Idén elmarad a Fehérvár-csoda

   

5 fordulóval a vége előtt 3 helyre és 4 pontra van a 6. hely a Fehérvártól. Az első hajó elment, de még bőven van miért küzdeni.

Az EBEL-ben egy elmaradt mérkőzést játszottak le kedden, amelyen a Klagenfurt Ljubljanában verte az Olimpiját 4-2-re. Így a Fehérvár 5 fordulóval az alapszakasz vége előtt már 4 pontos hátrányban van a közvetlen rájátszást biztosító 6. helytől. Legyünk bátrak kimondani, az előző szezonnal szemben ez évben az alsó házban küzd majd a rájátszásért a középszakaszban a magyar EBEL-csapat.

Nem a 4 pontos hátrány a legnagyobb akadálya a hat közé kerülésnek, hanem az, hogy még két csapat is közöttünk és a hatodik helyezett között áll, jelenleg a Znojmo a 7. és a Salzburg a 8. Az EBEL-folyamatok elmúlt néhány évi tapasztalata azt mondatja velünk, a Fehérvár akkor sem fér már oda a hatodik helyre, ha mind a 10 pontot megszerzi a hátralévő meccseken.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne sorsdöntő mérkőzések várnának Sofron Istvánékra. A három hazai és két idegenbeli meccsen minél több pontot kell szerezni, mert egyáltalán nem mindegy, hogy 4, 3, 2 vagy 1 bónuszponttal vágunk a 10 meccses középszakasznak. A két hátsó helyen álló csapat már megvan, a Dornbirn és az Innsbruck 0 ponttal kezdi majd a középszakaszt. Közvetlen riválisaink közül még többel is játszunk, így nem reménytelen, hogy előrébb kerüljünk a tabellán, de ha megtartjuk a jelenlegi 9. helyet, a 2 bónuszpont is jó kiindulás lehet. Tegyük hozzá, a nyolc közé kerülést az alsó ágról közel akkora bravúr lenne kiharcolni, mint az első hat közé jutás lett volna 44 meccs alapján. (Ha mégis csoda történik, és 6. helyen végez a Volán, örömmel fogjuk bevallani, mekkora szamarak voltunk, hogy ennek ellenkezőjét feltételeztük 5 meccsel korábban.)

Azonban ne szaladjunk előre. Öt fontos, majd tíz még fontosabb meccs még mindenképpen hátra van az EBEL-szezonból. A következő hat hétben még nyolcszor láthatjuk itthon a válogatott gerincét adó Fehérvárt. A nemzeti csapat érdekében is szurkoljunk azért, hogy ne február 21-én érjen véget a szezon Jan Neliba csapata számára.

Cimkék: ,

Összes (145)

Utolsó hozzászólások

 1. Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit
    #140
  Azt az elkenyeztetett hokiszurkolo mindensegit,   

  @pakero: en sokkal jobban szeretnem, ha egy kis odafigyelessel, hozzaeretessel, meg lehetne akadalyozni hogy osszedoljon a kartyavar, mint remenykedni abba hogy nem dol ossze..

  HMH!

 2.   #141
  Pilu,   

  @pakero: Teljesen egyetértek Veled. Ha elolvasod a cikkhez írt első kommentemet, akkor láthatod, hogy messze erőn felülinek gondolom a jelenlegi eredményeket. DE! Vannak tartalékok, amik kihasználása nem pénz kérdés vagy kis pénz. Amígy akár egy olyan potenciális szponzor is van (fent olvashattunk vagy 4-5 ilyen sztorit, egyet tőlem), akit telefonon vissza sem hívnak, addig van hely a fejlődésre.
  De ettől én még nagyra tartom tartom a Volánt, Ocskay Bácsit különösen, és persze az összes kék-fehér gladiátort!

 3. trollfeeder
    #142
  trollfeeder,   

  @csa1: Hát igen.. Nem a képességekben meg a büdzsében kell itt hibát keresni.

 4. trollfeeder
    #143
  trollfeeder,   

  pótolandó:
  - egy év öregedés
  - Láda
  - DaCosta / Borgatello
  - Klassen
  - Tudjukki
  - Palkovics
  - továbbá sejthettük, hogy Sillének és Sofronnak se biztos, hogy összejön mégegy káprázatos szezon

  pótlás:
  + fiatal védők beépítése (Hetényi, Varga etc.)
  + Pozsgai
  + Bailey
  + Metcalfe
  + Banham
  + reméltük, hogy Johansson jobb szezont fut, és még többen elkapják a fonalat, akiknek régóta nem sikerült

  A keretünk erősségéről: Ryan azért Klassen érkezése után elég visszafogottan játszott, nem látom benne a pótolhatatlant. Egy jó formában lévő Johansson vagy Mihály szerintem többet tud tenni a csapatért. Palkovics egyértelműen a csúcson hagyta abba, nagy utolsó szezont futott, és még a visszafogott becslések szerint is maradhatott benne két-három jó évad. Ő az akit egy Bahnammel se igazán sikerült helyettesíteni.
  Vannak kombinatív és brusztolós soraink. Nyilván könnyű előbbiek pontszámát utóbbiak fejéhez vágni, de ez egy csapat. Ha a brusztolósoknak pl. nem megy, annak a kombinatív sorok is láthatják a kárát. Ilyen megközelítésben Bailey, mint légiós rendben van a csapatnál.
  Nekem sokkal nagyobb veszteségnek tűnik, hogy a kombinatív, ügyes fiataljaink kiszorultak a csapatból emiatt a tagozódás miatt, mert a harmadik, negyedik sornak szinte sokszor ki volt adva taktikailag, hogy ne támadjanak. Sajnálatos példája ennek Nagy Gergő és Tóth Adrián esete. Ők sosem fognak tudni egy Benk Andrással vagy egy Kovács Csabával jól menni. Ezért nem egészen értem az első két sorban szereplő kiváltságosok védőbeszédeit. Van olyan, hogy valakinek nem megy, de akkor adja át a stafétát másnak.
  És szerintem ez az öltözőben is rendszeres feszültség. Hiába mondaná egy Ladányi Balázs egy Kyle Baileynek, hogy, figyu, te vagy a légiós, üssél gólokat, ha egyszer a légiósnak a brusztolás, védekezés a feladata az ellenfél első sorával szemben, egy Ladányi Balázsnak meg az ellenfél harmadik sora ellen kéne termelnie a pontokat.
  A szezonban látottak alapján egyébként elégedett vagyok a csapattal, szórakoztató mérkőzések voltak, és még mindig van esélyünk felsőházra, playoffra meg végképp. Szerintem igenis fel tudunk pörögni, és ott tudunk lenni a rájátszásban teljes vállszélességgel. Hajrá Volán!

 5. facsipesz
    #144
  facsipesz,   

  @jakim: De szomorú ez (most olvasom épp), én is terveztem, hogy befizetek egy ilyenre, mert lassan kezdem érteni, hogy működik a kispad (ultraamatőr szinten), és hatalmas élmény lenne a profi csapatot, akiknek szurkolni szoktam, belülről látni.

  De ez elkeserítő. Ez kb. max. egy ember munkája lenne, aki kíséri meccsenként a 23. játékos - figyel arra, hogy kapjon egy 3forintos ereklyét, meg harmadszünetben egy pohár teát - szerintem bőven kitermelné a fizetését a bevétel...

  Én elhiszem, hogy a meccs hevében nincs olyan, aki észben tartaná, hogy itt botorkál egy fizetővendég teljes szerelésben, de miért nem lehet akkor az ő általa befizetett összeg töredékéért egy kísérőt alkalmazni, aki minimálisan képben van?

  A 10millió közgazdász/marketinges/foci-hokiedző országában nem találni egy olyat, aki pl. egy reklámfelületért/átlagbérért elvégzi az arculatépítést (a honlaptól kezdve a médiamegjelenésig)?

  És rengeteg dolog nem pénz, csupán szervezés, és odafigyelés kérdése.

  Valószínűnek tartom, hogy itt is egy helyre futnak be a szálak, a döntés joga nincs elosztva, és már szűk a keresztmetszet, nem jut érkezés mindenre.

 6. facsipesz
    #145
  facsipesz,   

  @Pilu: " Félek, hogy ha egyszer lesz egy második magyar EBEL-es csapat és a körítést jobban nyomja, akkor nehéz lesz a szurkolók és a szponzorok egy részét megtartani. "

  Ha megjelenik egy elhivatott szponzor és a Jégpalotában megváltoznak a körülmények (azaz oda költözik/ott létesül és hosszú távon maradhat egy csapat), komoly konkurenciát kaphat a Volán.

  Az EBEL nem tiltakozna (szerintem) az ellen, ha egy másik főváros is beszállna, marketingértéke feltétlenül nagyobb, mint egy vidéki városnak, az Erste is díjazná, hisz nálunk is itt vannak.
  Mindez persze csak merő brainstorming részemről.

  A verseny mindig inspirálólag tud hatni, nem lenne az feltétlenül rossz (főleg, hogy tőlem 200 méterre van a helyszín:D)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk