Medvegyev maradásra biztatta Visnovskyt

   

A topolcsányi születésű hátvéd továbbra sem akar visszamenni az NHL-be, maradna a Slovannal a KHL-ben. Medvegyev szerint nincs érvényes szerződés a KHL és az NHL között.

Visnovsky története júniusig nyúlik vissza. Akkor klubja, az Anaheim eladta a New York Islandersnek. A hátvéd fellebbezett a döntés ellen, ám nem neki adtak igazat, úgyhogy három nappal a lockout előtt, szeptember 12. óta papírja van róla, hogy játékjoga az Islanders tulajdona. Aztán jött a lockout, és Visnovsky kapva kapott az alkalmon, visszatért hazájába, a Slovannál kezdett el játszani a KHL-ben. Minden rendben volt tehát, egészen a múlt hét vasárnapi megegyezésig. A lockout végével ugyanis vissza kellett volna repülnie a tengerentúlra, játékra jelentkezni új klubjánál.

A játékos ehelyett egy közleményt adott ki: “Úgy döntöttem, maradok és a szezon hátralévő részében a Slovanban játszom. Köszönöm a New York Islandersnek, hogy olyan jók voltak hozzám. Döntésemnek, mely szerint nem szeretnék az NHL-ben játszani, családi és személyes okai vannak. A következő szezonról még nem döntöttem. Most a Slovan Bratislavára szeretnék koncentrálni, és élvezni a családommal az együttlétet.”

Bill Daly, Bettman helyettese a ligában, kevéssé bizonyult megértőnek a játékossal szemben, kijelentette, hogy az NHL és a KHL közötti szerződés eleve kizárja, hogy Visnovsky a KHL-ben játsszon, amint a lockoutnak vége. “Feltételezem, a szerződést tiszteletben fogják tartani” ? tette hozzá Daly.

Nos, ez utóbbi mondat úgy tűnik, mégsem lesz olyan sima ügy, ugyanis a játékos szerdán telefonon beszélt Medvegyevvel, a KHL elnökével. A megbeszélésről így nyilatkozott: “Beszéltem a KHL főnökével. Azt mondta, mellettem áll, az NHL és a KHL között nincs aláírt szerződés. Támogatja a döntésemet, és szerinte továbbra is nyugodtan játszhatok a Slovanban. Ha bármilyen problémám van, bármikor hívhatom, mnt ahogy ezúttal is ő keresett meg sms-ben, hogy tisztázzuk az ügyet.”

Nem úgy hangzik, mintha a szerződés mindkét fél szerint létezne. A helyzet nem csak azért aggasztó, mert az Islandersnek égető szüksége van egy olyan tapasztalt hátvédre, mint Visnovsky, hanem mert nem ő az egyetlen, aki a maradás gondolatával kacérkodik. Ilja Kovalcsuk is úgy nyilatkozott, szívesen maradna Szentpétervárott, miközben nem csak az SZKA-nál, hanem a Devilsnél is csapatkapitányt akarnak belőle csinálni. A két nagy liga között sokáig komoly ellentétek voltak az átigazolások tekintetében, de az utóbbi évben rendeződni látszott a helyzet. Úgy tűnik, a lockout ezen is változtatott.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum