevela: 85,4% (Kiss T.)
Szirányi, Hegyi Á., Fodor, Czuba, Nagy Gergő
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Atkinson, Cowan, Dubek, Saluga, Tóth
2
Tőkési, Hüffner, Vaszjunyin, Peterdi, Azari
Gőz, Láda, Nagy K., Szilágyi, Smith
3
Szabados, Nagy R., Somogyi, Kiss Á., Papp V.
Miskolczi, Orosz, Popovics, Ritó, Rafaj
4
Strenk, Virág
Kehler Tim
E
Lundh Stephan, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:18 DAB Papp V. Szappanos Somogyi
1-1 03:49 MIS Dubek Saluga
2-1 04:41 MIS PP Fodor Szirányi Nagy Gergő
3-1 14:19 MIS Ritó Czuba Nagy Gergő
4-1 16:52 MIS Saluga Dubek
4-2 31:34 DAB Peterdi Azari Nagy R.
5-2 34:42 MIS Nagy Gergő Czuba Fodor
6-2 47:28 MIS Nagy K. Szirányi Szilágyi
41 Kapura lövések száma 38
8 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum